Widok

brzydki zapach z PRALKI:((

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
dziewczyny moze miałyscie podobny problem i wiecie jak sobie z tym poradzic..

z mojej pralki czuc nieprzyjemny zapach,jakby skiśnieta woda:(
czyszcze gume,zawsze otwieram drzwiczki, czysciłam tez ten 'filtr"(czy jak to sie tam nazywa) na dole i nic:(( pralka ma 3 lata..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama ja mam od miesiąca podobny przykry zapach i nie wiem od czego to:(
Między gumą jest woda ale zawsze ją wylewam

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja tez biore jakas stara flanelke itp i wycieram ta gume w srodku,po praniu zawsze drzwiczki mam otwarte...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też tak kiedyś miałam z pralką. Polecam specjalny płyn do pralek Dr Beckmann- jakoś tak, do kupienia np w sklepie euro rtv agd. Nie jest on najtańszy ale skuteczny nastawia się pusta pralkę z tym płynem, no i warto wietrzyć pralkę po praniu i raz na jakiś czas zrobić sobie takie puste pranie z tym płynem
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wypierzcie sama skarpetke z włozona do srodka tabletka do zmywarki - pieknie oczysci wam pralke. mozna tez kupic specjalny srodek do czyszczenia pralki. choc my stosujemy raz na jakis czas ta pierwsza metode. plus do kazdego "dorosłego" prania specjalna kostke W5 zmiekczajaca wode. u nas problemem jest mega strasznie twarda woda.
image

image
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
dziekuje zawam za porady:) poszukam tego srodka dr becmanna,a do tego czasu wsadze kostke od zmywarki. tylko mam pytanie czy jak beben bedzie pusty to mi sie nie"zerwie??"nigdy nie właczałam pustej pralki:)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
spokojnie nic sie nie stanie tylko najlepiej na najkrótsze pranie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie, bedzie ogolnie troche glosniej, ale nic sie nie stanie, tylko pamietaj o tej skarpetce, najlepiej takiej wiekszej, grubszej :)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
sprawdz czy pralka grzeje wode podczas prania! u nas tez tak bylo i okazalo sie,ze prala w zimnej wodzie bo poszedl termostat i stad ten smrodek :)
image
mi tez śmierdziało i sie okazało ze to od bluzki ktora miała na sobie taki jakis rysuneczek naklejony taki jakby z gumy i po praniu smierdziała pralka i reszta ciuchów i taki gumki tez sa przy skapretkach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Najbardziej ekologiczna metoda - przeprać pustą pralkę na 90stopni.
Mąż nie może od dwóch lat zabrac się za to, żeby pralka wypuszczała wodę prosto do rur i mam wąż w umywalce. jak zaczyna śmierdzieć jak z szamba to właśnie tak robię i na jakiś czas mam spokój.

P.S. Wirować nie trzeba :) więc się nie zarwie.
image
Do tej pustej pralki mozna wlac jeszcze szklanke octu-tez ekologicznie, tanio i skutecznie ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
właśnie dziewczyny puśćcie pralkę na dłuższy program pustą raz na kakis czas powinno sie też tak robić ze zmywarką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja raz na jakiś czas nastawiam pustą pralkę na 90st ze szklanką octu :)
image
image
Również polecam raz na jakiś czas nastawic na 90 stopni pranie.
Zaraz po upraniu smierdzi, ale przechodzi po paru godzinkach. Rada majstra, ktory mi kiedys pralke naprawial.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
bardzo dziekuje dziewczny:))) jeszcze dzis pusta pralka z ocetem lub kostka do zmywarki 'pojdzie w ruch":)))))

a czy stosujecie calgonit?

bo ja do tej pory nic nie stosowałam,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi kiedyś majster od pralki podpowiedział, żeby raz na pół roku, wsypać do szufladki na proszek Kamix (taki do odkamieniania czajników) i nastawić na 90 st.- super skutkuje.... polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak bedziesz wstawiala pusta pralke zlap waz i sprawdz czy woda wylpływajaca z pralki jest ciepla..bedziesz wiedziala czy to nie termostat :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
również polecam ocet!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam jedno gotowanie z sodą, drugie gotowanie z octem :]

poza tym wyjmij szufladkę i zobacz czy nie trzeba tam w tym otworze wyczyścić - tam się lubi lęgnąć chyba grzyb czy inne czarne cholerstwo ;) (od wilgoci)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry