Widok

farby colours z castoramy- ktoś nimi malował?

kupiłam te farmy, bardzo mi się spodobały kolory i dziś znalazłam na jakimś forum, że nie są dobre, że trzeba po 4 razy malować i zacieki zostają.
może ktoś z was nimi malował i się wypowie? w czwartek zaczynamy malowanie.. i aż się boję! może lepiej je oddać i kupić inne kolory...innych firm?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bakłażan odpuść sobie fahofcu od siedmiu boleści bo Ci żyłka pęknie, flugger i flugger i flugger, mam cały dom pomalowany coloursem i efekt jest super, malowanie dwukrotne na zagruntowanej gładzi gipsowej, jak masz zacieki, to widocznie nie malowałes tylko polewales ściany, farbami się maluje, a nie polewa ściany
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To fakt. Satynowy dulux z mieszalnika jest OK. Przy satynie warunek konieczny - podłoże porządnie przygotowane. Umiejętne nakładanie daje piękny efekt, ale to już bardziej kwestia wprawy niż szczęścia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bo nie umisz malowac:)

Chyba Kabe specjalisto od farb.....
Ja jestem zadowolona nietrzeba malować kilka razy są wydajne i super kryjące bardzo polecam
Przygotuj sobie odpowiednio podłoże ppd malowanie,bez wzgledu na to jakie by ono nie bylo! Nie wiesz jak,poszukaj na YT a nie bedziesz 10razy malowal bo inna farba tez nie da rady...,bedzie sie wydawać ze da rade ale za chwile to wyjdzie. Malowanie to wbrew pozorom troche bardziej skomplikowana czynnosc niz tylko zamoczyc walek i poleciec po scianie czy suficie. Bedziesz mial odciecie na suficie, czy farbe lateksowa i polegniesz...I zgadzam sie z przedmowcami, nie ma co oszczedzac na farbie, na zachodzie malowalem Fluggerem, tutaj Nobiles. Nigdy wynalazkow i malowania po 3,4 warstwy !
Ja malowalam i jest ok 2warstwy i juz

Widzę, że żywczoki to ani do jazdy autem ani do malowania się nie nadają. Jak sobie nie potrafisz podłoża przygotować, to się później nie dziw, że musisz tyle razy malować.

Ja malowałem farbami z castoramy ale tylko dulux easy care. jakoś nie mam przekonania do wersji budżetowych bo nie uśmiecha mi się co chwilę remontu robić
Bo malować trzeba umieć a tylko myśleć że się umie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie jestem pracownikiem Castorama tylko kura domowa i farba colorus jest spoko
A kto powiedział że pracownicy sklepu z Castorama mają kupować rzeczy w sklepie gdzie pracują . Ale głupi argument
Ale wypowiedź pustaka bez kultury. Z tą obora to trochę głupie porównanie. Bo ja mam farbę colorus ale w oborze nie mieszkam
Sam jesteś tluk . Nie jestem fachowcem ale jestem na tyle inteligentna że wiem czy ściana wygląda po tej farbie dobrze czy źle. Co w tym skomplikowanego zauważyć czy dobrze farba maluje. A ty taki fachowiec że się wypowiadać na temat komu co się dobrze maluje.

Wiem, że stary temat, ale może ktoś będzie szukał informacji. Pomalowaliśmy coloursem (błękitny) pokój naszej córeczki i nie dosyć, że farba śmierdziała chyba z tydzień, to po kilku miesiącach powychodziły na ścianach dziwne białe plamy. Resztę domu malowaliśmy Beckersem, ewentualnie Śnieżką i zero tego typu problemów. Zdecydowanie nie polecam, szkoda oszczędzić parę złotych na farbie i robić potem bezsensowne poprawki.
Właśnie nimi maluję. Używam białej. To jest jakiś koszmar. Zacieki, nie pokrywa i to prawda że trzeba wuęcej niż dwa razy malować.
Kupiłem maluje i porażka nowa zabudowa gk a biała farba miała kryć już dwa razy sufit malowany i przebija bardzo słabo kryje dobrze że się skończyła trzecia warstwa będzie inną farbą bo ta nawet na podkład nienarodzonych jestem zawiedziony a nie była tania cenowo jak dobre marki teraz przed malowaniem i wyborem farby poczytam opinie. A ci co piszą że kryje no to pewno kryje ale za piątym czy szóstym malowaniem i są to osoby z rodziny producenta bo farba porażka straszna!!!!!
Właśnie przymierzam się do 3 podejścia do sufitu tą farbą... Nigdy więcej. Głupia dałam się namówić Panu z castoramy. Po powrocie do domu przeczytałam opinie i nastawialam się na walkę. I co? I nic mi z tego nastawienia nie przyszło poza tym że jakbym się nie nastawila to bym się wściekła jeszcze bardziej, a tak to tylko w cholere. Wałek w tym stoi dęba, malować się nie da bo zwyczajnie stawia opór. Porażka. Z plusów ma na prawdę ładny, chłodny odcień bieli i nie śmierdzi aż tak. Ale poza tym? 5l na pół 30m2 mieszkania? PS. Jedyna opcja na zrobienie czegokolwiek z tą farba to jej dosyć mocne rozróżnienie z wodą. A Castorama powinna oddać pieniądze za starty moralne i uszczerbek na zdrowiu psychicznym. Tyle
Dekoral odpada ,strasznie słabo kryje
Malowaliśmy wczoraj pokój farbą colours premium. Konkretniej malował mój mąż nie fachowiec, w dodatku na tapetę. Uważa, że malowało się rewelacyjnie. Farba dobrze kryła - wystarczyła jedna warstwa, nie ma zacieków, wydajna, śliczny i intensywny kolor.
do góry