Widok

bole w kolanach

Jak w temacie.. W poprzednim sezonie pojawily sie u mnie nasilajace sie bole w obu kolanach. Poszedlem do lekarza.. Stwierdzil ze po prostu kolana przemeczone i zalecil odstawienie rowerka na 2-3 tygodnie. Mowil ze powinno pomoc. Oczywiscie zrobilem sobie
przerwe 3 tygodniowa, ktora niestety nie pomogla. Gdy po tym czasie wsiadlem na rower, po 10 km znow bol sie pojawil..Tym razem wybralem innego lekarza:) Druga diagnoza byla mniej wiecej podobna: przemeczenie stawu + zmiekczenie powierzchni stawowej. Chodzilo o to ze w moim wieku nie mam jeszcze zbyt mocnych stawow i nadmierny ich wysilek spowodowal ich odksztalcenie. Znow zalecono mi odstawic rower na jakis czas + zrezygnowanie z WFu w szkole.
Traf chcial ze zaczela sie jesien i potem zima.. Wiec spoooooro czasu..
Dodatkowo dostawalem zastrzyki w kolana w celu utwardzenia stawu no i bralem jakies naturalne tabletki rowniez na wzmocnienie stawu.
Kolejny sezon sie zaczal, wiec wsiadlem na rower. Na poczatku bylo wszystko pieknie, do poki nie poczulem bolo w lewym kolanie...
Mam pytanie.. Czy ktos mial podobny problem? Jak sie tego pozbyc... Prosze o rady. Z gory dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz co jest dobre na bóle w kolanach woda mineralna niegazowana, a tak wogule to nie martw się jeśli tylko żadne chrząstki ci się nie po przemieszczały to żadna operacja ci nie grozi, no i warto pójść do ortopedy.

W oczach Boga wrzyscy jesteśmy winni, liczy się tylko czas i wymiar kary.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sytuacja jest taka, ze bylem w poprzednim sezonie nawet u 3 roznych ortopedow. Dostawalem zastrzyki, lykalem tabletki, rower odstawilem i mialo pomoc a bol mial minac.. Problem w tym ze to byly konowaly a nie lekarze, bo boj nadal jest:/ Wiec pozostaje mi tylko pytac zwyklych ludzi..;)
Nie wiem czy to ci coś pomoże ale z tego co mi wiadomo to na wzmocnienie i odbudowe chrząstki stawowej oraz wiązadeł stawowych bardzo dobra jest glukozamina, dostępna w każdym sklepie z odżywkami lub prawdopodobnie nawet w aptece. W ogóle to polecam ci jak najszybszą wizyte u ortopedy, bo mam koleżanke która ma rozmiękczenie chrząstki rzepki i musi brać leki oraz chodzić na rehabilitacje, a jak to jej nie pomoże to operacja. Co prawda ona nie jeździ na rowrze(tzn. jeździ, ale żadko i tylko rekreacyjnie) ale za to uprawia gimnastyke artystyczną i tak samo nie wiem skąd dokładniej wzięły się u niej te bóle w kolanach i czym były spowodowane. Możliwe że troche wyolbrzymiam twoją sprawe, ale życie mnie już nauczyło że w sprawach zdrowotnych ostrożności nigdy za wiele, więc myśle że wizyta u ortopedy byłaby w twoim przypadku wskazana.
Pozdrawiam i życze jak najmniej(a najlepiej w ogóle brak) problemów z kolanami.
pozdrawiam
Żywy
nowy rok - problem wraca... Przez zime nie jezdzilem, az do teraz.. kilka miesiecy wogole bez jazdy:/
nie wiem na ile mozesz sie porownac do kurierow rowerowych, ale to choroba zawodowa dosc szybko eliminujaca z pracy goncow.

zamiast chodzic do lekarza ogolnego zazadaj skierowania do ortopedy albo sprobuj sie dostac do przychodni sportowej.

nie chce siac paniki ale lepiej odstawic ostra jazde na czas jakis niz kolana stracic - a to powie ci tylko lekarz, ktory kuma o co biega
do góry