Widok

materace

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, gdzie - oprócz Ikei można kupić dobry materac do łóżka?

Anulka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam materac kieszonkowy z lateksem z Koła w Orłowie na Wielkopolskiej jest taki sklep można poleżeć wypróbować :) miła obsługa fachowo doradzą jaki materac będzie odpowiedni :)
Polecam sklep internetowy http://www.jmbnet.pl . Jest tam spory wybór, na pewno wybierzesz tam coś dla siebie, tak jak ja to zrobiłam.
Ja materace kupuje przez sklep internetowy materacematadorPl. Są niedrogie ale solidne. W sklepie jest naprawdę spory wybór także każdy znajdzie coś dla siebie. Mój materacyk matador ma już 4 lata i wygląda jak nowy.
ja polecam świetny sklep internetowy materacematador Pl. Mam z tego sklepu 2 materace , na jednym śpię ja z mężem na drugim moja córeczka i nikt z nas nie narzeka. Są naprawdę wygodne, a ceny w porównaniu do innych sklepów są naprawdę konkurencyjne
też mam dobre doświadczenie z tymi materacami..matador służy mi już od kilku miesięcy i muszę przyznać, że jest najwygodniejszym materacem jaki dotąd miałam:)

Teraz można też przez internet, nie trzeba się fatygować do sklepu, wielu producentów ma swoje sklepy internetowe. Ja swój z hilding kupowałam też przez internet i otrzymałam dokładnie taki jaki zamawiałam.

Dokładnie, ja kupiłam w ten sam sposób, też Hilding. Niczym się nie różnił od tego co było w internecie opisane. Był taki sam i wszystko z opisem się zgadzało, także ja jestem zadowolona.

A można wiedzieć na jaki model się zdecydowała i dlaczego? Ja nie mogę się zdecydować, wszystkie modele są fajne :)

Ja też właśnie szukam i widzę, że w internecie jest sporo możliwości ale trochę się boję, bo wydać np. ponad 3 tys zł na materac, którego się wypróbowało to jest spore ryzyko. Sporo można znaleźć materacy piankowych ale już się gubię w konfiguracjach jeśli chodzi o typy pianek, jest ich po prostu za dużo. Czy ktoś może miał styczność z pianką Serene?, słyszałam, że ma fajne właściwości termoelastyczne- reaguje tylko na ciało, nie na temperaturę powietrza. ale nie jestem pewna jak to wygląda w praktyce. Podobno opatentowała je jakaś firma Curem. Ma ktoś od nich materac? Ewentualnie ktoś może polecić inną firmę, która ten typ pianek stosuje w materacach?

Ja tez słyszałam tylko o Curem w kontekście tej pianki. Sprawdzałam sporo forów, sklepów i salonów ale widocznie ta technologia jest opracowana przez nich i mają ją na wyłącznośc. Ten materac jest dostępnych w sklepach internetowych, np SalonSnu.pl ale co do salonów, żeby bezpoścrednio przetestować to nie znalazłam takiego.

Zamówiłam model curem.exe bo wydawał mi się na najlepszy z tej nowej linii marki z technologią SAT (Supportive Air Technology). Wytłumaczono mi, że to daje dodatkowy efekt komfortu przy lepszym podparciu ciała, chodzi o kapsułki powietrza. W każdym razie już przetestowałam i moim zdaniem to majstersztyk. Wysypiam się jak nigdy w życiu i wydałabym jeszcze raz tyle pieniędzy bo wiem, że ten materac jest dla mnie po prostu odpowiedni i zdrowy.

u nas poszukiwania były wokól materaca ale dla alergików, noi znalazlam i dla nas i dla córci taki ze specjalnym ściąganym pokrowcem do prania w pralce, chroni przed dostawaniem się roztoczy. Zobacz sobie tutaj http://materacyk.pl . Bardzo pozytywne opinie o nich są

Chociażby w internecie, np SypialniaPlus albo KlinikaSnu, chociaż ja kupiłam mój materac w salonie stacjonarnym w Poznaniu, Centrum Handlowe Giant, ul. Krzywoustego 68, ale tam był model materaca, na którym mi zależało a bardzo chciałam go wypróbować. Ten model (Curem.zip) okazał się dokładnie taki, jak był opisywany w internecie więc decyzja należy do kupującego. Jeśli się nie ma czasu, akurat materace Curem można kupować w ciemno bo są rewelacyjne, co do innych marek to nie mam doświadczenia.

Zależy jakie masz preferencje ale polecam salony, które sprzedają łóżka i materace, ewentualnie sklepy internetowe, choć ja kupiłam swój materac w galerii w Lublinie w sklepie stacjonarnym, chyba 'salonie snu'. Wiem, że mieli tam ostatni model, materaca, który mnie akurat interesował i przez to, że był ostatni dostałam mały rabat. Opłaciło się, bo materac jest obłędny, zaskoczyło mnie, że ma aż 20letni okres gwarancji, ale ostatnio jak popatrzyłam na stronę internetową to są tańsze chyba o 20% więc teraz tym bardziej opłaca się kupować. Ja mam curem.exe

Sprawdziłam te materace w sklepach stacjonarnych i ta promocja obowiązuje nie tylko w internecie ale też w normalnych sklepach. Do mnie taka opcja bardziej przemawia, bo można wypróbować materac na własnej skórze. Ja się zdecydowałam na model ze sprężynkami multipocket - ".zip". Wypróbowałam i okazał się najlepszy.

No właśnie gdzie?

Warto sprawdzić na ich oficjalnej stronie: http://www.curem.pl/sklepy. Tam masz wszystkie województwa i miasta, w których są sklepy stacjonarne sprzedające te materace. Ja kupiłam w sklepie "Magnolia" w Częstochowie, to jest adres Krakowska 85.

Umówmy się, nie ma jednego standardowego "dobrego" materaca, który będzie odpowiadał wszystkim. Ja mam problemy z kręgosłupem, siedzącą pracę i często pobolewają mnie plecy, więc szukałam stosunkowo twardego materaca, który dopasuje się do ciała i pomoże zrelaksować. Kupiłam całkiem niedawno na stronie Sheepo, materac Albert. Dzięki macie kokosowej ma idealną twardość, a system dual term sprawia, że w czasie kiedy potrzeba 'dogrzania', czyli teraz, zimą - śpię na stronie z owczą wełną, a latem odwrócę materac na drugą, chłodniejszą stronę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie budżet na nowy materac nie miał przekroczyc 5 tys zł i w sumie nie przekroczył bo summa summarum udało mi się załapać na promocję w sklepie, w którym kupowałam. Zależało mi na materacu piankowym, wielowarstwowym i żeby miał piankę termoelastyczną i żeby był przewiewny. Kupowałam go w SalonSnu i to był model reg, marka chyba 'curem'.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę, że najprędzej przez internet, wtedy jest taniej albo można dostać gratisy albo rabaty. Ja tam kupiłam bardzo fajny materac Curem 'reg' w sypialniaplus.pl i dostałam poduszkę medyczną gratis więc bardzo korzystnie to wychodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1