Widok

autobus z bojana do pkm

Dlaczego z Szemudu jedzie (co prawda 3 na dobę, ale jednak) bezpośredni autobus do pkm a od nas nic. Może się skrzyknąć i napisać do gminy. Jak myślicie, byłoby zainteresowanie takim kursem?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem za
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak najbardziej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wpisujcie kto za, załączę tę informację do wniosku kierowanego do gminy. Oczywiście chodzi mi o przystanek pkm w Gdańsku Osowie. Jednocześnie myślę, że celowe byłoby wydłużenie linii 191 do pętli na Wiczlinie (tej przy Biedronce), albo puszczenie dodatkowego autobusu Bojano, Koleczkowo, Wiczlino (ulicą Marszewską) . Budują nowe liceum nr XVII w tej okolicy i myślę że część uczniów Bojana chciałoby tam chodzić do szkoły.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie tematy były wielokrotnie poruszanie na spotkaniu wiejskim w szkole.
Zapraszam, bo frekwencja jest ........bez słów. Wójt jest bezradnych bo decyduje Gdynia ZKM czy im się opłaca czy nie. A jak już to rzadają wielkiej kasy na dopłaty do linii od gminy. Tak w dużym skrócie.
Petycje listy itp tylko do ZKM.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Autobus, ale mały a nawet bus , powinien połączyć Bojano a PKM-ką w Gdańsku Osowie tymbardziej, ze na ul. Warszawskiej, ktora ma byc utwardzona beda przystanki i petla. Moze lepiej w sprawie tego autobusu wojt powinien dogadac sie z ZKM Gdansk a nie Gdynia. Kolejnym fajnym udogodnieniem byloby to gdyby w przyszlosci autobus 191 dojezdzal do majacego powstac wezla PKM Gdynia Karwiny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A w czym jest problem żeby w chwaszczynie przesiąść się na 171 które kursuje co 30 minut?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

171 nie jezdzi do Dworca PKM w Gdańsku Osowie. Po drugie trzeba kupowac kolejny bilet a po trzecie czas jazdy wydluza sie dwukrotnie, wiec nikt nie przesiadzie sie z samochodu do autobusu!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja w 191 kupuje bilet dobowy i jadę na nim także w 171. Ja z nie raz była kontrola biletów i było okej na tym bilecie. Ale fakt z przesiadka jedzie się dłużej bo przez korki na rondzie to jest jakaś masakra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z Szemudu przez Kielno do pkm Osowa jedzie nie ZKM tylko autobus PKSu. Nie widzę powodów, dla których gmina dofinansowując autobus z Szemudu miałaby odmawiać takiego połączenia z Bojana. Napisałam wniosek, wyślę go dzisiaj i poczekamy na odpowiedź. Wydaje mi się też że po przedstawieniu ZKM Gdynia argumentacji odnośnie powodów przedłużenia linii 19 do pętli w Wiczlinie (liceum budowane na Wiczlinie) to wydłużenie tej trasy o ok. 3 km nie powinno być tak kosztowne dla gminy Szemud.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

193 jeździ 4 razy dziennie a 191 co chwilę i dalej jest wam źle. Nie odpowiada wam to karczemkach wejdźcie do pks i dojedziecie. Wydłużyć go do wiczlina? Serio. Ruszcie d*pe i wejdźcie do drugiego autobusu i dojedziecie. Może jeszcze do sopotu chcecie żeby 191 dojeżdżało?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16

Racja .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Pani lub Pan z Urzędu Gminy Szemud? Czyżby obawa że zabraknie na papier do ksero?

Tylko, ze Kielno oprocz 193 ma 191 w weekendy, ktorych rzekomo jest pelno... a po drugie Kileno i Szemud maja mase PKS-ow w roznych kierunkach a Bojano nie ma ani jednego PKS-u! Nie ma nawet bezposredniego polaczenia ze stolica powiatu. Bezopsrednie polaczenie Bojana z PKM-ka w Osowej na pewno by sie sprawdzilo!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie wypowiedzi to żenada...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

"193 jeździ 4 razy dziennie a 191 co chwilę"

Jeśli autobus co godzinę, 1,5 godziny lub 2 godziny = co chwilę, to gratuluję poczucia humoru lub poziomu inteligencji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co chciałeś udowodnić teraz. Policz ile razy dziennie jeździć 191 a ile 193 i zobaczysz jaką inteligencją się popisałeś. Może byście chcieli żeby 191 jeździł co 15 minut? Idiots
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Myślę, że każdy użytkownik tych linii autobusowych chciałby, żeby te autobusy jeździły jak najczęściej.
Wydaje się to dość logiczne, prawda?

Niestety to jest błędne koło. Autobusy np w Bojanie nie jeżdżą co chwilę, a jak już jadą to jedzie zaledwie parę osób. Jeździ parę osób bo przy tej ilości połączeń, częstotliwości kursów mało kto zdecyduje się, aby się przesiąść z samochodu na komunikację. Taka jest częstotliwość kursów bo jeździ nimi tylko parę osób... Błędne koło. Moim zdaniem kluczowe byłoby stworzenie większej ilości kursów 191 do Chyloni, bo jest to bardzo sprawne połączenie z SKM, która otwiera drogę na całe trójmiasto i najważniejsze - takie połączenie już jest, więc jest to najprostsze w realizacji
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idiots? To naprawdę takie dziwne, że oczekujemy logicznej komunikacji z Gdynią? Mieszkamy rzut beretem od Wiczlina czy Dąbrowy i niewiele dalej od centrum Gdyni, a dojazd tam zajmuje półtorej godziny! Kto przy zdrowych zmysłach przesiądzie się w takiej sytuacji na autobus? Wielokrotnie chciałam skorzystać, mając umówioną np. wizytę do lekarza, ponieważ leki, które zażywam, każą mi ograniczyć prowadzenie auta, a mąż nie zawsze może mnie odwieźć - praktycznie zawsze okazywało się, że wiąże się to z wyprawą na pół dnia. Bo autobus kursuje tak, że albo się spóźnię, albo będę godzinę za szybko, dojazd półtorej godziny, z powrotem identyczna sytuacja. Wydawałoby się, że mieszkamy na końcu świata. Przecież to jakiś absurd!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

Szkoła w Bojanie (5 odpowiedzi)

Szkola nie wyrabia z ilością uczniów i dzieci mają zajęcia do 18 uważam, ze to jest chore o gmina...

do góry