Widok

bułgaria czy grecja??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
chcemy gdzies pojechac na wakacje i zastanawiamy sie gdzie. myslimy nad grecja lub bulgaria. Jak ktos byl prosze o jakies info. Chcemy jechac z dziecmi (8 lat i 6 m-cy).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeszcze raz bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi. My jednak zdecydowalismy sie na bulgarie:) mam nadzieje ze nie bedziemy tego zalowac;)
Mi sie osobiscie Grecja bardziej podoba, a szczegolnie na wyjazd z dzieckiem (bylismy na Chalkidiki). Bulgaria raczej na rozrywkowy wypad ze znajomymi - glosne kurorty i tanie drinki, a przynajmniej Sloneczny Brzeg taki jest. Aczkolwiek oba miejsca warte zobaczenia.
my jedziemy do Zlotych Piaskow. Mi zalezalo glownie na tym zeby byl krotki lot i krotki transfer. Do Grecji leci sie ok. 3 godz plus transfer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na Zakynthos transfer trwa 20 minut, na Krecie tez takich miejsc nie brakuje. Sam lot to 3 godziny, a ile ten do Bulgarii, min. 2 i pol godziny? Juz nie pamietam, bo na lotniskach spedza sie tyle godzin, ze sam lot to taka kropelka w morzu ;) . W kazdym razie nie pamietam zadnej roznicy zauwazalnej.
No powodzenia zycze ;). Zreszta moze Wam sie spodoba? Kazdy ma inne potrzeby i o gustach sie nie dyskutuje.
Aha i Zlote Piaski to takze stolica klubow nocnych (pewnie tez o podobnej klasie), pelno jakis striptizow, pijanych Niemcow itp.......

White Rabit to samo usłyszałam jadąc do Lloret de Mar.
(Znanym z Pamiętników z wakacji- o programie usłyszałam już na miejscu)
Jakoś można ustrzec się klubów nocnych jadąc z tak małymi dziećmii nie tylko ,bo ja jechałam sama.
Koleżanka właśnie jest w Złotych Piaskach i jest zachwycona.
W Hotelu Luna . Cieszę się niezmiernie bo sama jej tę ofertę znalazłam.
Za 10dni pobytu z mężem i dwójką maluchów ( 8m-cy i 3latkiem)
zapłacili 2600zł z wyżywieniem
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdecydowanie Grecja! Bułgaria nie jest zła, ale nie zapewnia tak wysokich temperatur i tylu atrakcji, co Grecja.

Jeśli byście wybierali się na wakacje do Grecji warto zasięgnąć sporo ciekawych i praktycznych informacji, w necie jest tego sporo, ja korzystałem z tego przewodnika - http://www.travelmaniacy.pl/kraj,grecja,187.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bułgaria nie zrobiła na mnie wrażenie - Złote Piaski dość fajne ale kurort jak kurort. Dlatego zdecydowanie Grecja. Polecam którąś z wysp jońskich np Korfu lub Zakynthos. Wystarczy wpisać hasło w grafikę w google i zobaczysz co Ci się bardziej podoba :)
Fakt. Wyspy Jońskie są cudne. Również wolę Grecję niż Bułgiarię, choć Złote Piaski zaczynają trochę odżywać. W Grecji zdecydowanie więcej do zwiedzania. Korfu cudne. Tutaj jest kilka moich fotek: http://www.globfly.pl/strefa-turysty/galeria-zdjec/korfu-grecja/
Jeżeli ktoś ma w planie tylko odpoczynek to ja polecam w Bułgarii region Albena. Cudna plaża, sympatycznie, spokój.
gdzie do Grecji w czerwcu??
Polecam Halkidiki
ktos cos??
@Aga, w zasadzie wszędzie jest pięknie. Nie wiem co już widziałaś, ale na pewno warto lecieć na Kretę, która nie jest wtedy jeszcze bardzo upalna, ale pozwala już nacieszyć się słońcem i pięknem wyspy. W Itace mają fajne oferty do Grecji, sama latam co roka. Chcesz lecieć sama czy z rodziną? Może coś podpowiem, ale musisz napisać nieco więcej o tym, czego oczekujesz, bo tak w ciemno to nie bardzo powiem.
JAPONIA

Według mnie zdecydowanie Grecja. Mnóstwo zwiedzania, piękne zabytki, widoki które zapamiętasz do końca zycia, caaaała masa atrakcji, polecam w szczegółności czarter jachtów https://www.sailor.pl/pl/czartery-jachtow-w-grecji i ta niesamowita mentalność Greków. Ci ludzie są tak wspaniali i uśmiechnięci ze ma się wrazenie jakby się ich znało pół zycia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdecydowanie polecam Bośnię i Hercegowinę, Macedonie, Albanię i Serbię!! Kierunki może jeszcze nie za bardzo na topie ale WARTO!! Po stokroć WARTO!!
do góry