Widok
chyba bedziemy miały takie same obraczki...sa zbiałego i zółtego złota? W kazdym razie mój brat tez miał matowe i zeczywiscie sie scieraja...ale nie wygląda to zle. Po prostu jak błyszczace :) mozesz zawsze u jubilera zmatowic, ale ja osobiscie uwazam ze to bez sensu bo musiałabys co chwile...w kazdym razie nie wyglada to wcale fatalnie
:)
:)
nie wiem jak wygląda B14, ale my nosimy 040 - matowe, 4mm, przez środek przebiega błyszczący pasek, lekko wklęsły - nosimy je cały czas, nie ściągamy nawet na noc i oczywiście sie rysują i piaskowana część się ściera, ale nie tak bardzo i po 8 mc wyglądaja całkiem przyzwoicie :)
nasi znajomi noszą 6mc zwykłe tradycyjne obrączki i też są porysowane - jeśli chcesz żeby zawsze wyglądały tak jak w dniu ślubu, to niestety ale musisz je przechowywać w pudełeczku :( a nie po to przecież je kupujecie - prawda??
nasi znajomi noszą 6mc zwykłe tradycyjne obrączki i też są porysowane - jeśli chcesz żeby zawsze wyglądały tak jak w dniu ślubu, to niestety ale musisz je przechowywać w pudełeczku :( a nie po to przecież je kupujecie - prawda??
Każde obrączki się ścierają, i matowe i błyszczące. Wiadomo, że po kilku latach nie będą wyglądać tak łądnie jak w katalogu. Dlatego chyba najlepszym rozwiązaniem jest wybieranie niezbyt skomplikowanych wzorów i unikanie nadmiaru faktur na obrączce.
Poza tym do dużych porządków, zmywania i takich prac można ściągać. Zawsze przedłuży się żywot obrączek.
Nie ma sensu się za bardzo przejmować. Jak rysy będą bardzo widoczne, da się do odświeżenia.
Poza tym do dużych porządków, zmywania i takich prac można ściągać. Zawsze przedłuży się żywot obrączek.
Nie ma sensu się za bardzo przejmować. Jak rysy będą bardzo widoczne, da się do odświeżenia.
Nie wiem jak to jest z tymi obrączkami....Ostatnio natknełam się gdzieś na dnie szafy na obrączką mojej babci- brała słub w 1955 roku, całe życie pracowała fizycznie (a pamietam , że zawsze miała obrączke na palcu) a obrączka wyglądał jak nowa. Żadnego ścierania, zarysowań, piękny połysk - jedynie ryski wielkości włoska widoczne pod duzym powiększeniem!!! Byłam zafascynowana, zwłaszcza jak przypominam sobie rózne obrączki znajomych, które po roku -- dwóch wygladaja jakby przezyły bardzo wiele. Nie wiem, czy to kwestia złota czy jakiejś specjalnej techniki. w każdym razie różnica jest ogromna. Dlatego zastanawiam się, czy nie zdecydowac się jednak na mniej okazałe, bardziej zwyczajne w kształcie i lżejsze obrączki, ale za to z dobrej firmy (Kruk?).
Dzieki za wszystkie rady i wypowiedzi.
Zrezygnowalismy z matowych firmy apart. Pytalam kilku jubilerow. Wszyscy potwierdzaja to, ze matowe bardzo szybko scieraja sie. Do tego nierownomiernie i wyglada to fatalnie. Piaskowanie takich obraczek mozna przeprowadzic 2 do 3 razy a co dalej?? w koncu obraczki wybiera sie na cale zycie.
jestem zdania ze blyszczace zloto, pomimo lat i zarysowan nadal wyglada ladnie.
pozdro.
soltera
Jestem na bierzaco wiec moge powiedziec ze apart ma teraz promocje -20% (do odwolania) i ceny bardzo przystepne. Za to nie sa elastyczni i wzor np. z zoltego zlota nie mozna zamowic w bialym.
jesli chodzi o Kruka to wiekszasc mozna zamieniac, niektore wzory poszerzac ale ceny niezbyt konkurencyjne choc jakosc na pewno wysoka.
Zrezygnowalismy z matowych firmy apart. Pytalam kilku jubilerow. Wszyscy potwierdzaja to, ze matowe bardzo szybko scieraja sie. Do tego nierownomiernie i wyglada to fatalnie. Piaskowanie takich obraczek mozna przeprowadzic 2 do 3 razy a co dalej?? w koncu obraczki wybiera sie na cale zycie.
jestem zdania ze blyszczace zloto, pomimo lat i zarysowan nadal wyglada ladnie.
pozdro.
soltera
Jestem na bierzaco wiec moge powiedziec ze apart ma teraz promocje -20% (do odwolania) i ceny bardzo przystepne. Za to nie sa elastyczni i wzor np. z zoltego zlota nie mozna zamowic w bialym.
jesli chodzi o Kruka to wiekszasc mozna zamieniac, niektore wzory poszerzac ale ceny niezbyt konkurencyjne choc jakosc na pewno wysoka.
Ja mam matową z białego złota (czyli połączenia żółtego złota chyba z cynkiem jeśli dobrze pamiętam) i bez problemu dało się ją powększyć o 0,5 nr
Co do ścierania to rzeczywiście chyba zalezy to od jakości obraczki i jedne moga sie zetrzeć już po 3 m-cach a inne po 2 latach. Ja mam już kilka lat i trochę się coprawda starł ten mat, ale błyszczeć to się on wcale jeszcze nie błyszczy..........
Co do ścierania to rzeczywiście chyba zalezy to od jakości obraczki i jedne moga sie zetrzeć już po 3 m-cach a inne po 2 latach. Ja mam już kilka lat i trochę się coprawda starł ten mat, ale błyszczeć to się on wcale jeszcze nie błyszczy..........
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com