Widok
Mieszkam tu całe cały czas.i powiem tylko tyle.gmina ma banino w głębokiej du...........!nie ważne kto będzie burmistrzem banino z racji na ilość podatku popieranego od mieszkańców jest i tak traktowane jak jakeś peryferia.a jesli chodzi o drogi to wina jest mieszkańców że sponsoruje cie płyty drogowe.bo gmina tak dlugo zwleka z drogą aż mieszkańcy złożą sie na płyty .to dlaczego nic nie robią z drogami.czekają na jeleni co za sponsorują drogę.a po wszystkim chwalą się w mediach jakie to niesamowite inwestycje prowadzą w gminie.pamiętajcie że nawet jeśli wyłożysz trzy tysiące na płyty to i tak nie są twoje te płyty.pozdrawiam mieszkaniec zapomnianej tucholskiej.ps.a taka piękną asfaltową mialem jeździć drogą ponoć.tylko ze zapomniał powiedzieć burmistrz do szkoły.witamy w baninie nowych mieszkańców.pamiętajcie jeśli mówią ze droga będzie to będzie ale jak sam ją zbudujesz
Bogatych? Bez jaj. Kilku bogatych jest reszta była sfrustrowana i dlatego wzięła sprawy w swoje ręce. Po za tym ja nikomu nie zazdroszczę ale jak ktoś jest biedny i małe podatki płaci to dlaczego zazdrości innym. Niech zmieni pracę dokształci się założy własną firmę i całe życie użera się z urzędami. Proszę bardzo.
ja jestem zameldowany i nie rozumiem od 16 lat, że po stronie kościoła wykonano drogi z kostki brukowej i nawet wylano asfalt za pieniądze gminy a po lewej ludzie muszą kupować płyty jumbo a gmina łaskawie im te płyty położy. Czy ci z prawej płacą większe podatki. Jeśli tak to ok. Wiem, że część obecnie robionych drug po prawej stronie też była robiona za pieniądze mieszkańców. Czyli trochę sprawiedliwości jest. Poprzednio było gorzej.
Rynny wyprowadzone na kotkę brukową? Ja pie.... a my w domkach jednorodzinnych musimy mieć studnie chłonne i inne wynalazki. Ale oczywiście najbardziej roszczenia grupa to mieszkańcy szeregów.. Zadzwonię jutro i spytam się jakim cudem osiedle dostało odbiór bez zagospodarowania wody opadowej. Napiszę co odpowiedzieli. Pozdrawiam