Widok

banino drogi

Witam.Pytanie do Burmistrza.Dlaczego nadal pan nic nie robi z drogami?Chyba sa na to srodki?Zapraszam na przejazdzke swoim samochodem!Po zrobieniu kilku kilometrow odda pan auto do warsztatu!ale stac Pana na taki wydatek!aczkolwiek nie kazdy ma takie wynagrodzenie jak PAN!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na Kubusia Puchatka nie ma zorganizowanego osiedla i domy/szeregi były budowane zarowno prywatnie, jak i przez różnych deweloperow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rynny wyprowadzone na kotkę brukową? Ja pie.... a my w domkach jednorodzinnych musimy mieć studnie chłonne i inne wynalazki. Ale oczywiście najbardziej roszczenia grupa to mieszkańcy szeregów.. Zadzwonię jutro i spytam się jakim cudem osiedle dostało odbiór bez zagospodarowania wody opadowej. Napiszę co odpowiedzieli. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkam w szeregu i mam studnię chłonną. A zdanie, że najbardziej roszczenowa grupa to własnie mieszkańcy szeregów to se można o kant .....rozbić - uogólnienie bez żadnych podstaw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bez żadnych podstaw? Jakoś nie było szeregów, to i problemów nie było.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda szeregi i domy w zabudowie blizniaczej najczęściej nie maja studni chlonnych . Na KP to norma . Juz na samym poczatku ulicy brak jest odwodnienia . Niektórzy markuja odwodnienie a w czasie deszczu przelewa sie i zalewa drogi .

Dwa szeregi przy wjeździe na KP mają rynny wpuszczone do ziemi(studni chlonnej)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deweloper, budujacy szeregi na KP robił studnie chłonne, z tego co mi wiadomo.

ja jestem zameldowany i nie rozumiem od 16 lat, że po stronie kościoła wykonano drogi z kostki brukowej i nawet wylano asfalt za pieniądze gminy a po lewej ludzie muszą kupować płyty jumbo a gmina łaskawie im te płyty położy. Czy ci z prawej płacą większe podatki. Jeśli tak to ok. Wiem, że część obecnie robionych drug po prawej stronie też była robiona za pieniądze mieszkańców. Czyli trochę sprawiedliwości jest. Poprzednio było gorzej.

Bogatych? Bez jaj. Kilku bogatych jest reszta była sfrustrowana i dlatego wzięła sprawy w swoje ręce. Po za tym ja nikomu nie zazdroszczę ale jak ktoś jest biedny i małe podatki płaci to dlaczego zazdrości innym. Niech zmieni pracę dokształci się założy własną firmę i całe życie użera się z urzędami. Proszę bardzo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale pięknie widać że wybory idą. Chyba dzis to trzeci raz w tym roku jak trawę na pszennej koszą. Będzie pięknie. Tylko dlaczego znowu takie zaangażowanie dopiero przed wyborami widzimy?

kiedy wkoncu wyrownaja droge na ul.Tuchomskiej, zawsze tlumaczyli sie, ze sa opady, teraz nie ma a droga w stanie tragicznym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie dlatego, że większość Twoich sąsiadów skarży się na nadmierną prędkość samochodów?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętam że obiecywali asfalt na tychomskiej w maju. Kłamcy . Chociaż by nic nie obiecywali zamiast tak kłamać . Oszuści wobec mieszkańców

to norma w tej gminie, takze nie ma co sie dziwic
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zbliżają się wybory, więc festiwal obietnic dopiero się zaczyna.

W zeszłym roku wylano 350m asfaltu do lasu na Borowieckiej. Tak dla przypomnienia :D
Mieszkam tu całe cały czas.i powiem tylko tyle.gmina ma banino w głębokiej du...........!nie ważne kto będzie burmistrzem banino z racji na ilość podatku popieranego od mieszkańców jest i tak traktowane jak jakeś peryferia.a jesli chodzi o drogi to wina jest mieszkańców że sponsoruje cie płyty drogowe.bo gmina tak dlugo zwleka z drogą aż mieszkańcy złożą sie na płyty .to dlaczego nic nie robią z drogami.czekają na jeleni co za sponsorują drogę.a po wszystkim chwalą się w mediach jakie to niesamowite inwestycje prowadzą w gminie.pamiętajcie że nawet jeśli wyłożysz trzy tysiące na płyty to i tak nie są twoje te płyty.pozdrawiam mieszkaniec zapomnianej tucholskiej.ps.a taka piękną asfaltową mialem jeździć drogą ponoć.tylko ze zapomniał powiedzieć burmistrz do szkoły.witamy w baninie nowych mieszkańców.pamiętajcie jeśli mówią ze droga będzie to będzie ale jak sam ją zbudujesz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chaotycznie ale szczerze napisane , tym bardziej że już tu trochę mieszkasz ... Dziwię się że jeszcze media się gmina albo NIK nie zajął ....
Pozdrawiam wszystkich mieszkańców
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawda.gmina specjalnie zwleka
Napadało trochę wiec te śmieci co sypiacie na drogę tak nie będą tak się kurzyć
do góry