Widok
duzo jest tutaj
www.papugi.com.pl
Jak rozpoznać płeć falistej- nad dziobem ma kolorową narośl. Albo niebieska albo beżowo- brązowa. niebieskia to samiec, brązowa to samiczka. Ten papug na pierwszym zdjeciu jest mlodym samczykiem bo ma dopiero ledwo niebieskie, gdyby mial granatowe, to bylby dojrzaly. Tak samo samiczki- jesli narosle sa lekko bezowe, to one sa mlode, jesli sa mocno brazowe tak jak na zdjeciu to papuga raczej mloda nie jest. Ponadto ta na zdjeciu jakas zdrowa nie jest bo narosl ma jakas zwyrodniala. Samczyk jak widac to ten zolty, samiczka niebieska.

www.papugi.com.pl
Jak rozpoznać płeć falistej- nad dziobem ma kolorową narośl. Albo niebieska albo beżowo- brązowa. niebieskia to samiec, brązowa to samiczka. Ten papug na pierwszym zdjeciu jest mlodym samczykiem bo ma dopiero ledwo niebieskie, gdyby mial granatowe, to bylby dojrzaly. Tak samo samiczki- jesli narosle sa lekko bezowe, to one sa mlode, jesli sa mocno brazowe tak jak na zdjeciu to papuga raczej mloda nie jest. Ponadto ta na zdjeciu jakas zdrowa nie jest bo narosl ma jakas zwyrodniala. Samczyk jak widac to ten zolty, samiczka niebieska.

beta.tr ale super ta zielona pauzka;)) ja wlasnie chcem blekitna zielona lub pastelowa:) powiedz mi czy trzeba miec dwie?? tzn czy pauzkom bedzie zle jak bede miala tylko jedna?? i jeszcze jedno istotne pytanie... mam psa... malego kundelka chyba nie zrobi krzywdy dla papuzki?? czy taka papuzka musi caly dzien latac po mieszkaniu?? bo ja pracuje i boej sie ze mi ucieknie pod moja nieobecnosc albo moj piesek sie bedzie z nia "bawil"
:)
Demolka, widziałam nieraz samą jedną papugę w klatce.
Zielony Kuba na początku też był sam.
Ale kuzyn znalazł na śmietniku tą białą i nam przyniósl.
Zaakceptowały się i bawiły razem. No i wiadomo- razem raźniej.
Teraz jak Kuba zdechł, Biała zrobiła się strasznie smutna :(
Co do psa: są papugi strachliwe, ale i takie, które potrafią biegac po podłodze. NIe wiem, jak Twój będzie na ptaka reagował...
Jeżeli klatka będzie postawiona poza jego zasięgiem łap, to papuga tez nie będzie głupia i nie będzie się pchała w paszczę psa :) tylko zostanie na bezpiecznej wysokości raczej...
Nasze papugi mają otwarte drzwi klatki cały dzień i latają, kiedy chcą.
Demolka, widziałam nieraz samą jedną papugę w klatce.
Zielony Kuba na początku też był sam.
Ale kuzyn znalazł na śmietniku tą białą i nam przyniósl.
Zaakceptowały się i bawiły razem. No i wiadomo- razem raźniej.
Teraz jak Kuba zdechł, Biała zrobiła się strasznie smutna :(
Co do psa: są papugi strachliwe, ale i takie, które potrafią biegac po podłodze. NIe wiem, jak Twój będzie na ptaka reagował...
Jeżeli klatka będzie postawiona poza jego zasięgiem łap, to papuga tez nie będzie głupia i nie będzie się pchała w paszczę psa :) tylko zostanie na bezpiecznej wysokości raczej...
Nasze papugi mają otwarte drzwi klatki cały dzień i latają, kiedy chcą.
Beata a rozmnażają ci się te papużki, jakbyś miała młode to ja już się zapisuje na jedną. Ja kiedyś miałam falistą która była tak oswojona że chodziła ze mną wszędzie i mówiła parę slów, ale żeby nauczyć falistą gadać trzeba ją od maleńkości odizolować od innych papug bo inaczej się nie nauczy, dopiero po jakimś czasie dołączyć do niej drugą.
Też jestem fanką papug.
Też jestem fanką papug.