Widok

biura podróży- Egipt

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ktore biuro podrozy polecicie?? Do konca stycznia chcemy sie zdecydowc, ale jest tego tyle, ze trudno mi cos wybrac ?? Lepsze Sharm czy Hurghanda?? Blagam, pomozcie :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WItam :) No to może się wypowiem w tym temacie, bo w październiku byliśmy w Egipcie :) w Sharmie ze względu na piękną rafę koralową :)) Po prostu bajka jeśli kogos fascynuje podwodny świat.
Wyjechaliśmy przez pośrednika ALFA STAR, pan polecil nam hotel z którego bylismy bardzo zadowoleni, jedzonko pycha, miła obsługa :)
Polecam

image
my też szukamy, chcemy lecieć na dwa tygodnie w lipcu, fajną ofertę ma Alfa Star w sharmie, all inclusiv, tylko cena mało fajna 3600 prawie;((za osobę, może znalazłas coś sensownego Alis w niższej cenie??napisz proszę
ja byłam z ecco holiday bardzo fajnie
wszystko za co zapłaciliśmy otrzymalismy nie było wpadek tylko rezydentka taka sobie jak dla mnie mało życia miała ale bardzo fajna jak z nia rozmawiałam to mówiła że chce się przenieść bo to nie dla niej lklimat i może dlatego

image

k@juta, a kiedy byłaś??pamiętasz koszt?
My byliśmy w listopadzie w Sharm, dokładnie w hotelu Dreams Vacation za 2600 od osoby za 2 tygodnie all inclusive. Hotel przepiękny, jedzonka bardzo dużo i baaaardzo smaczne, rafy pięknie. Byliśmy z biurem TUI. Polceam serdecznie

image

image
no to zdecydowanie lepiej brzmi:))tylk, że to był listopad, a my szukamy na lipiec:((
My płaciliśmy coś ok. 1980zł/os ale na tydzień Hotel CLUB FARANA all inc.

image
własnie z Alfa Staru na dwa tyg to ten sam hotelik, piękny na zdjęciach:) czy w realu też jest taki fajny?
kochana byłam 3 lata temu na tydzień albo 9 dni nie tydzien i wyszło koło 1800 all inclusive

image

no tak, to już się ceny trochę pozmieniały, teraz są tylko opcje 7 lub 14 dni
no teraz trochę taniej można się wybrac:)

image

no własnie niestety nie:(( no chyba, że jakieś last minute, ale w naszym przypadku nie wchodzi to w grę, wiesz palnowanie urlopu juz w styczniu itd...
byłam w Sharmie dwa razy, tak się złożyło, że zarówno pierwszy jak i drugi raz z firmy ALFA STAR, ale oferty szukaliśmy przez portal wakacje.pl. Pierwszy raz bylismy w Hotelu Royal Rojana a drugi w Club Farana- obydwa polecam, przede wszystkim dlatego, że znajdują się przy zatokach z piękną rafą, co należy uwzględniać przy wyborze hotelu jadąc do Sharmu. Nie polecam za bardzo Egiptu w lipcu, no chyba, że ktoś uwielbia aż tak wysokie temperatury.
No, widze, ze Alfa Star sie powtarza czesto, sama sie zastanwaialm na d tym biurem,tym bardziej ze jest ciut taniej,jesli sie zamowi do konca stycznia. Cena od 1700 do fju fju za 7 dni,powalajace !! Ale trudno :) Za pieknop trzeba placic.Mnie rowniez polecano hotel CLUB FARANA. Mozecie powiedziec o tym cosik wiecej ??? Alfa stra nie mialo wpadki ??

hej wiem ,że w biurze Holidays są teraz fajne promocje nawet do 20 % taniej-siedzibe mają w Locie ,we Wrzeszczu na Grunwaldzkiej na przeciwko manhattanu.najlepiej do Lotu zadzwoni ć

image
Czesc.
Bylam w egipcie juz kilka razy z czego tylko raz w hurgadzie a reszta w sharmie(zdecydowanie polecam sharme bardziej).Jezeli chodzi o biuro podrozy Alfa Star to wielkim plusem jest to ,ze jako jedyne lata do egiptu prosto z gdanska i ceny nie sa az takie zle.Jezeli chodzi o opieke rezydenta na miejscu to juz troche gorzej ale mozna samemu sobie smialo poradzic.Oni tylko naciagaja na wycieczki fakultatywne ktore mozna polowe taniej wykupic na miescie.Jezeli chodzi o hotel club farana.to jest to ladny hotel polozony bezposrednio na plazy ale jest troche oddalony od centrum naama bay co czasami moze byc uciazliwe.Zalezy co lubicie robic.My raczej zaliczamy sie do nocnych markow wiec preferujemy hotele w centrum. Jezeli masz jakies pytania to pytaj.

pozdrawiam
hmm, bo widzisz,j a to bym chciala wszystko na raz:) Hotel z basenem,blisko do plazy , no i zeby dosyc blisko jakies potancowy,sklepiki byly ... No i chce tez piramidki zobaczyc na jakiejs wycieczce ... Chodzi mi o konkretne nazwy hoteli, ktore sa tam godne polecenia ;/.

zaraz ci napisze pare hoteli.Nie mieszkalam we wszystkich ale we wszystkich bylam na chwilke.Do jakiej ceny by cie interesowalo? Jezeli o basen to chyba nie ma w egipcie hotelu bez basenu.A jak bedzie troche dalej od centrum to mozesz wziasc taksowke boi tak nie sa drogie tylko trzeba sie targowac na maksa.
cena do 2000 tys za osobe, na 7 dni. Szukalam i znalazlam pare, ale nie wiem czy to tylko na zdjeciu takie ladne.Lepsze all inclusive czy HB ?? Dziekuje Ci za pomoc :)

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=622

tu nasz sporo do poczytania
andzik, ja mysle tez o farana, moglabys powiedsziec cos wiecej ?? Bylo warto ?? Do centrum daleko ?? Jak z wycieczkami, zeby piramidki zobaczyc ??

up

Alis zdecydowanie Sharm el Shaik!!!-bez zastanowienia nie zadna Hurgada!!Ja bylam z Alfa Star i bylam zadowolona polecam hotel Naama Bay-w samym centrum 3 baseny,pare minut do plazy-bylam super zadowolona.Sprobuj jeszcze biuro kopernik-tez polecam z czystym sercem!!
o rety, caly dziien o tym mysle i w kropce jestem. Dziekujeza rady !! Jakby ktosik cos jeszcze wiedzial , to dziekuje z gory za pomoc :)

Sharm biuro alfa star - ok , hotel Al diwan nie polecam, 3 gwiazdki- ja mialam wiele zastrzezen w takich krajach warto dopłacic wiecej za lepszy standart
w biurze polecano mi nbardzo Club Farana ... i nie wiem czy bedzie oki ;/

Alis - hotel bardzo nam sie podobał, nparawde szczerze polecam.
Własna plaża, niesamowita rafa koralowa, ach jak sobie przypomne :)))
Można się zapisać u kierownika sali restaurayjnej i zjeść obiad właśnie przy plaży, tam jest taka restauracja grillowa - taras - piękny widoczek :)
Do głownego centrum NAMA BAY jeździliśmy taxówką ok 10-15 minut(zawsze trzeba się z nimi targować i tak sie zgodzą a cene wyjściową podają kosmiczną)
Nieco bliżej jest takie nowe centrum ale tam jedynie są sklepy i jakaś restauracyjka - nie ma rozrywek
Ale miejsce na zakupy dobre, bo przynajmniej nie ma tłoku, zaś w Nama Bay tętni życiem, wszędzie muzyka, tłok...
Szczerze przyznam, że byliśmy tam tylko raz
Co do wycieczek, to niewątpilwie lepszym miejscem jest Hurgada, bo bliżej ale wycieczkę można wybrać jaką chcesz i gdzie chcesz
Piramid niestety nie widziałam :(, bo mój narzeczony już byl raz w Egipcie i stwierdziłam, że możemy sobie wybrać inną wycieczkę (poza tym było troszke za mało czasu - sam lot niestety opóźnił się nam o jeden dzień :(
Tak więc wybraliśmy wycieczkę po Safari odwiedziliśmy Blue Hol - raj dla nurków
Prócz tego wybraliśmy się na qady - dla mnie bomba, świetnie trafiliśmy bo byliśmy tylko w czwórkę i nie musieliśmy się tak wlec jak inni
No i odwiedziliśmy delfinarium - spodziewałam sie czegoś lepszego ale nie żałuję :)
Bardzo poważnie zastanawialiśmy się nad wycieczką do Jerozolimy, ale na to wszystko potrzeba czasu a my byliśmy tam zbyt krótko, maybe next time ;)
W razie jakiś pytań, pisz śmiało na maila :)
Pozdrawiam

image
Nie podobalo ci sie delfinarium???Dlaczego??A plywalas z delfinami??
andzik ,jestes wspaniala, no to ja cvhyba tez zdecyduje sie na ten polecany Club Farana :) Slyszalam,. ze warto wycieczke po Nilu zamowic ... ach, juz sie doczekac nie moge :) W sobote idziemy rezerwowac termin ,bo do konca stycznia sa prompocje wieksze i jakies niby wycieczki gratis :D a co !!!! Kurna, juz sie doczekac nie moge :)))))))

no, wycieczka do Egiptu zaklepana :) Lecimy 12 czerwca , jupiiiii !!! Club Farana, wersja All inclusive snack ...ech, juz sie doczekac nie moge !!!! Dziekuje wszystkim za p;omoc !!!

Siemanko Alis!:))))))))
Mialas racje- forum wciaga!
A ja tu widze ze watek za watkiem tworzysz!:)
Macie juz podroz zarezerwowana??? suuuuupeeeeerrr... egipt.. mmm miodzioooo
Pozdrowionka i do uslyszenia!!!!!!

image
image
Alis jaka cena? Ile za to zaplaciliscie?
Czesc Sylwius, co za niespodzianka :) Za podroz za osobe wyszko 2000 zl, do konca stycznia byla promocja, choc to i tak duuzo :)