Widok

marynarz pozna panią

Dobry wieczór,

Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie poznania wartościowej i sympatycznej kobiety.
Najlepiej w przedziale wiekowym 20 - 36, sylwetka normalna.
Mam 175cm wzrostu, jestem zadbany i kulturalny.

Jeśli potrzeba więcej informacji, proszę pytać.
Pozdrawiam ; )
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 23
Skoro marynarz ma rodzinę(żona, dzieci) to chyba oczywiste czego i kogo szuka na forum.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej :) Jeżeli chcesz pogadać, spotkać się to napisz: kochammorze.wp.pl@wp.pl
Czekam na odpowiedź i pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Seeman wiem, że wkroczyliśmy na dość trudne tematy, w ogóle nie powiązane z Twoimi zamierzeniami tutaj, i ogólnie wszystkich za to przepraszam, ale dodam jeszcze jedno co do tej wierności.. mianowicie.. Panie Marynarzowe bez mężów w domu niestety też święte nie są.
@Jolkafasolka - w takim razie przykro mi, że takich nie znasz. Ja znam i takich i takich. Oczywiście każdy jest inny. Ale znam 30-letnich gotowych "ślubować". :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie zgadzam się też z twierdzeniem, że 30 letni facet nie chce sie wiązać na stałe, lubie takie stereotypy, które wszystkich wrzucają do jednego worka :D

Słupszczanka ,w mojej pracy zawodowej nie spotkałam się z 30 latkiem który chce na chwilę obecną "ślubować" Trzeba się dorobić ,mieć mieszkanie ,jeszcze mam czas. Jak znasz poważnie myślącego takiego faceta to gratuluję. Ja znam wystarczająco dużo takich osób i obu rąk by nie starczyło w wyliczaniu powodów DLACZEGO NIE.

Ja nie wrzucam nikogo do jednego worka :(

@seeman ,ale ona podała swoje gg ,byś Ty się do niej odezwał ,nie
na odwrót
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja bym tu jeszcze tylko dodał, że prawdopodobieństwo zdrady ze strony faceta NA MORZU jest .... tutaj niech już sobie sam swoje dopowie. Niektórzy nie rozumieją, że my tam pracujemy, a nie zabawiamy. Ktoś chyba za dużo filmów się naooglądał.
A kto odwiedza te wszystkie dziewczyny w agencjach w trójmieście?
Najciemniej jest pod latarnią ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
" Nie zgadzam się też z twierdzeniem, że 30 letni facet nie chce sie wiązać na stałe, lubie takie stereotypy, które wszystkich wrzucają do jednego worka :D Ludzie są różni i chyba osoba która sie wypowiada wie czego najbardziej chce. Mi nie przeszkadzałby taki związek na odległość, czasem dobrze jest zatęsknić, docenić poświecenie drugiej osoby i wynagradzać to po powrocie.
Jedynym mankamentem w życiu z marynarzem, moim zdaniem to jego nieobecność w wychowaniu dzieci i to tyle. " - Zgadzam się z Tobą Nika. Zatęsknić też jest dobrze. :) Co do dzieci - fakt, jest ciężko niestety.
I dlatego również napisałam powyżej o tej wierności, ponieważ wiele razy słyszałam taką teorię, a ja nie oceniam wszystkich tak samo. Wiadomo z dala od domu - pokusy - ale myślę, że to zależy od danej osoby i nie wszyscy temu ulegną. Ale to oczywiście tylko moja opinia. :)
Każdy związek jest inny i nad nim trzeba pracować. Co do marynarzy i związków - ja znam szczęśliwe, a z wypowiedzi Kocio wynika, że tak nie bardzo. Ale nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka, bo i tak w życiu nigdy nie wiadomo co, jak, z kim, dlaczego i kiedy będzie/ułoży się. :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kiedy Seeman spotka swoją połowicę, może wtedy stanie przed takim wyborem: praca czy związek.
Póki co jest w fazie poszukiwania swojej idealnej kobiety i raczej nic innego nie skłoni go do pozostania na stałe na lądzie. A może trafi na taką, która nie będzie zmuszała do wyboru pomiędzy nią a morzem?

A skoro jest sam niech sobie chłop pływa i żyje jak chce-powrót do tego kraju, szukanie nowego zajęcia, na etacie za te psie pieniądze??? w pojedynkę??? każdy wie jakie są realia i każdy ma prawo żyć jak chce.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zgadzam sie z Słupszczanką, jeżeli sie chce to każdy związek jest w stanie przetrwać :D Co do zmiany zawodu, to śmieszne są takie propozycje, ja w takim bądź razie też zmienię zawód bo mężczyźni patrzą tylko przez pryzmat mojej pracy, nawet czasem unikam rozmów o pracy, a nawet zdarza mi sie skłamać ... ;)
Nie zgadzam się też z twierdzeniem, że 30 letni facet nie chce sie wiązać na stałe, lubie takie stereotypy, które wszystkich wrzucają do jednego worka :D Ludzie są różni i chyba osoba która sie wypowiada wie czego najbardziej chce. Mi nie przeszkadzałby taki związek na odległość, czasem dobrze jest zatęsknić, docenić poświecenie drugiej osoby i wynagradzać to po powrocie.
Jedynym mankamentem w życiu z marynarzem, moim zdaniem to jego nieobecność w wychowaniu dzieci i to tyle.
Seeman powodzenia i nie poddawaj się, bo tylko Ty wiesz co jest dla Ciebie najlepsze :D Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mąż koleżanki jest marynarzem. Jakbym spotkała fajnego faceta marynarza to niestety musiałby wybierać praca albo związek. Ja bym tak żyć nie chciała. A co do wierności, no cóż, nie pytałam się o to ale najwidoczniej głodnemu chleb na myśli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Można być i marynarzem i mieć rodzinę. A kobiety marynarzy mogą być szczęśliwe. Znam kilka takich par - i wiem, że nie jest to łatwe. Widać to po ich związkach. Tęsknota i samotność i choć nie jest to dla nich wymarzona opcja to i tak dają radę. Bez cierpliwości i szczerości nie uda się. Żaden związek nie jest łatwy. Ale czy możemy powiedzieć, że mężczyzna innego zawodu, który jest z nami codziennie np. murarz, lekarz czy leśniczy są wierni? Nie. To wszystko zależy od człowieka. A to w jaki sposób on szuka kobiety (czy na stałe, czy nie) to zależy tylko i wyłącznie od niego. Seeman życzę Ci szczęścia w poszukiwaniach!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
@jolkafasolka co do tej piosenki to z mojego doświadczenia jest całkiem odwrotnie, ale ten kawałek chodził mi cały tydzień po głowie.
Seeman, z twoim zawodem to raczej trzeba wybierać albo praca albo rodzina. Albo umrzesz bezdzietnie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak była i już jej nie ma, miała się odezwać, ale to chyba ja będę czekał wieczność ;P Chociąż kto wie, może poprostu jestem niecierpliwy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taaaaak, wiem... "szukaj szczęścia na innej planecie" :)........
Co tak pesymistycznie? :) Już jedna istotka się zadeklarowała

~Ilona
2013-03-15 13:32
89.74.223.*
Re: marynarz pozna panią
seeman Jak kobieta kocha i jest wierna to i poczeka wiecznosć gg46127175
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Oczywiście z mojego punktu widzenia mówię. Wartościowy człowiek ma wiele zalet, dla mnie w tej chwili bynajmniej, byłby to ktoś, komu można zaufać, że gdy wrócę to będzie... tak abym oprócz portów, miał także bezpieczną przystań, miejsce gdzie ktoś będzie czekał z radością nieobłudną : )

Taaaaak, wiem... "szukaj szczęścia na innej planecie" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jak do zabawy to po co szuka wartościowej, przecież nie od dziś wiadomo, że im ktoś bardziej wartościowy, tym zabawa nudniejsza.........

Już napisałam ,że niektóre osoby obłudnie myślą ,iż jak będą postępować
jak święci to będzie ok i cacy.
Żeby było ciekawiej ok 40% świętych było bardzo nieświętych za życia :(

Opinia o wartości człowieka jest taka jaką on ma o sobie.
Postrzeganie pewnych osób przez innych ,może być różne i niemiarodajne .
Przykład może stanowić mój wcześniejszy wpis o castingach.
Ja nie widzę nic gorszącego,że ktoś kogoś poznał przez internet.
Wiadomo że dający ogłoszenie wyselekcjonował pewne
osoby i z nimi się spotkał . Kto w takim razie jest wartościowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Co nie oznacza, że szuka akurat tylko i wyłącznie zabawy między rejsami - jak to ktoś powiedział. Jest to tylko przypuszczenie, własny pogląd, który ani nie jest jedynym właściwym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
@seeman trochę za mocne słowa ,Kingi nie znasz ,więc .....

Ponieważ szukasz kobiety od -do a wiek ten jest w takim dużym
rozrzucie ,że to mi dało do myślenia.

@Kinga
Kobieta po 30-tym roku życia ,ale już np rozwiedziona ,nie będzie
szukać kandydata na męża ,ale może zdecydować się na taki układ.

Druga opcja ,są kobiety które są samotne w związkach małżeńskich
ponieważ mąz nie jest mężczyzną i też by taki układ im pasował.

Niestety uważam ,że niektóre osoby są obłudne ,lub żyją
urojeniami wspaniałej ,romantycznej miłości ,oraz stagnacją szczęścia
małżeńskiego( na którą trzeba mocno pracować).

Mężczyzna 30letni w dzisiejszych czasach jeszcze nie myśli o małżeństwie (chyba,że musi) szczególnie w zawodach które
wymagają wielomiesięcznych wyjazdów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
@Kinga
A kim ty jesteś, aby mówić co ja robię i dlaczego? I skąd możesz wiedzieć, czy ja jestem zdolny do założenia rodziny, czy nie?

Po raz kolejny pokazałaś swój infantylny sposób rozumowania...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
Taką do zabawy między rejsami.
No bo to przecież jasne, że mężczyzna w wieku lat 30 jest jeszcze za młody by zakładać rodzinę...

Jak do zabawy to po co szuka wartościowej, przecież nie od dziś wiadomo, że im ktoś bardziej wartościowy, tym zabawa nudniejsza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
@Kocio ......jakieś domysły czy teoria poparta doświadczeniem?
Zaraz zrobi nam się kącik muzyczny :(

Będę teraz miała mnóstwo minusów ale ,może seeman powinieneś
sobie znaleźć stałą partnerkę ,ale wcale nie na całe życie .
Sam na razie wykluczasz taką opcję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

do góry