Widok
Poszukaj złotnika popytaj po zakładach bo ceny mocno się różnią W kocu znaleźliśmy dwóch co mieli podobne ceny.
Dla mnie nie chodzi o jakość i wygląd obrączek więc warto dać więcej żeby być zadowolonym.
Nasze w sklepie kosztują 3361zł
Za takie same u złotnika daliśmy 1900zł zapytacie się jakim cudem?
Złom złoty kupiliśmy w lombardach po 85zł za gram a potrzebowaliśmy 14 wiec koszt to 1190zł.
Trzy brylanty z certyfikatem o łacznym ct 0,2 zakupiliśmy już u tego złotnika za 300zł
Koszt robocizny 410zł.
I teraz porównanie
Obrączki w sklepie mają 5mm szerokości nasze 7,5mm ....dalej w sklepowe ważą łącznie 9 gram nasze 12.
I teraz najważniejsze w sklepie powiedziano nam że przez nacięcia, brylanty oraz brylantowanie nie da się naszych zbytnio powiększyć max 0.2 na obrączce. Złotnik zrobił je w taki sposób że spokojnie w przyszłości będzie je można o rozmiar powiększyć w razie co.\
Więc trzeba szukać i a ja polecam trzy zakłady:
Goldex
vm art żabianka
Złotnik na kartuskiej 190
Dla mnie nie chodzi o jakość i wygląd obrączek więc warto dać więcej żeby być zadowolonym.
Nasze w sklepie kosztują 3361zł
Za takie same u złotnika daliśmy 1900zł zapytacie się jakim cudem?
Złom złoty kupiliśmy w lombardach po 85zł za gram a potrzebowaliśmy 14 wiec koszt to 1190zł.
Trzy brylanty z certyfikatem o łacznym ct 0,2 zakupiliśmy już u tego złotnika za 300zł
Koszt robocizny 410zł.
I teraz porównanie
Obrączki w sklepie mają 5mm szerokości nasze 7,5mm ....dalej w sklepowe ważą łącznie 9 gram nasze 12.
I teraz najważniejsze w sklepie powiedziano nam że przez nacięcia, brylanty oraz brylantowanie nie da się naszych zbytnio powiększyć max 0.2 na obrączce. Złotnik zrobił je w taki sposób że spokojnie w przyszłości będzie je można o rozmiar powiększyć w razie co.\
Więc trzeba szukać i a ja polecam trzy zakłady:
Goldex
vm art żabianka
Złotnik na kartuskiej 190
Do Starogardu z Trójmiasta jest od 50 do 80km więc koszt jednej podróży w dwie strony to od 45 do 80 zł (w zależności ile auto pali i w jakiej części Trójmiasta mieszkasz). Ja przykładowo jestem z Gdyni i jak mam wydac na paliwo conajmniej dwa razy po 80 zł to te obrączki bedą już kosztowały nie 150zł a 310zł, więc czy to takie opłacalne??
A jak jeszcze sie okaże że trzeba będzie zmienić rozmiar, albo w razie reklamacji albo odswieżenia obrączek to jeszcze więcej wyjdzie bo za każdy dojazd bede musiała zapłacić!
No i czas na dojazdy ok godziny w jedna strone.
A jak jeszcze sie okaże że trzeba będzie zmienić rozmiar, albo w razie reklamacji albo odswieżenia obrączek to jeszcze więcej wyjdzie bo za każdy dojazd bede musiała zapłacić!
No i czas na dojazdy ok godziny w jedna strone.
Nam tez początkowo się wydawało że 600zł za zrobienie to duzo ale znajomy złotnik nam troche opowiedział jak to sie robi i tak naprawde to z tych 600zł niewiele dla niego zostaje.
1. to złoto co przyniesliśmy musiał oddać do oczyszczenia (odzielenie czystego złota od reszty dodatków)
2. dodanie do tego czystego złota swoich dodatkow- srebra i czegos jeszcze (po takim zabiegu daje man wieczystą gwarancję na materiał bo wie co tam jest i napewno nic nie ma prawa się z tym stać)
3. nabicie próby
4 nie zaponijmy o podatkach 23% Vat i podatek dochodowy 19%
w sumie troche sie uzbiera bo za każdą z tych rzeczy on tez musi płacić i nie jest tak ze całość jest dla niego a maszyny którymi to robi też swoje kosztują!
dał nam do porównania takie klasyczne obrączki zrobione starą metodą za 150zł i takie zrobione na nowych maszynach za 450zł i na pierwszy rzut oka było widac które sa droższe.
1. to złoto co przyniesliśmy musiał oddać do oczyszczenia (odzielenie czystego złota od reszty dodatków)
2. dodanie do tego czystego złota swoich dodatkow- srebra i czegos jeszcze (po takim zabiegu daje man wieczystą gwarancję na materiał bo wie co tam jest i napewno nic nie ma prawa się z tym stać)
3. nabicie próby
4 nie zaponijmy o podatkach 23% Vat i podatek dochodowy 19%
w sumie troche sie uzbiera bo za każdą z tych rzeczy on tez musi płacić i nie jest tak ze całość jest dla niego a maszyny którymi to robi też swoje kosztują!
dał nam do porównania takie klasyczne obrączki zrobione starą metodą za 150zł i takie zrobione na nowych maszynach za 450zł i na pierwszy rzut oka było widac które sa droższe.
foldex na zaspie az tyle? my placilismy za klasyczne 1100zł
ładne ale moim zdaniem złoto jest takie same czy 500 czy 5000 zł więc wolimy coś skromniejszego bo tak naprawdę to ma mieć znaczeni dla mnie i męża a nie cena , nie krytykuję ale tak naprawdę to głupota wydawać tyle kasy bo tak naprawdę tylko Wy wiecie jaka cena a nie sądzę ze jesteście tak obłudni by chadzać z paragonom na czole
polecam Andrzeja Bielaka http://www.inneobraczki.pl , ma przedstawiciela w Gdańsku