Widok
bole piersi brrrrrrr
mam taki proble moze ktoras z was sie z tym spotkala.od dluzszego czasu..kilkanacie miesiecy jak nie dluzej czuje miejscowy ból w jednej piersi.zawsze w tym samym miejscu i nie ma to nic wspolnego z okresem.jest dosyc uciazliwy i czuje to caly czas.ide za pare dni na usg.( szok-80 zł !! ) co moze taki bol oznaczac,mam troszke nierowne piersi.czytalam w necie troche i az boje sie myslec.
wiesz co moja kolezanka miala tez bole piersi i sie okazalo ze ma za wysoki poziom prolaktyny i jeszcze jakiegos hormonu lepiej to sprawdz
Mysle ze to nerwobole. Jesli rzeczywiscie nic tam nie wyczuwasz przy prawidlowym badaniu piersi to sie nie martw. Mnie czasem tez boli w jednym miejscu i przy okazji USG powiedzialam zeby tam dokladnie obejrzeli co tam jest. Nie bylo nic. Wylacznie naczynie krwionosne. Uwierzyc nie chcialam to mi lekarz wlaczyl glosniki i kazal sluchac jak krew pulsuje. Zdarzaja sie miejscowe guzki przy np. podwyzszonej prolaktynie (hormon stresu - sprawdz jak masz nerwice) i one uciskajac moga bolec ale juz bys je sama wyczula sama. A co do ceny to ja za USG place 35 zlotych na Armii Karjowej w Gdyni albo 50 w Clinica Medica.
ja tez slyszalam ze takie jest lepsze od zwyklego powodzenia zycze i nie denerwoj sie tak moze beda mniej bolaly
kawka zarejestruj się w Wojewódzkim Centrum Onkologii w Gdańsku (dawna Wojewódzka Przychodnia Onkologiczna), telefon: 341-45-44 , z tym, że musisz mieć skierowanie od lekarza ginekologa np...mogę Cię pocieszyć tym, że na pewno nie jesteś sama z takim problemem i nie od razu musi to oznaczać najgorsze!:))skonsultuj, może będzie potrzebna biopsja, ale to też nic strasznego, będzie dobrze