Widok
ceny tortów weselnych
Czesc, przymierzam sie do zamowienia tortu - ktora cukiernie polecacie? Jestem fanka Sowy, ale ostatnio i Dekera. Dobre opinie slyszalam tez o Raszczyku. Nie wiem jeszcze jakie maja ceny tortow weselnych - ile placilyscie? Potrzebuje na ok. 70 osob i szczerze to nie wiem jaka to powinna byc waga.
Aga M. - nie wiem, czy chciałaś byc pomocna, czy ironiczna podając linki, ale kierują one do ogólnych tematów o tortach, a autorka tego tematu (mimo że w poście zadaje więcej pytań) to w tytule pyta głównie o CENY.
myślę, że taki wątek jest jak najbardziej OK, bo skupia się na porównaniu cen tortów weselnych w danych, konkretnych cukierniach i nie trzeba szukac tego w długaśnych tematach ogólnych.
ja słyszałam dobre opinie o cukierni CZERNIS i tam cena tortu weselnego (niezależnie od smaku/ów, dekoracji itp.) wynosi 60zł/kg (przynajmniej na Morenie).
myślę, że taki wątek jest jak najbardziej OK, bo skupia się na porównaniu cen tortów weselnych w danych, konkretnych cukierniach i nie trzeba szukac tego w długaśnych tematach ogólnych.
ja słyszałam dobre opinie o cukierni CZERNIS i tam cena tortu weselnego (niezależnie od smaku/ów, dekoracji itp.) wynosi 60zł/kg (przynajmniej na Morenie).
ja zamawiałam w wencie w wejherowie ceny od 20 o 27 zł. tort na 50 osób zamawiałam 10 kilo
czasem ludzie nie szukaja linkow, chociaz wiele ich na forum.... a mozna znalezc odpwoiedz.
wagę tortu liczy sie 10 deko na osobę, więc bride to be, na 70 osób to około 7 kg. my jednak dla pewności na niecałe 90 osób zamówiliśmy 10 kg. tortu zostało nam bardzo dużo - cały dół z 4-piętrowego tortu i troszkę z wyższego piętra. nasz tort to TW2 z tej strony: http://cukierniawenta.pl/torty_weselne.php. był przepyszny, każde piętro w innym smaku, a ceny za kg w Wencie w Wejherowie to obecnie od 32 zł do ok 50 w zależności od smaku.