Widok

bezczelny ginekolog!

Muszę się wyżalić... Dwa dni temu zrobiłam test ciążowy, potem następny -oba wyszły pozytywnie. Skakałam z radości i najszybciej jak tylko mogłam wybrałam się do ginekologa, czyli dzisiaj. To jak zostałam potraktowana przechodzi ludzkie pojęcie:( Lekarz był bezczelny, cały czas sypał jakimiś głupimi podtekstami, pomijam fakt że powiedział mi że jestem za gruba i on mnie nie będzie badał czy prowadził w ciąży,musisz sobie poszukać lekarza prywatnie bo żaden cię nie będzie chciał... w końcu łaskawie zrobił mi usg i stwierdził że on nic nie widzi i na tym koniec. Pytam się go dlaczego w takim razie testy wyszły pozytywnie? a on mi na to odpowiedział: "ja mam w d*pie twoje testy" a jak jesteś ciekawa to wpisz sobie w google, SZOOK! Ja niestety nie należę do osób, które potrafią wykłócać się w takic sytuacjach- ropłakałam się i wyszłam do łazienki mówiąc do widzenia, zakluczył za mną drzwi i zaprosił inną pacjentkę... a ja z tych nerwów w tej łazience zasłabłam i nawet nikt się nie skapnął że mnie długo nie ma :( Sytuacje opisałam dosyć delikatnie, szkoda nerwów aby powtarzać jakich głupot mi nagadał, a co do ciąży to dalej nic nie wiem... :( Na pewno złożę na niego skargę.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 7
co to za lekarz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bezczelność.. Ja bym tak tego nie zostawiła.. Szkoda, że od razu nie zareagowałaś, bo teraz będzie słowo przeciwko słowu..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
bardzo współczuję takiego potraktowania ...brak słów..jednakze ogónie lekarze (zwłaszcza na nfz) usg robią raczej później (co najmniej po 8 tyg) a teoretycznie podchodzą do tego-ze w pierwszym trymestrze jest duże ryzyko poronienia, ale mógł przynajmniej zlecić Ci zrobienie bety,,,musisz być dzielna - dla twojego malucha
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Śmiało! Walcz o swoje. Bezczelny, nie miał prawa!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Powiedz na forum nazwisko, żeby inne dziewczyny do niego nie poszły! nie masz się czego bać, w końcu to żadne przestępstwo.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja bym napisala jego nazwisko zeby uprzedzic innych, a nie masz jakiegos swojego sprawdzonego gina zeby do niego isc?przeciez jest masa dobrych tylko trzeba popytac poszukac nawet na nfz ktos sie powinien znalezc.
jak mieszkalam na mazurach to tam Ci lekarze jacys ludzcy i na nfz mozna bylo spokojnie wszystko zalatwic tu jakis chory rejon pod tym wzgledem za darmo to tylko do internisty lub pediatry a tez zalezy jak sie trafi.
nie denerwuj sie zrob sobie bete jutro i w pon i sama bedziesz wiedziala czy z ciaza wszystko ok.i zapisz sie do innego gina najwyzej poczekach troche dluzej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli to prawda to współczuje ale osobiście uważam że jeśli tak było faktycznie to padło by nazwisko lekarza a jednak.....nie podano
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze to nie wierzę w takie zachowanie lekarza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
hy hy.. Wyjdzie w praniu.. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem czy nie poniosę jakiś konsekwencji z tego że ujawnię nazwisko, ale dla przestrogi innych K.Onichmowski,
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapomniałam dodać, że szczerzę życzę każdej kobiecie aby nie spotkała na swojej drodze takiego lekarza, cały dzień przepłakałam:(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/21138/Krzysztof-Onichimowski/ginekolog_poloznik/Gdynia

Nie chciałam wierzyć w to co piszesz, dopóki nie weszłam na tą stronę...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
szkoda że wcześniej na to nie trafiłam...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
niezle, nic tylko isc z dyktafonem, nagrac typa i podac do sadu, a za odszkodowanie na wakacje pojechac, pare razy by tak go ktos nagral to by zmiekl
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Glowa do gory i nie martw sie :) Mialas bardzo duzo szczescia, ze "gosciu kolorowy" byl po prostu soba. Jeszcze bedziesz sie z tego smiala i dziekowala Bogu, ze nie musisz miec wiecej do czynienia z takim "pajacem".

ps. pojdz do kobiety
a czego ty oczekiwałaś?
jak tobie powiedział że jesteś za gruba to tylko dla twojego zdrowia.
Sprzet do badań ginekologicznych pozwala na obciażenie do 150kg wiec wyjawił tobie prawde.
USG pozwala obrazowac tylko do pewnej głebokości wiec w wypadku poważnej otyłości jest to utrudnione.
Testyu ciążowe z hipermarketu czy nawet apteki to ruletka.
Osoby otyłe sa bardzo trudnymi pacjentami nie tylko dla ginekologów ale praktycznie dla wszystkich specjalizacji bo oznacza to zazwyczaj nadciśnienie opuchliznę i żylaki nóg i nie tylko cukrzycę i wiele innych przypadłosci.
Wiec zacznij się leczyć prywatnie i będziesz mogła wydziwiać lekarzowi któremu zapłacisz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 45
drogi alkoholiku, zgadzam się z tobą że ma prawo lekarz zwrócić uwagę ale nie obrażać, bo to są dwie różne rzeczy to w jaki sposób podchodzi do pacjenta, ja nie poszłam tam popatrzeć mu w oczy, lekarz jest po to aby pomógł, kolejna sprawa to do 150 kg mi daleko
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1
dziwne, że ja chodzę do tego pana i nigdy nic złego nie powiedział... co prawda ma specyficzne poczucie humoru i czasami wydaje się dziwny, ale jeżeli chodzi o jego kompetencje to nie mam uwag!! jeżeli jesteście takie wrażliwe to nie wiem czy na nfz znajdziecie miłego lekarza...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
d*pek- alkoholil daroj sobie takie uwagi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czytam i szok ! Dziewczyno! koniecznie napisz skargę do Kierownika przychodni.
Chodzę do tej samej przychodni i w kolejce do gina (na szczęście innego) już się o dr Krzysztofie nasłuchałam.
Jedna z jego pacjętek opowiadała mi kiedyś, że przyszła do niego z okropną intymną infekcją, jego wypowiedź była następująca - "w każdej d.pie coś siedzi" i nic jej nie zapisał. Musiała skorzystać z innego lekarza.
Ja miałam styczność raz - gdy poszłam na USG w 13 tyg. ciąży i czekałam pod gab. usg - później okazało się, że pan robi te badanie tylko w swoim gabinecie więc powiedział, że nie przyszłam na czas więc mnie nie przyjmie (choć był wolny, a badanie w tym momencie ciąży jest b. ważne) był bardzo niemiły.

Aż dziwne, że taki dziad utrzymał się tak długo w tym miejscu...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Justyna, przykro mi. znam tego gościa od wielu lat I facet ewidentnie mija się z powołaniem. Gdyby nie ojcilec to by studiów nie skończył, zawsze go wyciãgał za uszy. Kochana, złóż skargę jeśli chcesz, a na pewno znajdź prawdziwego lekarza! Boshe co za leszcz! I do Koprowskiego teź nie idż, wporzo gość ale marny lekarz. Może zaplanuj sobie krótki urlop, weekend tylko dla siebie, co am być to będzie. Jak to mówiła moja babcia "życie jest za krótkie że by się spieszyć" :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Onichmowski na Obłużu? Warto zapamiętać!

Bardzo współczuję. Jedyna rada to rzeczywiście skarga i to na piśmie do przełożonego. Tylko takim sposobem można eliminować takie zachowania. Nie trzeba godzić się na takie traktowanie. Czasami przełożeni takich lekarzy nie mają bladego pojęcia co wyrabia "doktor" w zaciszu gabinetu. Brońmy się kobiety przed takim chamstwem! Ukończone studia medyczne nie dają prawa do upokarzania innych. Trzymam kciuki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale chamówa. Najlepiej mieć jednego zaufanego, stałego lekarza.
>>>>> RZUCAM PALENIE >>>>> UCZĘ SIĘ FOTOGRAFII >>>>> WYCHODZĘ ZA MĄŻ >>>>>

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
aj tam justyna, naciągaczka z ciebie wyjątkowa/przepraszam jeżeli jesteś ginekologiem/ to nie ma sprawy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
same se skończcie medycynę(myślę że ;po tych studiach; tu nie zaglądają)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Bardzo mi ciebie szkoda,wierze ci ze tak cie potraktował.Znam tego typa doskonale,wiem co opowiada o swojej pracy,słyszałam nie raz jak nabija sie z kobiet.Dziewczyny z daleka od tego pajaca
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieta chora

Koleżanki .Tak się składa ,że znalazłam się tu przypadkiem ale pracuję w tej Przychodni do dzisiaj i znam znam tą Panią Justynę z widzenia.Nachodzi po kolei wszystkich lekarzy a ci uciekają przed nią.Ponoć co 2-mce jest w ciąży ? A wygląd odpowiada opisom.Widok mało sympatyczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Beata, Krystyna B., Iza R. - to jakieś żarty? to osoba pisząca te komentarze ma coś z głową. Myślisz, że użytkowniczki tego forum są tak głupie i uwierzą w te opinie? Przecież wszystkie są z tego samego nr IP pisane.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hm BEATA IZA i KRYSTYNA to ta sama osoba bo pisze z jednego komputera o tym samym numerze... i kto tu ma zółte papiery? Jakas perfidna intryga mało ogarniętej osoby... dobre:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Janka,Krystyna,Sylwia i obserwatorka to znowu ta sama osoba.Wszystkie wpisy ok godz.15 tego samego dnia z kom.o tym samym numerze.Wpisy porozrzucane po całym wątku żeby się nikt nie domyślił,że to jedna i ta sama osoba.Widzę,że ktoś tu ma naprawdę zryty beret :) żalllllll
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rzeczywiście, ten ginekolog chyba ma problemy z psychiką ( albo jego obrończyni), że z uporem maniaka pisze to samo ( używając ciągle tego samego słownictwa) nie zauważając, że za każdym razem wyświetla się ten sam numer komputera. Nie wie, że jeżeli kilka komputerów jest obsługiwanych przez ten sam ruter, to mają to samo IP ? Nie chwaląc się ;))) pierwsza zauważyłam, że coś tu nie gra ( nie spojrzałam jednak na IP, tylko podobieństwo wpisów), ale nie myślałam, że po kolejnych potwierdzeniach tego FAKTU zabawa będzie trwała w najlepsze. Śmieszne nie jest tylko to, że ten człowiek nadal zapewne przyjmuje pacjentki, bo chyba ma problemy z psychiką. Może jakiś psycholog lub psychiatra pokusiłby się o analizę tego przypadku. Jedno jest pewne, to nie pacjentka Justyna, a ginekolog potrzebuje pilnej pomocy
No i kolejna Kasia,Mariola i Wiesia,znowu ten sam nr.Widzę,że ten kto tak się zaangażował w obronę tego pseudo lekarza ma niepokolei w głowie i nie wyciąga wniosków.Odpuść sobie !!!!!!!!!!!
Już się zająłem tym niesfornym użytkownikiem, który tak "pięknie" próbował wybielić doktora i zdyskredytować pacjentki.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Drogi Adminie, bardzo dobrze, że zareagowałeś i pousuwałeś te posty, ale z rozpędu usunąłeś też mój ;))) Pewnie dlatego, że podobny IP. Nie szkodzi, mam nadzieję, że sprawa skończona
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Usunąłem wszystkie wpisy, które były odpowiedzią na te fałszywe posty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W zasadzie niby wszystko w porządku...dlaczego tylko Państwo używacie imienia i nazwiska lekarza nie podpisując się osobiście?
Sytuacja byłaby przynajmniej jasna i uczciwa.
Rzucać anonimowo oskarżenia jest bardzo łatwo, szkoda, że zabrakło odwagi na więcej...
Nie znam doktora i mnie nie interesuje, jeśli zachowuje się niepoprawnie istnieje możliwość złożenia na niego skargi.
Nie zgadzam się tylko z anonimowym, często nieuzasadnioym obrzucaniem obelgami ludzi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nie polecam tego lekarza. To podstarzały spocony mrukliwy lekarz z zeszłej epoki. Nie można z nim porozmawiać na żaden temat. Jego lakoniczne badanie pozostawia dużo do życzenia. Muszę iść prywatnie do innego lekarza i zrobić ponowne usg, bo z wizyta u tego ginekologa nie jestem zadowolona. Nie rozwiązał moich problemów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Przedwczesny wytrysk Co robić? (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zmagam się z pewnym problemem i on chyba tutaj najbardziej będzie pasował....

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...

Mam problem z penisem. Nie staje (7 odpowiedzi)

Mam od jakiegoś czasu problemu ze współżyciem. Penis nie staje albo jest w niepełnym wzwodzie....

do góry