Widok

marchewkowe frytki...

chipsy jadłam, ale żeby frytki ?
ciekawe, gdzieś to można kupić?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

brrr

zimno mi....... gdzie jest moj grzejnik.........

Dla

spragnionych muzycznych wrażeń...

Słołwa , słowa , słowa

A może by tak trochę myśli ?
Smutne trochę

"w temacie"

o tej godzinie to raczej "laborka" lub ćwiczenia
ale żeby wykład , dziwne ....

At

ćwiczenia o tej porze, okrutniku?

....po co myśl, starczy trochę chuci....

Stworku ;)

ja się do niczego otwarcie nie przyznaję ;))
ja myślę tak samo jak Wy tu wszyscy, mam takie same opinie i zdanie (jak wszyscy z nas :)) , słucham tylko muzyki poważnej, czytam tylko wiersze, i jestem taki wspaniałomyślny ... ;)))))
czyż nie ?? ;)

Bilbo

No, oczywiście.
(i oczy zawisły) >;)

Gaja

"....powiedz mi jedno, czy ona wie, że jej córka żyje?..."

to cytat z końcówki pewnego filmu, a Ty powiesz mi o jakim tytule.

pozdrawiam,

Stworku

Mechaniczna pomarańcza ?... nie ta półka, nie ten poziom
raczej :
- brokat nocy
- muślin muzyki
- rubin trunku
- złoto świec
- mgiełka ust
- atłas dotyku
Oto warunki

Dalej to sztuka, dalej to przeżycie, dalej to piękno
Tak Sworku ... tylko tak

Akto z Was poda mi swoj kontakt w SKYPE :)

chetnie pogadam, ale konstruktywnie.... Coz, tutaj nuda wieje.
Dobranoc WSZYSTKIM

zagadka:)

ja odpowiadam!!to z filmu kill bill:)pozdrowionka!!

At

Oczywiście! Nie potrzeba nic więcej, przynajmniej na początku. Wtedy nie myśli się o mechanizmach. Później ich znajomość w dużej mierze ułatwia życie. Gdy się wie co dlaczego, nie ma poczucia bezsilności i można coś zrobić. Bo intuicja nie zawsze wystarcza.

Otrzymane z poranną pocztą...

..trzeba czekać, bo ma aż 4 MB, ale jest niesamowite ...
TAKĄ pocztę chcę dostawać co rano...

ps: nie zapomnijcie o głośnikach... :D

Aube

Niesamowity hipcio, w sam raz na pierwszy poranek w pracy po 3 tygodniach urlopu.

Sworku

Często piszesz , " -się nie myśli , intuicja itd."
Nisko wyceniasz , nie ten czas , nie ta mentalność.
przeciwnie " - sie myśli , - sie ma doświadczenie itd.
Chyba jak widzę większe .......

K.NN

Nie obchodzi mnie czy kto co do ciebie pisze, jak widze agresywne, niekulturalne teksty to odechciewa mi się tu wchodzić. Teraz widzę twoje i idę sobie poszukać innego miejsca żeby porozmawiać sobie z kimś na poziomie, nie interesujesz mnie ty ze swoimi problemami i żalem, ani inni agresywni goście wyzywający na lewo i prawo. JAk chcesz sie poobrażać i pożreć z kimś to chociaż rób to kulturalnie, patrz moja sprzeczka z malayachem.

Zwierzu,wy nie wyciagaliscie jakis kosmicznych bzdur wobec siebie,a wobec mnie wszystkie "argumenty" leca tym kloacznym

Wiec nie obwiniaj mnie za to, co sie tutaj dzieje :(Zobacz sobie jak wszedlem na te lamy po dosc dlugiej nieobecnosci i co napisalem...i zobacz sobie, co napisano o mnie, gdy mnie tutaj nie bylo!!!
Ich oceniaj, a nie kolejny raz tego, ktory chce naprawde spokoju:(((

Przeciez nawet ciebie nie atakuje...mam dosc tego...Ale nie wszyscy tak mysla , jak ja...i zarzucaja mi, ze teraz pisze inaczej do tych...do ktorych kiedys pisalem w inny sposb-po prostu za lagodnie dla nich...a ja Ja NIE CHCE JUZ CZUC TEJ KLOAKI!!!NIE CHE!.....

Kiwdul

Wszyscy widza co sie pisze do ciebie i o tobie. Jednak nie jestes w tym miejscu sam i czas najwyzszy sie dostosowac. Reguly sa jasno okreslone i obowiazuja wszystkich. Jesli masz ochote powiedziec baaginsowi to czy owo za to, co o tobie pisal, nikt ci nie broni, ale trzeba to zrobic w ramach obowiazujacych tu zasad. On ci dopiekl nie uzywajac wulgaryzmow i nie pryskajac slina na ekran. Dlatego nie wylecial. Zrobil to skutecznie, w przeciwienstwie do ciebie. Ciebie nie stac na skuteczne dzialanie?

At

doswiadczenie - chyle czola, musisz miec zdecydowanie wieksze. Zwlaszcza z kobietami ;)
Droga doswiadczenia mozna dowiedziec sie czegos w wieku czterdziestu lat. Mozna tez przeczytac kasiazke i wiedziec to samo majac lat 15. Uniknac niektorych bledow. Zdaje sobie sprawe, ze jest "wiedziec" i "wiedziec". Ze wiedza zdobyta wraz z doswiadczeniem jest wiedza pelniejsza, bo istnieje nie tylko w sferze intelektualnej. Sa jednak rzeczy, ktore niekoniecznie trzeba przezyc samemu....

(a "sie nie mysli" i podobne, to sformulowania ogolne po prostu. Majace na celu uwidocznienie, ze robi tak wielu ludzi, dlatego bezosobowe. To chyba jasne?)

Stac mnie Stworku,lecz nie bede sie wysilal z takimi...Jak chyba wiesz,potrafie pisac...i to bez zbytniego chwalenia

ylko od niego...ale zeby tak pisac-musze miec jakaklowiek motywacje...a z takimi , ktorzy atakuja mnie w podobny sposob do niego-nie mam takiej motywacji...a raczej jest inaczej-pisze, ukierunkowuje sie na ich jezyk-lecz ten bez zadnych ozdobnikow piekna, ktorych dla mnie uzywa sie w innych tekstach, a nie w takich podlych atakach :(
I jeszcze jedno...-widocznie ci pseudo moderatorzy i niektorzy z was nie widza jednak , jak do mnie sa pisane posty...W jaki sposob sa pisane i dlaczego wlasnie tak, a nie inaczej...
Ja nie zmienie swojego stylu odnosnie wpisow do osob, ktore wypisuja takie kalumnie!I koniec na tym, nie wysilaj sie juz...prosze...

Dodam jeszcze,ze musialbym byc idiota...by uwazac,ze REGULY w tym miejscu obowiazuja wszystkich!Mam na mysli-takie same reguly!

...i nie dyskutuj ze mna na ten temat.....bo zapewne sama przynajmniej w jakiejs czesci przyznasz mi racje!Ale dosc o tym!!!
Nie chce zajmowac sie takimi sprawami!

3)i calosc ktora wywala sie notorycznie:24 .10.03r wywalone z hydeparku do bagginsa :

Ja nie jestem kutwa, ale ty zapewne tak(cos za cos) i sprawdzcie sobie w slowniku, czy KUTWA to wyraz wulgarny nim zaczniecie mnie palic na stosie.Lecz zapewniam was ze takim nie jest!!!
Ale i tak ciebie i was(dwulicowcy) hmm tym slowem na p ...pieprze :)))

K.NN. "

Tak tak tak ja wiem zwierzu, ze ty nie widzisz tego, co inni pisza do mnie i o mnie.Oni tacy kulturalni, tacy wspaniali, tacy cudownie dobrzy! (27 Października 2003 godz. 12:26)

Wiesz co zwierzu?A ja pieprze te ich falszywa doskonalosc slowa, te ich dwulicowosc, te ich ubieranie gowna w piekne ramki!!!Pieprze!!I bede pisal rzeczowo i doslownie, by takie smieci to dobrze zrozumialy!!!!

Wywalono moj ostatni wpis do tego swietoszkowatego guru bagginsa, a nie byl tak ostry jak jego pomowienia i jak moje poprzednie wpisy!Wiec pieprze te polityczna poprawnosc i bede pisal tak, jak nalezy sie takim gnojom ! I przynajmniej w tym jestem prawdziwy! Bez zakamuflowanych slow-wyrazow! Jesli pieprze takie smieci- PISZE TO WYRAZNIE !ZE PIEPRZE, A NIE UTULAM!!!!

K.NN.

Ludwiku

Załóz własne forum dotyczące Twojej osoby. Już mam dość Twoich prywatnych wojen.
To nie ONI atakują tylko TY się zacietrzewiasz jak szaleniec!

Zalecenie:
lewatywa i bieżnikowanie mózgu!

Bardziej szczegolowy

deathtest - w linku.

mam 10% na to, ze uprowadza mnie Obcy i 8% na oparzenia trzeciego stopnia >:D

If...wszystko ci mozna..nawet takie pisanie...Slepcu...Tak,oczywiscie ja jestem winny!Ja!

Pieprze jakies forum, nie jestem exibicjonista, to te swiry probuja mnie obnazyc i jeszcze obnazaja cos, co jest mi obce....Nie jest mi jednak obcy jezyk, ktory na ich potrzeby uzywam!Wiec pieprz sie z takimi radami If!
Albo zamknij sie..ja do ciebie w ten sposb nie pisze...gdy....wypisywalas hmmm mniejsza z tym :(

Kiwdul

Litosci. Pieprz nas, sol, nawet obloz pomidorami z cebula, ale daj sobie na luz. Skoncz. Prosze.

Wiwat bierznikowanie!!!

Bierznikować mózgi na zimę bo grypa idzie!!!!!!!!

Kiwdul

To co teraz napiszę nie będzie obraźliwe.Mam nadzieję że to zauważysz, i nie spadnie na mnie lawina.Wiem co będzie pierwszym twoim odruchem po tym jak przeczytasz ten post...napiszesz że nie daję Ci spokoju, ale myślę sobie, że reguły na tym hydeparku są jasno ustalone.Zawsze są inne hydeparki na innych stronach i ty dobrze o tym wiesz.Tam może będą ludzie którzy nie będą się Ciebie czepiać.Nie zrozum mnie tylko źle.Każdy może kogoś nie lubić i ma do tego absolutne prawo-no cóż natura ludzka.Załatwiaj porachunki po pracy , i proszę nie używaj tylu wulgaryzmów nawet kłócąc się z kimś.Potafisz chyba to zrobić co?Zachowaj się jak człowiek cywilizowany.Znudziło mnie czytanie bluzg za każdym razem kiedy tu wchodzę...

Zwierzu,

hmmm,
wydawało mi się, że bieżnikowanie pisze się przez "ż" z kropką...
widocznie to mylne wrażenie...
a może grypa już zaatakowała?
pomocy, ratunku
witaminki łykajmy...

Agentko

Twoje ip ładnie się nazywa ;)

No i

znowu mam inny numer ip,
to już trzeci o ile dobrze pamiętam.
Szkoda tylko, że nie mam najmniejszego wpływu na te zmiany...wielka szkoda.

Agentko

Czyżby Ciebie też dorwało? To czego mam się spodziewać w tą sobotę, że nikt nie przyjdzie albo ze będziemy musieli przekrzykiwać kichania, prychania, kaszle i smarki (i to jak "dobrze" pójdzie, Jarkowe również)?
Zastanawiam się jak bardzo pozwolić się przygnieść brzemieniu winy, w końcu to ja pierwsza.... a kich.

Znowu zablokowano moj IP ...........

:(

Wiem kim jestes...twoj nick na "K"

Jesli nie zauwazylas(es), ze i ja chce spokoju hmmm to trudno...Ale zapewniam cie, ze nie przestane, dopoki nie beda moje posty traktowane rowno z tymi , ktorzy mnie atakuja...i nie wazne , ze nie uzywaja wulgaryzmow, ale sama tresc jest gorsza od mojej...Ja nie posadzam ich o pedofilie, o wynaturzenie sexualne, lub tym podobne....I tym wlasnie roznie sie od tych robaczkow...a ze uzywam w stosunku do nich takiego, a nie innego jezyka-to napisalem pare razy dlaczego tak jest.
Pa....
Pretensje nie do mnie...
Nie jestem ukladnym, w takich wypadkach, ludkiem...

dziwne Agentko,ze znasz tyle czasu zwierza i zwracasz mu uwage...Widicznie za malo go znasz...A dlaczego?To moze Stworek poza

y...

Zapewniam Was jednak,ze nie jestem tym glupkiem Xiendzem...

Po prostu jemu moge bez obrazy zabrac adres...Jego samopoczucie mnie nie obchodzi...

Stworku

chyba najładniejsze ze wszystkich trzech dotychczasowych...

p.s mam wieści od swojaka....pozdrawia i prosi o kontakt wieczorem na gg.

K.NN

Nie możesz być Xiendzem,
jesteś jeszcze ...... od niego!!!

Kiwdul

Co jak co, ale pedofilii nikt Ci nie zarzucał. O ile dobrze pamiętam. Ja pisałam raz o pedofilu do Ciebie, ale absolutnie nie zarzucałam Ci czegoś podobnego. I nie zarzucam. Chodziło jedynie o słowną niekonsekwencję.

Agentko

jestes ?

Krwawa Lady

Jest, jest, na pewno. Siedzi sobie przy stoliku, a ekran rzuca żółto - niebieski blask na jej twarz. Po jej policzkach wędrują literki.... :)

O, właśnie,

właśnie.

Zębowa Wróżka??

Hmm...Byłam wczoraj na koncercie pana Zębatego, ale on wróżkiem nie był!!

NMie wiem, czy to do mnie,ale...

Krzynka piwa??hm...nie, "K", .....tak jest taka litera w alfabecie, no faktycznie , ale nie proszę tu mieszać osób na "K".To nie jest pierwsza literka mojej ksywy, w żadnym wypadku-nie jestem ani kuratorem, ani krową kaczką i żadnym innym zwierzęciem.(Bez urazy dla Zwierza) i Stworka.

za to

śpiewał o pozycji horyzontalnej i o śmierdzących onucach!!!

Gajo

Jednak co urok osobisty to urok osobisty, prawda?

Bo jesli ktokolwiek

mialby zaspiewac o onucach i zrobic to z ponurym urokiem.... to na pewno nie Michal Wisniewski.

O onucach

i o tym jak miło leżeć w wygodnej dębowej trumience. ............. i o spadających ciałach ze stołów w prosektorium.

Ach

chcę ciebie, chcę ciebie, chcę ciebie
na tym krześle z gazetą z przed lat
na tym łóżku, gdzie księżyc się poci,
w krzyku pełnym kroków i piasku.

Gaja

pyszności ;)

KOT- detektyw na usługach milicji.

Rok temu milicja w Stawropolu przygarneła młodego kocura - przybłędę. Zwierzę wykazało się znakomitym węchem, wrażliwym na zapach kawioru. Poddano je krótkiemu treningowi i zatrudniono do wykrywania zapasów nielegalnie pozyskiwanego i sprzedawanego kawioru.
Kot znakomicie wywiązywał się z zadania, odnajdując kawior w każdej skrytce. Toteż szybko zyskał sobie wrogów i zginął przejechany przez samochód, w którym uprzednio znalazł nielegalny towar.Milicja zamierza wyszkolić kolejnego kota. (Jesiotry Morza Kaspijskiego dostarczają 90% światowej produkcji kawioru; ich populacja została doprowadzona niemal do wyginięcia.)

Piwo ciemne I

1, 2 l jęczmienia
0, 25 kg cukru
30 g chmielu
3 Ł. karmelu 1 l wody 0 g drożdży
Jęczmień zrumienić na patelni na kolor jasnobrunatny, zemleć i gotować w 6 l wody przez 3 godz. Odstawić i dopełnić wodą (przegotowaną) do pierwotnej ilości. Osobno zrobić wywar z chmielu w 2 l wody, rozpuścić cukier w 3 l gorącej wody, wszystko razem zmieszać i ostudzić do temp. 22-25oC. Dodać rozpuszczone w 1 szklance ciepłej wody drożdże oraz karmel i odstawić w lekko przykrytym naczyniu, napełnionym do 3/4 pojemności, w ciepłe miejsce na 24 godz. Następnie przecedzić piwo przez płótno do czystych butelek, napełniając je do 3/4 pojemności, zamknąć szczelnie metalowymi nakrętkami i odstawić do chłodnego pomieszczenia. Po 5-6 dniach będzie gotowe.
Pić piwo o temp. 12-14oC.

Piwo miodowe (10l)

1, 5 kg miodu pszczelego 0 g chmielu 0 g kwiatu lipowego 0 g jałowca
9 l wody 0 g drożdży
Sporządzić brzeczkę miodową, gotując miód z wodą i przyprawami przez 30 min., przecedzić przez płótno, ostudzić i uzupełnić wodą do 10 l, doprowadzając do temp. 22-25oC oraz dodać rozpuszczone w 1 szklance ciepłej wody drożdże. Potem lekko przykryte naczynie, napełnione do 3/4 pojemności, odstawić w ciepłe miejsce. Po 5-6 dniach przecedzić piwo przez płótno i wlać ponownie do czystego naczynia (balonu), które należy zamknąć (zakorkować) szczelnie na dalsze 5 dni, trzymając je w chłodzie. Przy dużym ciśnieniu rozluźnić zamknięcie. Po tym czasie należy jeszcze raz przecedzić piwo szybko przez płótno do czystych butelek, napełniając je do 3/4 pojemności, zamknąć je szczelnie metalowymi zakrętkami i odstawić w chłodne miejsce.
Pić piwo po tygodniu, o temp. 10-12oC.

Gaju

Ja i mój kolega podejrzewamy że to wina swistaków one wszystko zawijają.

Mściciele

No to sama sobie uważę piwko, i sama je sobie wypiję!!!

tzn myśliciele a nie mściciele

a zresztą to chyba to samo?

Gaju

Testujemy 0.1 Kg, 0,12g, 00000000000000.1 deko
Mniam mniam mniam. Zostawię trochę dla was.

myśliciele nie w tej proporcji

Piwo miodowe (10 l)

, 5 kg miodu pszczelego , 0 g chmielu, 0 g kwiatu lipowego , 0 g jałowca ,
9 l wody , 0 g drożdży ,

Do Ogółu administracyjnego

Jesteśmy bardzo "zadowoleni" a jednocześnie zafrasowani znikającymi cyframi , które zamieniają się w zera.Czy "szanowny" ogól administracyjny mógłby nad tym chwilkę pomyśleć.

Muszą być strasznie głodni, skoro zjedli mi aż tyle chmielu, jałowca i drożdzy.

I nie sądze by w takich proporcjach to było ...mniam mniam

Gaju

Wtstarcza mi że tylko czasem pomyślisz że mnie kochasz.

Cytat wieczoru:

Zwierz (mówiąc o sobie): "Stworek musi teraz coś zjeść, bo inaczej zemrze i będzie śmierdział".

Kiszczaku!

Czy te półkiszczaka, które dziś mnie minęło z Dinem było Tobą czy Twoim tatą??
PS. Daj mi namiary na Phantoma:)

To tylko post kontrolny

w celu sprawdzenia numeru ip...

pozdrowienia dla wiernych fanów!

Wicherku

pół Kiszczaka powiadasz snuje się po Brzeźnie?
moim zdaniem należałoby się poważnie zastanowić, gdzie jest drugie pół...
stawiam na podziemne labirynty miasta walczącego z plagą szczurów...
tam, go widziano po raz ostatni w całości...
ostał się ino dziwny szept niesiony wiatrem "pamiętaj o moim mieczu..."
dziwne prawda?

z dedykacją dla naszych mistrzów gry...

Agento

już go szczury podzieliły między siebie. Oczywiście tylko te duże szczury.

Stworek

Jeśli chodzi o choróbsko - to Ty byłaś pierwsza, a za Tobą podążyły tłumy - wprost w objęcia gorączki...

A co do sobotniej sesji - odbywa się przy świetle cmentarnych zniczy??

piii piii

byle nie w lewo
byle nie w lewo
szepnęła nerwowo rangerka...
nie znoszę szczurów...
i pobiegła w korytarz po prawej stronie

Aube

Jesteś kopalnią znakomitych pomysłów.

Stworek

to było pytanie retoryczne...

A szczerze mówiąc, to mamy sie zjawiać przed, w trakcie, czy po wizytach na cmentarzach?

CZY....?

biegnąca rangerka zauważy zagłębienie pełne wrednych, czerwonych oczek, ruchliwych pyszczków i wąsików?

Czy...?

tego dowiemy się zaraz po reklamach...

Aube

Niektóre pytania retoryczne tracą swój niezobowiązujący charakter pociągając za sobą całkiem materialne odpowiedzi. Najlepsze jest to zaskoczenie w oczach pytającego, gdy się okazuje, że niektóre rzeczy naprawdę można zrobić...;)

Po wizytach na cmentarzach. Jakaś 17.30 - 18.

K.NN.

To ty pieprzysz
A najgorsze jest to, że dorabiasz do tego ideologię
Bez obrazy, ale zachowujesz się, jak człowiek chory umysłowo.

Stworek

Jak będę mogła zmaterializuję się na miejscu dzierżąc w dłoni znicz...przyda się w podziemiach....

...

Wypij soczek, zjedz batoniik, zajrzyj sławnemu do sypialni, umyj włosy, kup komórkę..... wygrajwpromocjizłapokazjębotylkoteraz (ech ech ech) jedynaniepowtarzalnaszansa!

A wracając do czerwonych oczek...

K.NN.

"Ale czy Ty nie widzisz, ze ja juz dawno skonczylem???"

Chyba sobie jaja robisz...
SKOŃCZYŁEŚ ???
I ty śmiesz coś takiego pisać ???
Żałosne...

zzz

no to jutro lub w najbliższych dniach najprawdopodobniej nadejdzie długa i wyczerpująca odpowiedź.... zależy Ci, czy co?

Stworek

;)

Stworek (2)

A Ty wcale nie wdajesz się w dyskusje z "Wielce Szanownym i Najmądrzejszym Ze Wszystkich Panem Kiwdulem" ?
z przymrużeniem oczka...
;)
i pozdrówkami...

zzz

do mnie już dotarła bezcelowość niektórych rzeczy... Twoje słowa zostaną wzięte za atak. Prawie na pewno.

hik hik hik... czy jakoś podobnie...

musi być czarne i przechodzi przez przejście dla pieszych. Teraz jest na ciemnym pasie. Pojawi się jeszcze?

Stworek (3)

Z tego, co zaobserwowałem, każde słowa skierowane do Wielce Szanownego Pana K. (które nie są odą wysławiającą go pod niebiosa) są odbierane za atak...
niestety...

A tak swoją drogą - takie podejście BAAAAAAAAARDZO przypomina mi postępowanie XXX... ciekawe, dlaczego...
;)

Stworek (4)

To nie ja odpowiadam za hik, hik, hik i pac ;)
ale domyślam się, czyja to robota...

Hik hik hik?

Przestraszyłam się i przeszłam

Piii Piiiiiii

A szczury czekają i układają plan jak was zjeść, mmmmmmmmrrrrrrrrrr
Szlif szlif szlif i ostrzą pazury i zembiska

NIE ZDĄŻĄ ZJEŚĆ, ZWIERZAQ!

Mam trutkę .... Ich wrażliwe noski poczuły coś pysznego w mojej kieszonce i posłały wiadomość do mózgów zapomnij o swojej armii ona podąża za mną!!!

:):):):)

Trutka nie pomoże...

Armia szczurów najpierw wysyła dwóch zwiadowców. Zwiadowcy próbują, wyciągają kopyta, a armia idzie dalej...

bardzo, bardzo się nudzę....

i powinnam pewnie robić coś konstruktywnego...

yyy..chyba nie dzisiaj.

Mylą się....

Dwóch zwiadowców leży gdyż są odużeni ..... różowymi!
Reszta armii poznaje cóż to za przysmak i podąża za zwiadowcami. Kieszeń piguły wypełniona jest różowymi !!!!

Mózg szczurów pozostał sam! Chyba dziś na obiad zjesz swój ogonek ;)

Szcury odurzone?

Doskonale.... czas na piekna melodie wygrana na flecie

odurzone* rzecz jasna ;)

:)

A to Polska właśnie...

Niom....a za oknem typowa polska budowa...jeden pracuje, czterch się patrzy...heh!

Inne tematy z forum Hydepark

Muza musi grać. (2540 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (4 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (73 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

do góry