Widok
bezczelny ginekolog!
Muszę się wyżalić... Dwa dni temu zrobiłam test ciążowy, potem następny -oba wyszły pozytywnie. Skakałam z radości i najszybciej jak tylko mogłam wybrałam się do ginekologa, czyli dzisiaj. To jak zostałam potraktowana przechodzi ludzkie pojęcie:( Lekarz był bezczelny, cały czas sypał jakimiś głupimi podtekstami, pomijam fakt że powiedział mi że jestem za gruba i on mnie nie będzie badał czy prowadził w ciąży,musisz sobie poszukać lekarza prywatnie bo żaden cię nie będzie chciał... w końcu łaskawie zrobił mi usg i stwierdził że on nic nie widzi i na tym koniec. Pytam się go dlaczego w takim razie testy wyszły pozytywnie? a on mi na to odpowiedział: "ja mam w d*pie twoje testy" a jak jesteś ciekawa to wpisz sobie w google, SZOOK! Ja niestety nie należę do osób, które potrafią wykłócać się w takic sytuacjach- ropłakałam się i wyszłam do łazienki mówiąc do widzenia, zakluczył za mną drzwi i zaprosił inną pacjentkę... a ja z tych nerwów w tej łazience zasłabłam i nawet nikt się nie skapnął że mnie długo nie ma :( Sytuacje opisałam dosyć delikatnie, szkoda nerwów aby powtarzać jakich głupot mi nagadał, a co do ciąży to dalej nic nie wiem... :( Na pewno złożę na niego skargę.
bardzo współczuję takiego potraktowania ...brak słów..jednakze ogónie lekarze (zwłaszcza na nfz) usg robią raczej później (co najmniej po 8 tyg) a teoretycznie podchodzą do tego-ze w pierwszym trymestrze jest duże ryzyko poronienia, ale mógł przynajmniej zlecić Ci zrobienie bety,,,musisz być dzielna - dla twojego malucha
ja bym napisala jego nazwisko zeby uprzedzic innych, a nie masz jakiegos swojego sprawdzonego gina zeby do niego isc?przeciez jest masa dobrych tylko trzeba popytac poszukac nawet na nfz ktos sie powinien znalezc.
jak mieszkalam na mazurach to tam Ci lekarze jacys ludzcy i na nfz mozna bylo spokojnie wszystko zalatwic tu jakis chory rejon pod tym wzgledem za darmo to tylko do internisty lub pediatry a tez zalezy jak sie trafi.
nie denerwuj sie zrob sobie bete jutro i w pon i sama bedziesz wiedziala czy z ciaza wszystko ok.i zapisz sie do innego gina najwyzej poczekach troche dluzej.
jak mieszkalam na mazurach to tam Ci lekarze jacys ludzcy i na nfz mozna bylo spokojnie wszystko zalatwic tu jakis chory rejon pod tym wzgledem za darmo to tylko do internisty lub pediatry a tez zalezy jak sie trafi.
nie denerwuj sie zrob sobie bete jutro i w pon i sama bedziesz wiedziala czy z ciaza wszystko ok.i zapisz sie do innego gina najwyzej poczekach troche dluzej.
http://www.rankinglekarzy.pl/lekarz/21138/Krzysztof-Onichimowski/ginekolog_poloznik/Gdynia
Nie chciałam wierzyć w to co piszesz, dopóki nie weszłam na tą stronę...
Nie chciałam wierzyć w to co piszesz, dopóki nie weszłam na tą stronę...
a czego ty oczekiwałaś?
jak tobie powiedział że jesteś za gruba to tylko dla twojego zdrowia.
Sprzet do badań ginekologicznych pozwala na obciażenie do 150kg wiec wyjawił tobie prawde.
USG pozwala obrazowac tylko do pewnej głebokości wiec w wypadku poważnej otyłości jest to utrudnione.
Testyu ciążowe z hipermarketu czy nawet apteki to ruletka.
Osoby otyłe sa bardzo trudnymi pacjentami nie tylko dla ginekologów ale praktycznie dla wszystkich specjalizacji bo oznacza to zazwyczaj nadciśnienie opuchliznę i żylaki nóg i nie tylko cukrzycę i wiele innych przypadłosci.
Wiec zacznij się leczyć prywatnie i będziesz mogła wydziwiać lekarzowi któremu zapłacisz.
jak tobie powiedział że jesteś za gruba to tylko dla twojego zdrowia.
Sprzet do badań ginekologicznych pozwala na obciażenie do 150kg wiec wyjawił tobie prawde.
USG pozwala obrazowac tylko do pewnej głebokości wiec w wypadku poważnej otyłości jest to utrudnione.
Testyu ciążowe z hipermarketu czy nawet apteki to ruletka.
Osoby otyłe sa bardzo trudnymi pacjentami nie tylko dla ginekologów ale praktycznie dla wszystkich specjalizacji bo oznacza to zazwyczaj nadciśnienie opuchliznę i żylaki nóg i nie tylko cukrzycę i wiele innych przypadłosci.
Wiec zacznij się leczyć prywatnie i będziesz mogła wydziwiać lekarzowi któremu zapłacisz.
Czytam i szok ! Dziewczyno! koniecznie napisz skargę do Kierownika przychodni.
Chodzę do tej samej przychodni i w kolejce do gina (na szczęście innego) już się o dr Krzysztofie nasłuchałam.
Jedna z jego pacjętek opowiadała mi kiedyś, że przyszła do niego z okropną intymną infekcją, jego wypowiedź była następująca - "w każdej d.pie coś siedzi" i nic jej nie zapisał. Musiała skorzystać z innego lekarza.
Ja miałam styczność raz - gdy poszłam na USG w 13 tyg. ciąży i czekałam pod gab. usg - później okazało się, że pan robi te badanie tylko w swoim gabinecie więc powiedział, że nie przyszłam na czas więc mnie nie przyjmie (choć był wolny, a badanie w tym momencie ciąży jest b. ważne) był bardzo niemiły.
Aż dziwne, że taki dziad utrzymał się tak długo w tym miejscu...
Chodzę do tej samej przychodni i w kolejce do gina (na szczęście innego) już się o dr Krzysztofie nasłuchałam.
Jedna z jego pacjętek opowiadała mi kiedyś, że przyszła do niego z okropną intymną infekcją, jego wypowiedź była następująca - "w każdej d.pie coś siedzi" i nic jej nie zapisał. Musiała skorzystać z innego lekarza.
Ja miałam styczność raz - gdy poszłam na USG w 13 tyg. ciąży i czekałam pod gab. usg - później okazało się, że pan robi te badanie tylko w swoim gabinecie więc powiedział, że nie przyszłam na czas więc mnie nie przyjmie (choć był wolny, a badanie w tym momencie ciąży jest b. ważne) był bardzo niemiły.
Aż dziwne, że taki dziad utrzymał się tak długo w tym miejscu...
Justyna, przykro mi. znam tego gościa od wielu lat I facet ewidentnie mija się z powołaniem. Gdyby nie ojcilec to by studiów nie skończył, zawsze go wyciãgał za uszy. Kochana, złóż skargę jeśli chcesz, a na pewno znajdź prawdziwego lekarza! Boshe co za leszcz! I do Koprowskiego teź nie idż, wporzo gość ale marny lekarz. Może zaplanuj sobie krótki urlop, weekend tylko dla siebie, co am być to będzie. Jak to mówiła moja babcia "życie jest za krótkie że by się spieszyć" :)
Onichmowski na Obłużu? Warto zapamiętać!
Bardzo współczuję. Jedyna rada to rzeczywiście skarga i to na piśmie do przełożonego. Tylko takim sposobem można eliminować takie zachowania. Nie trzeba godzić się na takie traktowanie. Czasami przełożeni takich lekarzy nie mają bladego pojęcia co wyrabia "doktor" w zaciszu gabinetu. Brońmy się kobiety przed takim chamstwem! Ukończone studia medyczne nie dają prawa do upokarzania innych. Trzymam kciuki.
Rzeczywiście, ten ginekolog chyba ma problemy z psychiką ( albo jego obrończyni), że z uporem maniaka pisze to samo ( używając ciągle tego samego słownictwa) nie zauważając, że za każdym razem wyświetla się ten sam numer komputera. Nie wie, że jeżeli kilka komputerów jest obsługiwanych przez ten sam ruter, to mają to samo IP ? Nie chwaląc się ;))) pierwsza zauważyłam, że coś tu nie gra ( nie spojrzałam jednak na IP, tylko podobieństwo wpisów), ale nie myślałam, że po kolejnych potwierdzeniach tego FAKTU zabawa będzie trwała w najlepsze. Śmieszne nie jest tylko to, że ten człowiek nadal zapewne przyjmuje pacjentki, bo chyba ma problemy z psychiką. Może jakiś psycholog lub psychiatra pokusiłby się o analizę tego przypadku. Jedno jest pewne, to nie pacjentka Justyna, a ginekolog potrzebuje pilnej pomocy
W zasadzie niby wszystko w porządku...dlaczego tylko Państwo używacie imienia i nazwiska lekarza nie podpisując się osobiście?
Sytuacja byłaby przynajmniej jasna i uczciwa.
Rzucać anonimowo oskarżenia jest bardzo łatwo, szkoda, że zabrakło odwagi na więcej...
Nie znam doktora i mnie nie interesuje, jeśli zachowuje się niepoprawnie istnieje możliwość złożenia na niego skargi.
Nie zgadzam się tylko z anonimowym, często nieuzasadnioym obrzucaniem obelgami ludzi.
Sytuacja byłaby przynajmniej jasna i uczciwa.
Rzucać anonimowo oskarżenia jest bardzo łatwo, szkoda, że zabrakło odwagi na więcej...
Nie znam doktora i mnie nie interesuje, jeśli zachowuje się niepoprawnie istnieje możliwość złożenia na niego skargi.
Nie zgadzam się tylko z anonimowym, często nieuzasadnioym obrzucaniem obelgami ludzi.
Nie polecam tego lekarza. To podstarzały spocony mrukliwy lekarz z zeszłej epoki. Nie można z nim porozmawiać na żaden temat. Jego lakoniczne badanie pozostawia dużo do życzenia. Muszę iść prywatnie do innego lekarza i zrobić ponowne usg, bo z wizyta u tego ginekologa nie jestem zadowolona. Nie rozwiązał moich problemów.