Widok

bilet metropolitalny?

Cześć,
Od niedawna mieszkam w Gdyni. Właśnie dostałam pracę w Sopocie. Czy ktoś mógłby mi polecić jaki jest najlepszy i najtańszy sposób na podróżowanie do pracy? (z autobusów w Gdyni muszę korzystać, a później - SKM czy autobus do Sopotu?).
Czytałam o biletach metropolitalnych. Na miesiąc to prawie 200PLN. Czy znacie tańsze opcje transportu?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pytanie kieruje do Was, którzy jesteście stąd i znacie miasto oraz warunki transportu.
POZDRAWIAM!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za odpowiedź:)
to teraz czas na kalkulację:)
Hej, ogólnie zależy gdzie dokładnie do Sopotu musisz dojeżdżać. Jeżeli gdzieś w pobliżu jest przystanek autobusowy to możesz kupić sobie miesięczny na autobusy "Nocne, pospieszne i zwykłe w obrębie sieci komunikacyjnej " - Czyli z Gdyni "gdynskimi" autobusami spokojnie dojedziesz do Sopotu. Cena to 115zł. (http://zkmgdynia.pl/?mod=1.%20Taryfa%20-%20Bilety%20okresowe&lang=pl)
Do Sopotu jednak dojeżdża autobus "S" który zbyt często nie jeździ.

Jeżeli chodzi o metropolitalny bilet to wg mnie jest to najlepszy wybór, bo kolejki jeżdżą znacznie częściej. Sama korzystam z metropolitalnych ;) Za SKM i ZKM w Gdyni zapłacisz 186 zł a za pełną wersję (SKM + autobusy w Gdyni, Sopocie, Gdański, Wejherowie ) 220zł. Wybór należy do Ciebie. Ja jednak bym wybrała metropolitalny we względu na to, że można zawsze podjechać kolejką gdziekolwiek i autobusem. To też zależy od tego czy Twoja praca jest bliżej kolejki czy bliżej przystanku autobusowego...

Inne tematy z forum Inne

Społeczność polska w czystej CS 1.6 (4 odpowiedzi)

Witam wszystkich w ten piękny wieczór! W końcu jutro jest piątek i po pracy będę mógł normalnie...

Jaka karma dla psa i kota? (8 odpowiedzi)

Witam, jestem lokalnym dystrybutorem szwedzkiej karmy Husse dla psów i kotów na terenie miast:...

do góry