Widok

bosch czy samsung

Witam,
Pare tygodni temu zepsuła mi sie pralka...niestety bezpowrotnie. Stanęłam przed wyborem nowej. Teraz jest tego mase na rynku
Jaka pralkę doradzacie? Waham sie pomiędzy boschem a Samsungiem.
Ktora bardziej wytrzymała?
W Boschu dużym plusem jest możliwość zmiany czasu prania. Poza tym ma troche inne opcje. Samsung z kolei jest oszczędniejszy.
A moze polecicie mi model który ma funkcje skracania czasu prania w samsungu?
Niestety budżet ograniczony do 1500...
Pomóżcie...pranie moje czeka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakiś czas temu sama stałam przed dylematem jaką pralkę kupić. Budżet miałam podobny do Twojego. Z tego co się dowiedziałam, to w tej kwocie większość pralek jest na jedno kopyto, tzn. jak ma się zepsuć i tak się zepsuje. Ja wybrałam Beko, ponieważ miała najdłuższą gwarancję. Standardowo 2 lata, ale po wysłaniu dokumentów do producenta (na swojej stronie mają formularz) gwarancja bezpłatnie została wydłużona do 5 lat.
Moja programów prania ma sporo (m.in. codzienne, do odświeżenia ubrań, dla dzieci, delikatne, przez dłuższe kilkugodzinne pranie, program czyszczący pralkę). Dla mnie plusem jest wyświetlacz z czasem prania oraz możliwość samodzielnego ustawienia temperatury (o ile pamiętam co 10 stopni) oraz ilości obrotów wirowania. Do tego pauza (przydatna funkcja jeśli nagle musisz wyjść a nie chcesz zostawiać piorącej pralki). Można również ustawić konkretną godzinę o której pranie ma się włączyć (też przydatna funkcja, przed wyjściem do pracy ustawiasz program, pralka się włącza i kończy jak wracasz z pracy, a ubrania nie gniją kilku godzin w bębnie). Jest cicha. Kosztowała poniżej 1000zł.

Dziękuję za podpowiedz:)

Polecam pralki LG lub Samsunga mam LG i śmiga już 8lat

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (82 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

drzwi (31 odpowiedzi)

dobre drzwi zewnetrzne gdzie moznakupic

drzwi wewnętrzne. białe? (52 odpowiedzi)

zastanawiam sie czy są "modne" białe drzwi wewnętrzne? w mieszkaniu. jakie są plusy i minusy...

do góry