Widok

banino drogi

Witam.Pytanie do Burmistrza.Dlaczego nadal pan nic nie robi z drogami?Chyba sa na to srodki?Zapraszam na przejazdzke swoim samochodem!Po zrobieniu kilku kilometrow odda pan auto do warsztatu!ale stac Pana na taki wydatek!aczkolwiek nie kazdy ma takie wynagrodzenie jak PAN!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Płyty na ul. Wesołej to inicjatywa społeczna . Mieszkam tam to wiem. Aczkolwiek też uważam że powinna być to inicjatywa gminy . Niestety jest jak jest i trzeba brać sprawę we własne ręce ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie nie czekajcie aż ktoś zrobi coś za was. Zróbcie to sami!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na poziomki w jakiejś ślepej uliczce kładą teraz płyty a ja dwie ulice dalej jeżdżę od 20 lat po pobojowisku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

ale co cię boli. że sobie sami użytkownicy drogę robią? Czy, że Cię nie stać żeby swoją zrobić. Powinno was cieszyć, że są ludzie nie liczący na gminę i sami coś robią. Ale nie lepiej 20 lat narzekać niż coś samemu zrobić. bo mi się należy. i tak narzekaj jeszcze 20 lat... Powodzenia
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie sami a gmina wiec może ja narzekam ale ty gadasz głupoty . Po drugie zameldowana jest cała rodzina tu od 20 lat i mam prawo rządac . I hak ci w smak
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Na Pozimki w ślepiej uliczce mieszkańcy zrobili zrzutkę na płyty a gmina je układa.
Wszyscy mieli możliwość skorzystania z takiego wsparcia.
Trzeba było złożyć wniosek na pocz. roku.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście ze masz, ale uzbroj się w takim razie w cierpliwość bo jeśli mieszkasz przy kameralnej uliczce to długo jeszcze poczekasz. A jeśli mieszkasz przy Złotej to ta ulica ma skomplikowana sytuacje prawna+ przedszkole, o którym jest głośno wszędzie. Z tego co się orientuje to gmina raczej skupia się na głównych ciągach komunikacyjnych we wsi, może kiedyś podejdzie do tematu kameralnych uliczek, ale nieprędko. Przykro mi to pisac:(
Mieszkańcy Wesołej tez jeździli po pobojowisku 20+ lat i w końcu powiedzielismy "dość ". Z tego co widzę to Sportowa również. Nie jest to rozwiązanie idealne, ale koszty naprawy auta + bezpieczeństwo przeważają w podjęciu decyzji o składce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie.
Przy okazji - w przyszłym roku startuja projekty oswietlenia i można składa wnioski o instalacje lamp na ulicach do solectwa/gminy . Jeśli któraś ulica zainteresowana to podpytajcie sołectwo na fb albo w gminie i na pewno Wam wyjaśnia :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekaw jestem jak można by było postarać się o używane płyty leżące pod szkołą jakie jest ich przeznaczenie i do czego mają posłużyć bo jeszcze z dwie zimy i zamienia się w stertę gruzu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

one czekają jak zostaną wybrani nowi radni by wyłozyć nimi ich drogę do domu . Polityka gminy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko w niektórych miejscach jest taki bu...el ze nie całe drogi sa odebrane przez gminę i cięzko ich zmusic do tego (bo nie każdej mieszka radny itd) patrz Kubusia Puchatka i wtedy nawet jak byś chciał robić zrzutkę to gmina ci ich nie ułoży....

W zrzutce na płyty na Kubusia Puchatka to, o o ile mi dobrze wiadomo, radny sołecki nawet nie partycypował.

a nawet robił pod górę, inicjatywie. A o ile mi wiadomo to cała Kubusia jest gminna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

teraz KP jest gminna ale jeszcze w zeszłym roku bodaj nie była i wcale nie jest tak że gmina chce przejmować drogi a kiedy dowiadywalismy sie o mozliwość przejecia naszej ulicy (bo kawałek jest nie przejęty )a wiekszość tak to usłyszelismy nieoficjalnie że po przejeciu KP zrobiła sie afera bo teraz wszyscy chcą żeby ich ulice przejmować i maja zakaz przejęć ,a tajemnica poliszynel jest że pewien radny mieszkający ma KP dołożył swoje grosze zeby ja przejeli bo inaczej zarówno zakup jak i układanie płyt trzeba robić z własnej kieszeni ,a jak droga gminna to jest mozliwość zrzutki mieszkańcow i gmina układa.Pomijając więc fakt że marnie wygląda że gmina chwali sie tym że układa płyty za które płaca mieszkańcy ,nie wszyscy moga z takiego rozwiązania korzystać bo gmina nie chce przejmowac dróg...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No niestety dokładnie to samo usłyszałem w gminie. Mieszkam na Złotej i wiem że gmina nie pomoże. A nawet utrudni bo teraz po wybudowaniu szeregów przy pszennej cała wodą płynie naszą uliczka....

Procedura przejęcie KP trwała już z dobre 10 lat, także jakoś wątpię we wpływ radnego.

tak,,, yhmm. Pretekstem aby przejąć tę drogę byłą konieczność budowy kanalizacji sanitarnej. A więc pytam: Gdzie jest projekt na tę kanalizację? W którym punkcie wieloletniej prognozy finansowej gminy wpisano tę inwestycję? Czy na innych drogach prywatnych w Baninie kanalizacja jest niepotrzebna? Na jakiej podstawie wybudowano inne odcinki kanalizacji na drogach prywatnych np na Złotej? Dlaczego aby wybudować kanalizację należy przejmować drogi? No i kiedy w końcu wybudują tę bezcenną kanalizację na KP? Dlaczego deweloperzy jeżeli chcą podłączyć osiedle, to wewnętrzną kanalizację po drogach wewnętrznych budują sami, a gmina ma wybudować kanalizację wewnętrzną dla osiedla Kubusia Puchatka? tyle pytań, tyle pytań - zero odpowiedzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

te szergi to kpina ,sa na lekkiej górce a rynny maja wypuszczone na kostkę......nie mam pojęciaq jak można do czegoś takiego dopuścić i jak dostali odbiory bo płynie od nich zawsze rwąca rzeka w strone pszennej i Złotej.Jak to sie ma do zagospodarowania wody opadowej z dachu....kolejny martwy przepis ,a przecierz ktos musiał dac odbiory
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie ,u nas tez jest burd...el Kanalizacja jest zarówn na części drogi gminnej ,jak i na części drogi prywatnej.Gminie to nie przeszkadzało żeby zrobić tak kanalizę ,ale nie chca przejąć drogi ....niezły absurd.

Plyty na kp kupili mieszkancy . bez radnego . ciagle nam wmawiano ze kanalizacji bez drogi sie nie zrobi a jednak sie da .Na prywatnych drogach mozna ukladac płyty przy umowie użyczenia drogi . Ciekawe czy soltys ma droge z plyt do domu .
do góry