Widok
oilatum z tych wszystkich ma nawiecej parafiny w skladzie i nie ma zadnych niepotrzebnych dodatkow. bo wszystko probowalysmy i jak juz to tylko oilatum ;] noo fakt ze natluszcza na buzke ma naszczescie nie zaatakowana... jeszcze... :/
generalnie te skorne choroby najbardziej w zimie mecza bo przez ogrzewanie skora sie bardziej wysusza...
a z tego co sobie przypominam dziewczyny polecaly jeszcze elidel. to cos podobnego do protopicu chyb tylko troche tansze.
generalnie te skorne choroby najbardziej w zimie mecza bo przez ogrzewanie skora sie bardziej wysusza...
a z tego co sobie przypominam dziewczyny polecaly jeszcze elidel. to cos podobnego do protopicu chyb tylko troche tansze.
hm. ja mam azs od urodzenia, czyli 29 lat. ale podobno jestem w niewielkim % osób, którym atopia nie zniknęła po okresie dziecięcym. myję się w emolientach różnych rodzajów a jak na prawdę juz nie moge wytrzymać ze skórą to robię słaby krochmal , wlewam do wanny i się w tym kąpie. albo robię taki glut z mielonego siemienia lnianego i tak samo się w tym kąpię. lepiej niż po balsamach.
moja corka tez ma AZS ale ja uzywam tylko oliwki dostalam probki kosmetykow na AZS i nic nie pomagalo szkoda kasy wyrzucac u nas nie jest tak tragicznie raczej slaba odmiana tej choroby.Co do alergii to jesli ma jakies zmiany dosc duze to smaruję Elocomem ale raczej wyrasta z tego mial uczulenie na czekoladę a raczej na kakao ale powoli przechodzi Zas Elocom jest bardzo skuteczny male zmiany sama lecze jesli duze to Elocom
nie wiem ile ma Twoje dziecko,ale jak moja julcia miala 3 miesiące,czy więcej,już nie pamiętam,to też to u niej stwierdzili.najpierw pediatra,później dermatolog.teraz ma 1.8 m i jakoś żadnych problemów ze skóra nie ma:) używamy już nawet "zwykłych" kosmetyków i jest super.to może takie pocieszenie dlka Ciebie:)jak miała problemy to do kąpieli używaliśmy oilatum,balsam tak samo. następnie na zmiany na skórze maść elidel,droga,ale świetna,bez sterydów, jak np.elocom. i po jakimś czasie wszystko zeszło.może się okazać,że jest to też uczulenie na coś,warto sprawdzić...
Moja corka ma problemy alergiczne, nie sa duze ale na skorze pojawiaja sie rozne niespodzianki czasem mniejsze czasem wieksze, i szukajac jakiegos dobrego allergologa trafilisamy na Debinki w gdansku do poradni do dr.Wasilewskiej, terminy oczekiwania nie sa dlugie, jestem pozytywnie zaskoczona zachowaniem tej pani doktor, jest bardzo dokladna, robi dokladny wywiad, powoli bada dziecko, udziela rzeczowych informacji i nie spieszy sie z niczym, w dodatku jest bardzo serdeczna - chodzimy na fundusz