Widok

buciki profilaktyczne, gdzie kupię?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
szukam takich bucików i przeszłam mnóstwo sklepów medycznych i nic nie znalazłam - moze wam rzuciły się gdzieś w oczy takie albo podobne?

http://allegro.pl/listing.php/search?category=83664&from_showcat=1&p=2&string=tombut
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Akpol
image
image

image
Jeżeli w
Gdańsku to naprzeciwko hali targowej na rogu jest obuwniczy i są tam profilowane buciki.
a jak w gdyni to naprzeciwko hali(od strony sadu) koło banku
i jeszcze jest w sopot
image
image
kiedys jeszcze byly na kartuskiej w gdyni miedzy kantorem, a zoologicznym
image
image
w Sopocie na Niepodległości od lat jest sklep firmowy, maja pełną numerację, kolorystykę, różne wzory od kapci po obuwie zimowe i profesjonalna obsługę- dopasowanie bucika do stopy dziecka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
w etc jest sklep ortopedyczny polecam, nie sugeruje kupowac w akpolu to sa zupełnie iine buty (na pierwszy rzut oka wygladaja podobnie)...
image

image
Macie wskazania do takich butków? Bo generalnie takich kapci wszystkim dzieciom już nie zalecają... Sztywna pięta pozwala tylko na chodzenie, utrudnia zabawę na podłodze...
w gdańsku na przeciwko hali targowej na rodu maja tam butki dla mamy i dziecka tego typu albo bartek

buciki profilaktyczne, gdzie kupię?

najtańsze są w Gdyni na przeciwko hali ok 40 zł,

zdecydowanie polecam,

Tombut Sopot ok.100 zł,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.tombut.com.pl/

http://www.sklep.tombut.pl/

:)
Polecam buciki firmy GUCIO
http://www.gucioshoes.com/pol.html
a tu sklepy w Polsce
http://www.gucioshoes.com/dystrybucja.html
kupiłam w żukowie za 50 zl dla corki duzy wybor w kolorach i rozmiarach
Danielki są ok.
My mamy od zawsze.

Fakt, dziecko jak w nich siada do zabawy, to kolanka krzywi, ale można na czas zabawy ściągnąć i założyć skarpetosy i po sprawie;)
image

image

Nam rehabilitantka kazała kupić buciki w Bartku ze sztywną piętą. Kupiłam właśnie Daniele/Danielki. Koszt około 90zł. Polecała też butki firmy Aurelka.
image image
U nas Danielki w sklepie dzieciowym za 60zł.
image

image

a jaki rozmiar, ja mam do sprzedania r. 21, długość wkładki 13cm, Dziadkowie kupili profilaktycznie.... ehhhh Ci Dziadkowie:)
image
ja też polecam ten sklep w podwórku, naprzeciwko hali w Gdyni cena około 35zl, różne modele, w sensie pełne lub nie z dziurami lub nie, wiązane lub na rzepy. Pełna kolorystyka, robione na miejscu.
image
a kupowałam w budynku ETC.
image
Napiszę to co jedna z dziewczyn wyżej. Nam też rehabilitantka absolutnie zabroniła kupować takie buciki, nazwała je "sopockie ortopedyczne" więc się domyślam że to te. Kazała kupić buciki ze sztywną piętą i giętką, łatwo uginającą się podeszwą. Ale to tylko buty na podwórko, w domu ma latać na skarpetkach z abs-em. Tyle wiem o moim synku i tego się trzymam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasza neurolog tez nas przestrzegala przed ortopedycznymi butami robionymi na pomorzu... dziecko musi miec wskazania do tego rodzaju obuwia. butki maja miec usztywniony zapietek, gietka podeszwe-ma sie zginac w przedniej 1/3 dlugosci butka
w Gdyni naprzeciwko hali obok szeca
40zł
image[/url]
image[/url]
W mamo i ja Gdańsku są takie buciki, takie jak te w Bartku z kwiatkami itp za około 50-60 zł. A zapinane na rzepki koło 30-40 zł w "kwadracie" koło rynku na Przymorzu w sklepie z wózkami itp. koło Kleksa ( ten papierniczy).
image
ETC Gdańsk, również polecam. Fachowo doradzą.

Raz poszłam zobaczyć co tam mają, nic nie kupiłam, a Pani zauważyła, że córka nosi obuwie z Tombuta sopockiego... Zdziwiła się, bo mała nie miała nóżek w X ani Y (a dla takich stópek te specjalistyczne obuwie jest) .
Za jej radą sami obcięliśmy obcasy z tych butów Tobmuta i tak córka stawiała pierwsze kroki. Potem kupiliśmy jej Bartki.

Tak więc Tombut w Sopocie - może i dobry, ale tylko jeśli jest medyczne wskazanie (od lekarza).
Osobiście uważam, że sprzedawca wcisnął nam swój towar, twierdząc że to profilaktycznie. Guzik prawda! Nie trzeba korygować stópek skoro się dobrze rozwijają.

Ps. Musiałam wtrącić swoje żale - sorki :-)
image
image
image
Mi się śmiać chce jak widzę takie buciki "profilaktyczne" w sklepach medycznych po 70-80 zł bez profilowanych wkładek,płaskie w środku jak naleśnik gdzie w marketach takie same po 15-20 zł... :D
Ja kiedyś ok koleżanki dostałam buciki "profilaktyczne" bo uważała że kiedyś dzieci nosiły to teraz też powinny.... buty w środku bez wkładek które raczej powinny być i nie płaciła mało......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Nie trzeba korygować stópek skoro się dobrze rozwijają."
dokładnie , znam rodziców których dzieci mają normalne stópki a wkładają dzieciom te ortopedyki bo kiedyś dzieci nosiły.....bo tak trzeba.....
To racja jeśli dziecko nie ma wskazań od lekarza aby nosić takie buty to nie trzeba ich kupować.Ja miałam jedną parę ale koleżanka,która ma poważne problemy z dzieckiem i chodzi do wielu lekarzy mi powiedziała,że nie trzeba ich ubierać i już więcej nie kupiłam.
image
jedni lekarze mowia, ze na poczatku butki powinny byc usztywniaane, a drudzy, ze maja byc miekkie i wez tu badz madry. kazdy gada co chce. najlepiej w wyborze kieerowac sie samemu
jeszcze dorzuce, ze w tygrysku na przymorzu sa butki po 34 zl ;)
nasz ortopeda zalecił buty profilaktyczno - korygujące. Zaufałam mu bo prowadzi już moje drugie dziecko. Kupiłam córce buty Memo - elastyczne, ze skórki, ładnie trzymają nóżkę. Moge polecić
po fantastyczne buciki/kapcie profilaktyczne dla swoich pociech, w nowoczesnym designie niespotykanym do tej pory na naszym polskim rynku obuwniczym, zapraszam na stronę http://www.slippersfamily.com można uzyskac rabat 5% wpisując przy zakupie kod promocyjny : 68105
Naprawdę polecam.
buty z obcasem daniela ,nie maja sztywnej piety! sa beznadziejne
najlepiej to w sopocie w sklepie tombut, i nie na żadne rzepy,klamerki tylko wiązane. Ja zrobiłam ten blad i kupiłam właśnie z obcasem daniela, bo mi się wydawało,ze sa dobre,niestety się okazało,ze jednak nie! nikt mi nie powie sopockie najlepsze buty!!! duzy wybor jeśli chodzi o kolorystykę oraz modele oraz na rozne wady stop.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
chyba obcasem Thomasa a nie Daniela...
Śmiało mozesz kupić przez internet, ja teraz wszystko tak kupuję dla dzieci, bo nie lubia jeździć po sklepach i przymierzać wszsytkiego. Jeśli chodzi o buty to masz namiary na fajny sklep: e-butydladzieci.pl Mają tam solidne obuwie profilaktyczne w przystępnych cenach

Jak interesują Was buty profilaktyczne/ zdrowotne to polecam zerknąć tutaj: http://sklep.poradnia.pl/rehabilitacja/obuwie-zdrowotne/ Ja u nich zamawiałam obuwie dla siebie i bardzo z nich byłam zadowolona.
do góry