Widok
Też tak kiedyś miałam z pralką. Polecam specjalny płyn do pralek Dr Beckmann- jakoś tak, do kupienia np w sklepie euro rtv agd. Nie jest on najtańszy ale skuteczny nastawia się pusta pralkę z tym płynem, no i warto wietrzyć pralkę po praniu i raz na jakiś czas zrobić sobie takie puste pranie z tym płynem
wypierzcie sama skarpetke z włozona do srodka tabletka do zmywarki - pieknie oczysci wam pralke. mozna tez kupic specjalny srodek do czyszczenia pralki. choc my stosujemy raz na jakis czas ta pierwsza metode. plus do kazdego "dorosłego" prania specjalna kostke W5 zmiekczajaca wode. u nas problemem jest mega strasznie twarda woda.
Najbardziej ekologiczna metoda - przeprać pustą pralkę na 90stopni.
Mąż nie może od dwóch lat zabrac się za to, żeby pralka wypuszczała wodę prosto do rur i mam wąż w umywalce. jak zaczyna śmierdzieć jak z szamba to właśnie tak robię i na jakiś czas mam spokój.
P.S. Wirować nie trzeba :) więc się nie zarwie.
Mąż nie może od dwóch lat zabrac się za to, żeby pralka wypuszczała wodę prosto do rur i mam wąż w umywalce. jak zaczyna śmierdzieć jak z szamba to właśnie tak robię i na jakiś czas mam spokój.
P.S. Wirować nie trzeba :) więc się nie zarwie.