Widok

białko w moczu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny odebralam wynik moczu.Jestem w 38 tyg ciąży.czy PRO 30MG/DL to prawidlowo?czy powinnam jak najszybciej iśc do lekarza?
lekarz powiedzial że jak bęzie znacznie ponad norme to mam szybko przychodzic.a jakie są normy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a oznaczałaś może kreatyninę?

jakie masz ph moczu?
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
napiszę Ci cały wynik,bo ja się za bardzo nie znam.GLU -100MG/DL,BIL-- NEGATIVE,KET NEGATIVE,SG -1.025,BLO-trace lysed,PH-5.5,PRO-30MG/DL,URO-0.2,NIT-POSITIVE,LEU-LARGE.Będe wdzięczna za pomoc w interpretacji
A czy masz takie objawy jak podwyższone ciśnienie krwi i/lub jakieś obrzęki?
image
image

image
poszłabym skonsultować się z lekarzem.

leukocyty, białko, glukoza....

cięzar własciwy ok, ph też.

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
JEŚLI CHODZI o nadcisnienie to mam skaczące.raz mam super ,raz wysokie 150/95.jeden lekarz przeisal mi dopegyt doraznie a drugi kazal wcale nie brac nawet doraznie.głupieje.doszły mi od tyg opuchlizna nóg.lekarz stwierdził że widzi opuchlizne ale nie jest ona aż taka mocna,jest w granicach normy.juz sama nie wiem co robic.jeden mówi tak,drugi inaczej.
Nie chcę Cię niepotrzebnie denerwować bo lekarzem nie jestem ale ja bym jak najszybciej skonsultowała te wyniki z lekarzem w kierunku gestozy.
image
image

image
Wybierz się nawet na IP będziesz spokojniejsza.
image
image

image
idź kochana na IP koniecznie! bo jak białko sie pojawia to zaczynają sie kłopoty - wiem co mowie bo wylądowałam w 39tc z białkiem i skończyło sie cesarką bo niestety z nerkami był problem. idź na IP ale sie nie denerwuj wszystko bedzie dobrze
ja też miałam cesarkę z powodu białka w moczu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

do góry