Widok
generalnie mówi się, że nie powinno się takich sukienek zakładać jako Gość weselny, bo taka sukienka jest tylko i wyłącznie zarezerwowana tylko dla Panny Młodej... Ale ile ludzi, tyle opinii ;)
Mi osobiście np. by to absolutnie nie przeszkadzało, każde przecież będzie wiedział, że jestem Panną Młodą ;)
Mi osobiście np. by to absolutnie nie przeszkadzało, każde przecież będzie wiedział, że jestem Panną Młodą ;)
o sukni raczej sie nie dowiesz, ja sobie nie wyobrazam pojsc ubrana w ecru, nawet z dodatkami tylko czarnymi. u nas na weselu byla ciocia obrana w kosciele w bialy kostium- mrynarka i spodnie, a na weselu przebrala sie w rozowawa sukienke i bylo ok, a druga ciocia miala biala suknie do kolan, ale ps czarny i od pasa ozdoby czarne- haftowane na do samego dolu, bilerko czarne i bylo ok. nie ma co narazac sie na stresy przyzmienia panny mlodej...
no niestety moja siostra była na weselu gdzie jedna panna miała pofarbowaną na jasny kolor suknię ślubną w dodatku bardziej strojną od młodej. Co do kolory biel-ecru to też uważam,że jest zarezerwowany dla młodej. Wiadomo,że każdy rozpozna która to młoda ale to tak w dobrym tonie jest mieć na uwadze.Tak mi sie wydaje
ja też bym nic przeciwko nie miała, skoro taką ma po co ma inną kupowac?? Ja na mojej siostry slub za rok, będę miec swoją slubną obciętą, czyli taką koktailową do kolana ( miałam rybkę na ślubie) koloru stalowego, bo moja slubna nie była biała - zresztą sama moja siostra stwierdziła ze nie ma co kupowac nowej bo się zbankrutuje. I oczywiscie pewnei połowa rodziny pozna, ze to moja ex-slubna i co ?? I tak moja siostra będzie gwiazdą wieczoru :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
Dziś dzwoni do mnie bratowa i mówi że właśnie ogładała w DD TVN wywiad ze stylistką Wiganną Papiną o tym ,że nie należy na wesele ubierać sukni w kolorze czerwonym bo biały i czerwony to mocne kolory ,które skupiają na sobie uwagę otoczenia. I ona teraz biedna nie wie co ma zrobić ( chciała ubrać własnie czerwoną kieckę :P )
Śmiałam się i powiedziałam bratowej ,że ma moje błogoslawieństwo na czerwona sukienkę hehe....a tak na marginesie pierwszy raz o tym słyszę.
Poszukałam w necie i znalazłam :)
http://www.polskieradio.pl/10/485/Artykul/524052,Jak-sie-ubrac-na-studniowke-i-wesele
Śmiałam się i powiedziałam bratowej ,że ma moje błogoslawieństwo na czerwona sukienkę hehe....a tak na marginesie pierwszy raz o tym słyszę.
Poszukałam w necie i znalazłam :)
http://www.polskieradio.pl/10/485/Artykul/524052,Jak-sie-ubrac-na-studniowke-i-wesele
bedziecie wygladac jak flaga:)
bez przesady, ecru z czarnym ma być nieelegancka albo źle odebrana? nie sądzę aby Panna Młoda miała taką suknię, byłam na weselu w grudniu i panie miały różne suknie, także ecru-czarna była ale choć była piękna i tak wszystkie oczy skierowane były na Pannę Młodą :) zresztą może to zależy w jakim kręgu ludzi się obracasz, jedni nie będą robić "problemów", inni przyczepią się do wszystkiego
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
mowie, o tym, ze jak sie pojawicie na jednym zdjeciu to bedzie flaga , a tak serio, ja mialam czerwona sukienkę , kolezanka granatowa i jak stanelysmy obok Panny Mlodej to flaga francji:)
Aż sprawdziłam zdjęcia z mojego wesela i tak, jedna moja ciocia miała sukienkę ecru, bez żadnych kolorowych dodatków. Albo właściwie bardzo jasne złoto, nie wiem, jak to nazwać, w każdym razie suknie ślubne w takim kolorze często bywają. Absolutnie mi ani chyba nikomu innemu to nie przeszkadzało :P Chociaż nie była to długa suknia. Taka koktajlowa.
Za to moja mama kiedyś uparła się, żeby na ślub kuzynki ubrać kremową, koronkową sukienkę za kolano. I jeszcze do tego jasne dodatki. I wyglądała jednak dość dziwnie. Sama to chyba zauważyła, niestety za późno. Więcej już tej sukienki na żaden ślub nie ubrała, chociaż jest bardzo ładna :P
Za to moja mama kiedyś uparła się, żeby na ślub kuzynki ubrać kremową, koronkową sukienkę za kolano. I jeszcze do tego jasne dodatki. I wyglądała jednak dość dziwnie. Sama to chyba zauważyła, niestety za późno. Więcej już tej sukienki na żaden ślub nie ubrała, chociaż jest bardzo ładna :P