Widok
ja przeprowadziłem się z warszawy do gdańska na przełomie 2011/2012, pracę znalazłem w dwa tygodnie za 3000 na rekę. Pracuję jako kucharz w restauracji po 11 godzin (dwa dni pracy, dwa dni wolne). Tak, jak jurekdz napisał, szukaj czegoś z dobrym dojazdem - komunikacja w 3city jest gorzej niż tragiczna, niektore autobusy jeżdżą rzadziej niż co godzinę....
Nie napisałeś jaka branża i stanowisko Cię interesuje, więc ciężko będzie Ci polecić coś konkretnego. Oprócz przeglądania ofert radzę Ci przejrzeć katalog firm w Trójmieście, wybrać pasujące do Twojego profilu i powysyłać CV, nawet jeśli na chwilę obecną nie mają żadnych wakatów. Ewentualnie poszukaj sobie czegoś sezonowego (z tym teraz nie powinieneś mieć problemu), przeprowadź się tutaj i osobiście pojeździj po firmach, zostawiając CV, namiary w sekretariatach etc.
Jak o pracę? dużo ogłoszeń ale nie znaczy że pracę znajdziesz, że ci ktoś odpowie albo będziesz "mile widziany", gdy przypomnisz o sobie.
Duże miasto, dużo ludzi szukających pracy, z różnych wsi się tu zjeżdżają, w mieście tym ludzie bezskutecznie szukający pracy, jeszcze obcy np. ruski, Ukraincy.
Nie mówi nikt że się nie znajdzie, ale mieć świadomość że może być to długo, nie wiadomo jak długo.
Duże miasto, dużo ludzi szukających pracy, z różnych wsi się tu zjeżdżają, w mieście tym ludzie bezskutecznie szukający pracy, jeszcze obcy np. ruski, Ukraincy.
Nie mówi nikt że się nie znajdzie, ale mieć świadomość że może być to długo, nie wiadomo jak długo.