Widok

bilet metropolitalny?

Cześć,
Od niedawna mieszkam w Gdyni. Właśnie dostałam pracę w Sopocie. Czy ktoś mógłby mi polecić jaki jest najlepszy i najtańszy sposób na podróżowanie do pracy? (z autobusów w Gdyni muszę korzystać, a później - SKM czy autobus do Sopotu?).
Czytałam o biletach metropolitalnych. Na miesiąc to prawie 200PLN. Czy znacie tańsze opcje transportu?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pytanie kieruje do Was, którzy jesteście stąd i znacie miasto oraz warunki transportu.
POZDRAWIAM!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję za odpowiedź:)
to teraz czas na kalkulację:)
Hej, ogólnie zależy gdzie dokładnie do Sopotu musisz dojeżdżać. Jeżeli gdzieś w pobliżu jest przystanek autobusowy to możesz kupić sobie miesięczny na autobusy "Nocne, pospieszne i zwykłe w obrębie sieci komunikacyjnej " - Czyli z Gdyni "gdynskimi" autobusami spokojnie dojedziesz do Sopotu. Cena to 115zł. (http://zkmgdynia.pl/?mod=1.%20Taryfa%20-%20Bilety%20okresowe&lang=pl)
Do Sopotu jednak dojeżdża autobus "S" który zbyt często nie jeździ.

Jeżeli chodzi o metropolitalny bilet to wg mnie jest to najlepszy wybór, bo kolejki jeżdżą znacznie częściej. Sama korzystam z metropolitalnych ;) Za SKM i ZKM w Gdyni zapłacisz 186 zł a za pełną wersję (SKM + autobusy w Gdyni, Sopocie, Gdański, Wejherowie ) 220zł. Wybór należy do Ciebie. Ja jednak bym wybrała metropolitalny we względu na to, że można zawsze podjechać kolejką gdziekolwiek i autobusem. To też zależy od tego czy Twoja praca jest bliżej kolejki czy bliżej przystanku autobusowego...

Inne tematy z forum Inne

Rola bitcoina na rynku krypto (3 odpowiedzi)

Cześć! Chciałbym lepiej zrozumieć rolę bitcoina na współczesnym rynku kryptowalut, ponieważ...

Pomysły na prezenty (54 odpowiedzi)

Jakie macie pomysły na prezenty tylko nie jakieś oklepane bo chcę się wyróżnić. Cos takiego...

Własna firma (42 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

do góry