Widok

budowa domku

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Witam. Chciałabym się dowiedzieć ile wynosi koszt i czas budowy małego domku murowanego całorocznego około 70 m2 nie licząc ceny działki. stan deweloperski otwarty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
co z kretyńskie pytanie!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z KARTONU TO JAKIEŚ 1,5 GODZ
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Katon to jest murowany zastanów się i 1.5 godz to możesz na kiblu siedzieć nie jesteś budowlaniec także nie zabieraj glosu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
to wszystko zależy jaki ten domek ma być tzn. projekt. też to jest zależne od tego czy chcesz z dachem czy nie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
spoko, że bez dachu. gwiazdy można pooglądać a i czasem prysznic na free się trafi ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę liczyć ok 2000 pln/m2. Czas budowy należy szacować na ok 5-6 miesięcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
hihihih totalny bezsens !!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego bezsens.
Budowa domu to koszty od 1500 zł do 5000 zł za metr kw. (bez działki) w zależności od regionu kraju i stosowanych materiałów.
Średnio to bym liczył po 2500 zł za metr kw. - to i tak taniej niż kupno mieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
1. parter czy pietro, poddasze uzytkowe czy nie ?
2. media -masz czy nie masz ? jakie chcesz miec ?
3. z czego budujesz ? moze potaniasz na podrobach mat albo chcesz robic z ytongu(mróóóóóóóóóóóz)
4. Jakie ocieplenie planujesz? jw.

a teraz cena -sama robocizna otwartego bez dachu - ok 30.000 i buduja w ok 6tyg. (pow ok 90m). Materialy sobie policz sam, kalkulator i przelicz m2 czego tam chcesz,,,,,,,ile okien --dziur itd........
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
powiem Ci tak musisz mieć projekt zrobić kosztorys i wtedy bedziesz wiedizął ile kosztuje budowa takiego domu a budowa by trwała jakieś 3-4 miesiace a nie pół rku bez przesady ja sam bym to może robił pół roku ale nie brygada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

ogród (13 odpowiedzi)

Cześć, wiecie jak zadbać o ogród przed zimą? Widziałem na stronie...

Jak zabezpieczy meble do przeprowadzki? (5 odpowiedzi)

Przeprowadzka to często stresujące wydarzenie, które wymaga odpowiedniego zabezpieczenia mebli,...

Schody (3 odpowiedzi)

Witam, Poszukuje firmy badz stolarza ktory wykona mi schody w domu. Wstepnie podobaja mi sie...

do góry