Widok

becikowe

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czy ktoras z niedawnych mam odebrała juz becikowe? czy wiecie moze czy oprocz skróconego aktu urodzenia jest potrzebny tez pesel dziecka?
pozdrawiam i dzieki za informacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To poproś aby podali Ci podstawę prawną która mówi, że jest potrzebny pesel. Nie ma takiej. Powiedz, że chcesz złożyć i koniec.
Art. 15 c ustawy o świadczeniach rodzinnych mówi że do becikowego nie stosuje sie przepisów które wymagają podawania nr PESEl dziecka.
no wierze..coz co miasto to inaczej a niby przepis jest jeden...Ach ten nasz kraj...-wolna amerykanka:P
no wlasnie z Gdyni jestesmy szkoda ze tyle trzeba czekac, teraz wlasnie wozek kupujemy i by sie przydaly pieniazki
czyli jak zwykle..co miasto....co urząd..to inaczej.
W Gdyni bez nr pesel nie dostaniesz becikowego....
Do becikowego pesel nie jest potrzebny,pesel jest potrzebny do swiadczenia rodzinnego i dodatkach z nim zwiazanych
ja musialam miec akt urodzenia oraz moj dowod osobisty i oczywiscie wypelniony wniosek.ale masz racje-ze to chyba zalezy od urzednika z tym peselem.
ja becikowego nie dostalam,ale wiem ze czasem wystarczy sama data urodzenia dziecka- zalezy chyba na jak skrupulatnego urzednika trafisz:)
u mnie nie jest potrzebny pesel dziecka do becikowego.odbieram je 23.01 bez peselu.
tak pesel dziecka tez jest potrzebny oraz ksero dowodow obojga rodzicow

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry