Widok

marynarz pozna panią

Dobry wieczór,

Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie poznania wartościowej i sympatycznej kobiety.
Najlepiej w przedziale wiekowym 20 - 36, sylwetka normalna.
Mam 175cm wzrostu, jestem zadbany i kulturalny.

Jeśli potrzeba więcej informacji, proszę pytać.
Pozdrawiam ; )
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 23
Kocio - zdziwiłbyś się ilu mężczyzn szuka kobiet stosując kryterium zawodu. I bynajmniej nie chodzi im o selekcję wykształcenia, ale o konkretny zawód. Taka "Pani Doktor" długo by nie szukała ;)
O ile jestem w stanie zrozumieć kobiety kierujące się przy wyborze mężczyzny kryterium pozycji zawodowej (choć to złudne kryterium i w żadnym wypadku nie powinno być jedynym), to w przypadku mężczyzn nie jestem już tak "pobłażliwa". To nie jest normalne i nie najlepiej wróży związkowi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
to tak jakby zaczynało się: "pani doktor pozna pana " albo "pani inżynier szuka ..." to znaczy że ta osoba jest tak beznadziejnie bezosobowa że gdyby nie pieniążki to by nic nie zdziałała :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może jestem staroświecka, ale sposób szukania "drugiej połowy" poprzez anons uwypuklający zawód w necie/gazecie jest najgorszy z możliwych i rzadko kończy się szczęśliwym małżeństwem.
No chyba, że nie taki cel przyświeca Autorowi wątku, wtedy ok :)
Ludzie mają różne pomysły i sposoby na życie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niekoniecznie mlodsza, ale nie mozna przesadzac .. w obydwie strony :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Crossik "cukrujesz" ."

Moi? Ależ skąd.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sissel jak zwykle mądrze prawi .
Crossik "cukrujesz" .

Dalej nie czuję się obrażona ,że płatek .....chce znaleźć młodszą partnerkę
od siebie.Zazwyczaj taka natura faceta. Ale sam sobie zaprzecza w tym działaniu ,bo 20to latki ( nie obrażając dziewczyn) nie mają takiego doświadczenia i obycia ,oraz świadomości ,jak np 30-to latka
"...na pewno w wielu przypadkach wzmianka o tym, ze jest sie marynarzem (czyli zapewne ustabilizowana finansowo osoba) moze zwiekszyc zainteresowanie."

Rzeczywiście. Odnoszę wrażenie, że taka wzmianka bardzo wzbudza zainteresowanie. Zupełnie nie rozumiem tej fascynacji marynarzami. Inna rzecz jeśli między ludźmi rodzą się uczucia niezależnie od wykonywanego zawodu, ale szukanie przedstawiciela konkretnej profesji...

Ciekawe jest też postrzeganie żony marynarza jako tej, która powinna być.... i tu lista "niezbędnych" cech. Jeśli myśleć takimi kategoriami to do bycia żoną lekarza, filozofa bądź hydraulika predysponują inne zalety. A może wady?
W moim przekonaniu nie taki kształ ma miłość.

popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Cross, jesteś boski :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chłopaki musicie wiedzieć że wiek nie zawsze idzie wparze z madroscią zyciową.My kobiety mamy tyle lat na ile wyglądamy. Pozdrawiam was
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Nie, ja tylko wywnioskowalem sobie, ze wiek szanownych Pan oscyluje wokol 30 + "

Oczywiście nie masz racji. Obie mają góra po 18 lat. A przynajmniej na tyle wyglądają. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Kocio ,on nas nie obraża :) ma inne zapatrywanie na świat niż my.
Każdy może mieć swoje.
Jeden nas polubi ,drugi nas pokocha ,a trzeci minie obojętnie.
I na pewno się nie obrazimy.......bo my fajne dziewczyny jesteśmy:)
Ten post nalezy do seamana i tak powinno zostac, ja zmykam i sie nie wtracam, no chyba, ze mnie czyms zaskoczycie. milo bylo :)
Nie, ja tylko wywnioskowalem sobie, ze wiek szanownych Pan oscyluje wokol 30 + (jednak to tylko przypuszczenia), ale to chyba nie jest obrazliwe tym bardziej jesli jest to prawda :)

Ja mam 25
Jolkafasolka czy ten młodzian nas obraża? Że niby wiek nie taki a widełki dość spore
@Płatek...poza tym nie mam tu czego szukac, chyba wykraczaja Panie poza moj margines wieku .....
Hm a jaki jest twój margines wieku?
To seeman określił swoją ,czyli 20-36lat.
Ludzie odwiedzającyTowarzyskie na tym forum ,to całkiem inna kategoria ludzi niz na Towarzyskich w trojmiasto.pl,lub może inne mają oczekiwania.
Tu odwiedzający znają się całkiem dobrze ,nie tylko wirtualnie.Czasem
wpadają " rozrabiaki, czy osoby chcące zamieszać"
Nie trzeba od razu "wsadzać" wszystkich do jednego worka.
Życzę pozytywnego nastawienia do życia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na pewno jest wiele godnych zaufania, poza tym moja wypowiedz nie szufladkowala kobiet. To, ze ktos szuka partnerki w kategorii towarzyskie nie swiadczy o tym, ze szuka tylko rozrywki pomiedzy rejsami, moze wrecz przeciwnie ?
Co do tych skuszonych wizja (...) z pewnoscia nie trafiaja tu w wiekszosci przypadkowe osoby tylko takie, ktore cos od tego seriwsu oczekuja, ale na pewno w wielu przypadkach wzmianka o tym, ze jest sie marynarzem (czyli zapewne ustabilizowana finansowo osoba) moze zwiekszyc zainteresowanie. Jednak to jest normalne i ludzkie, a tu od razu, ze brak szacunku do kobiet. Na pewno sa tez kobiety, ktore chca pozostac niezalezne, ale nie chca byc samotne no i tez tu trafiaja. Nie bede sie juz rozwodzil na ten temat, mozna by o tym dlugo dyskutowac, nie chcialem nikogo swoim postem urazic, wszyscy wiedza tak naprawde jak jest, kazdy szuka swojego szczescia i kazdy ma do tego prawo. Na pewno mozna poznac w wirtualnym swiecie wiele wartosciowych osob i nie watpie, ze takie tu zamieszczaja swoje wpisy. Juz sie chyba nie udzielam, poza tym nie mam tu czego szukac, chyba wykraczaja Panie poza moj margines wieku :P
Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sam fakt że panowie marynarze szukacie kobiet w kategorii towarzyskie świadczy o tym ze nic na powaznie tylko rozrywka miedzy rejsami. Napewno jest wiele kobiet godnych zaufania aby byly dobrymi żonami marynarza.Zmiencie swoj tok myslenia i bardziej szanujcie kobiety pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13
Kocio masz rację ....można

platekkukurydzy ......ale Panie z matrymonialnego trojmiasto pl skuszone wizja atrakcyjnego, ustawionego Pana na pewno uznaja ta oferte za interesujaca. TUTAJ TAKICH PAŃ CHYBA NIEMA.
Może dlatego ,że sama mam naturę wędrowniczą i w domu nie siedzę
to znajomi twierdzą ,iż byłabym bardzo dobrą żoną marynarza.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
No właśnie, zawija się do portu, ma się parę godzin na ogarnięcie najbliższej okolicy, jak się pare lat pływa to odwiedza się kilka razy te same okolice. To jest doskonała okazja żeby kogoś poznać. Zapytać się o drogę, na kawę zaprosić, pogadać.... po prostu wymarzone okazje :) można mieć znajomych na całym świecie. W dobie internetu i telefonii komòrkowej podtrzymywanie znajomości nie jest czymś trudnym. Mam kilku kolegòw pływajãcych, w tym jeden chiñczyk, jeden z vietnamu i nie ma jakiś problemòw żeby na browarka wyskoczyć jak tylko zlãdujã do Gdañska czy Gdyni. Fakt że to jest max dwa razy w roku, ale można - można, tylko trzeba chcieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17
A ja rowniez jestem marynarzem, co prawda mlodym (jednak swoje juz widzialem oraz bylem tu i tam) i przyznam, ze wbrew temu co Panie sadza poznanie kogos podczas pracy na statku jest arcy trudne. Zwyczajnie nie ma na to czasu, pomijajac fakt, ze plywa to sie po morzu, a nie po ladzie, a jak juz sie schodzi to tylko zaczerpnac troche wolnosci, badz jak co niektorzy troche milosci np egzotycznej. Osobiscie jestem co miesiac w domu i musze przyznac, ze brakuje mi czasu na cokolwiek, prosze sie nie dziwic Panu marynarzowi, ktory po ciezkim (i zapewne długim) rejsie wraca do domu na 2-3 miesiace (chociaz to tylko zalozenia, ale b prawdopodobne), ze nie bylo mu dotychczas dane poznac zadnej syrenki, nawet jesli pozna to zanim znajomosc dobrze rozkwitnie to juz trzeba ruszac dalej :) Zreszta wiele kobiet nie wyobraza sobie zycia u boku takiej osoby, bo u boku to srednio kilka miesiecy w roku. Coz taki zawod, ale Panie z matrymonialnego trojmiasto pl skuszone wizja atrakcyjnego, ustawionego Pana na pewno uznaja ta oferte za interesujaca. Osobiscie uwazam, ze kazdy sposob na poznanie bratniej duszy jest dobry : ) Zycze marynarzowi szczescia, a tak na marginesie to przydaloby sie popracowac nad gramatyka ! ahoj
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

do góry