Widok

ceny mieszkań w Gdańsku

Cześć wszystkim, zastanawiałam się nad zakupem mieszkania w Gdańsku, ale patrząc na ogłoszenia, to zbieram szczękę z podłogi, Ceny 6 tys. za metr jakieś zagrzybiałej 40m rudery do remontu pamiętającej jeszcze czasy wujka Stalina? Co się tutaj wyrabia, przepraszam, ale czy ludziom się całkiem w głowach poprzestawiało i nie wstyd im nawet wystawiać takich ogłoszeń? przecież ceny tych mieszkań są kompletnie nieadekwatne... Może wypowie się ktoś co może powiedzieć więcej na temat gdańskiego rynku? Spoko może i są tutaj lepsze zarobki i łatwiej z pracą, ale chyba się niektórym w d*pa.ch poprzewracało z tymi cenami...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 16

Jak człowieku z pojęciem należy liczyć okres przestoju w najmie, w sytuacji wykorzystywania mieszkania przez rodzinę właściciela (np. okres wakacyjny)?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej chyba jest na Jasieniu, ceny trochę bardziej przystępne, osiedle gdańskie tarasy na przykład, a lokalizacja jest w porządku, obwodnica w pobliżu, kolej metropolitarna też
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jasień ma sie do Przymorza jak pięść do oka
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie chcesz nie kupuj. To najdelikatniejs, e słowa, które można urzyć :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

niestety, ceny to jest dramat, u nas mimo epidemii od maja wzrosly o 10 % mimo ze w calej polsce maleja...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Następnym razem pisz w języku polskim.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zobacz na YT jak rosły ceny w największych miastach Polski - może to pomoże w decyzji.

https://youtu.be/OFhOKiwMa20
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdobyliśmy i utrzymujemy od 2018r drugie miejsce, za Warszawą.
Cieszyć się, czy płakać?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajna prezentacja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie wyprowadziłem się z Gdańska do Malborka i jestem super zadowolony. To miasto jakby skrojone pod moje potrzeby. Wreszcie święty spokój i do Trójmiasta rzut beretem. Tak więc - czep się kolego tramwaju a nie mniejszych miast :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

No i co, Aniu, jak tam sytuacja? Kupiłaś mieszkanie? Czy się wstrzymałaś? Jak teraz patrzysz na sprawę- rok później, ale w całkowicie innych, koronawirusowych warunkach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciągle się czyta że ceny nieruchomości spadną i spadną... W takim razei ja tutaj się pytam. Gdzie te spadki cen nieruchomości? Bo ich nie widzę a chcę kupić mieszkanie:
https://homly.to/artykuly/czy-ceny-mieszkan-spadna-w-najblizszym-czasie

Moim zdaniem mogą spadać ceny nieruchomości w niewielkich miejscowościcach. Po starszych ludziach. Czyli tam gdzie ludzie nie chcą mieszkac. Ale raczej nie ma opcji na spadki cen nieruchomości w dużych miastach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet w mniejszych miastach, powiatowych np. ceny mieszkań ostatnio poszły znacznie do góry
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Płacisz tylko za wynik w https://www.trojmiasto.pl/Estate-Polska-o74629.html, jeżeli chcesz sprzedać lub wynająć nieruchomość. Nie nakręcają żadnych dodatkowych, dziwnych opłat, a baza lokali w Trójmieście jest moim zdaniem rozbudowana. Mają oferty, które schodzą od razu. Najdłużej się czeka około 3 miesiące na sprzedaż i to przy naprawdę kiepskich warunkach bym powiedział dla kupującego, a i tak ogarniają. Do tego mają doświadczonych negocjatorów i nieźle rozbudowaną bazę wiedzy dla każdego, kto chce wejść na rynek nieruchomości. Rekomenduję, żebyś się na spokojnie zapoznał z możliwościami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Śmiesznie czyta sie to 3 lata później, kiedy ceny mieszkań zdążyły juz sokcozyć o 60-100 tysięcy w górę :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0