Widok

balony z helem

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam, mam pytanie, czy któas z was korzystała z helu do napełniania balonów? nie wiem ile taki hel sie utrzymuje w balonach a nie chciałabym mieć niespodzianki w sobote rano ze wszystko opadło...

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie mona je kupic

image
Anik balony z helem nie wiem, a hel to wiem, ejst pare firm w trójmiecie :)
jesli napisałam niezrozumiale to sorki :)

image
Ja kupowałam balony napełniane helem w Centrum Ślubnym w Orłowie - niedaleko Klifu. Napełniali ok.11.30, odebrałam je przed 12.00, a wypuściłam o 17.30 i było ok:)
a ile to kosztowalo i czy mialas swoje balony czy ich? i ile wczesniej sie do nich zglosilas ze "zleceniem" napelnienia helem balonow? :))

neneczka napisał(a):

> a ile to kosztowalo i czy mialas swoje balony czy ich? i ile
> wczesniej sie do nich zglosilas ze "zleceniem" napelnienia
> helem balonow? :))
>
>

Balon napełniony helem kosztował 2,50 (balony były ich). Byłam u nich niecały tydzień przed ślubem. Pozdrowionka:)
dziekuje!
pozdrawiam

Gdańsku na Oruni jest firma która też zajmuję się tymi balonikami. Koszt jednego to 3 zł, do duzego ładnie opakowanego kartonu mieszczą sie 50 baloniki. Karton z balonami trzeba odebrać w dzień ślubu, hel w tych balonach utrzymuje sie ok 8 godzin, poźniej jest zagrożenie że nie polecą. Wczoraj rozmawiałam z tym panem od balonów więc te informacje są jak najbardziej aktulane. ja sobie na bank zamówie takie na mo ślub:)

bardziej mi chodziło w sumie, o to czy ktos z was wypożyczał butle i sam napełniał balony, bo takie cos mnie interesuje, i czy jak napełnie po południu w piątek to czy do niedzieli rano wytrzymają...

image
na.cia z tego co się orientuje hel nie wytrzyma tak długo w balonach, cząsteczki helu sądużo mniejsze niż telnu czy azotu i uciekną przez mikropory gumy. Max napełnienie balonów przed ich wypuszczeniem to 8 godz bo pożniej mogą nie polecieć.

evilek

Słuchaj a gdzie jest to na Oruni??? Bo ja myślę o takiej niespodziance dla przyjaciółki :) mogła byś mi te szczegóły napisać na maila :)

Dziękuję ślicznie :)

mail wysłany:)

Nic nie dostałam :((((

Poproszę jeszcze raz :)

bardzo bym prosiła o namiary na tą firmę dokładne w miare możliwości
'dzięki
mój mail jwojnicka@neostrada.pl