Widok
Jeśli chciałaby Pani zespół młodzieżowy na ślub to ja spiewam w takim zespole- 7 osób: gitara, gitara basowa, bębenek djeambe, pianino, saksofon i 2 wokale- damski i męski. Koszt wynajęcia naszego zespołu to 600zł Plus około 50 zł za transport. Jeśli ma Pani pytania prosze o kontakt na maila sursumcorda.tczew@wp.pl
w kazdym kosciele na mszy dla mlodziezy jest zespol jak pogadacie to pewnie za niewielka sume sie zgodza, a znaja kosciol itd. czesto sa to ludzie z muzykow zaangazowani w zycie kosciola a czasami amatorzy ale z regoly bardzo dobrzy, maja proby i pewnie bedziecie mogli wybrac piosenki albo zdac sie na ich gust
hm....dziekuje za mila opinie...a kurs filipa-niesamowite przezycie. Nasz chor liczy wieeele osob, ale my spiewamy dla idei, nie czerpiac z tego zadnych korzysci majatkowych. ogolnie cenowo klaruje sie to w granicach dwoch tysiecy zloty = koszty dojazdu. Moglo by byc taniej, gdzybysmy przyjechali kameralnym skladem, ok 1000 zl.
Pamcia napisał(a):
> witam serdecznie...ja osobiscie śpiewam w chorze gospel (
> Młodzieżowy Chór Juventus Tczew)...uwazam to swietna oprawa
> takiej uroczystosci...wykonujemy chociazby psalm o milosci z
> pisma sw czy inne utwory specjalnie na ta okazje...to dodaje
> niesamowitego klimatu tej przepieknej uroczystosci
a powiedz mi czy śpiewacie na ślubach, a jeśli tak jak to wygląda od strony organizacyjnej no i finansowej?
> witam serdecznie...ja osobiscie śpiewam w chorze gospel (
> Młodzieżowy Chór Juventus Tczew)...uwazam to swietna oprawa
> takiej uroczystosci...wykonujemy chociazby psalm o milosci z
> pisma sw czy inne utwory specjalnie na ta okazje...to dodaje
> niesamowitego klimatu tej przepieknej uroczystosci
a powiedz mi czy śpiewacie na ślubach, a jeśli tak jak to wygląda od strony organizacyjnej no i finansowej?
to jest chyba kwestia troche gustu troche przyzwyczajenia, muzyka gospel jest jak najbardziej z kosciola katolickiego tylko ze nie w polsce, a moze nie w wiekszosci. to bardziej temperament, niestety na naszych mszach tempo spiewania jest zawsze takie samo bez roznicy czy piesn jest zywa czy wolna a najlepsze jak sie spiewa radujcie sie i weselcie glosem jakby ktos umarl. ja na moj slub bardzo bym chciala zeby spiewal zespol taki ktory czesto gra na mszach dla mlodziezy bo chce zeby bylo wesolo a nie ponure zawodzenie, organiste bede miala bo bierzemy slub w katedrze i szkoda byloby nie wykozystac organow. jezeli nie uda ci sie choru gospel to sprobuj taki zespol mlodziezowy.
napisałam, ze w moim przypadku byłaby to pokazówka :))) , ale na pewno nie potępiam czy coś takiego, to po prostu jednak nie mój świat :)
a co do innej oprawy muzycznej? my mamy organistę z gumowym uchem, który śpiewa jakby siebienie słyszał, dlatego zamówiliśmy skrzypaczkę ... beda hgrali w duecie ale ustaliliśmy z księdzem, ze organista NIE BĘDZIe ŚPIEWAŁ :))))
a co do innej oprawy muzycznej? my mamy organistę z gumowym uchem, który śpiewa jakby siebienie słyszał, dlatego zamówiliśmy skrzypaczkę ... beda hgrali w duecie ale ustaliliśmy z księdzem, ze organista NIE BĘDZIe ŚPIEWAŁ :))))
papilio1@op.pl
czy pokazowka? niekoniecznie. chor gospel to juz nie tanczace murzynki, a raczej coraz bardziej popularna forma religijnego spiewu. Zgadzam sie jednak, ze moze nie do konca jest to jeszcze u nas przyjete. To moze po prostu chor? A co zaproponowalabys na msze? Ja po prostu nie chce organisty, ktory kompletnie nie wie jak grac - mam dosyc wrazliwe ucho ;-)
gdy oglądałam współczesną wersję Romea i Julii z Di Caprio to sobie wymarzyłam że tak właśnie chcę by wyglądał mój ślub, byłam oczarowana chórem małych murzynków przed mutacją i atmosferą radosnej świętości, ale .... wyrosłam z tego ... nigdy nie widziałam na żywo chórku murzynków, nigdy niesłyszałam (poza amerykańskimi filmami) takiej muzyki i należę do kościoła rzymsko-katolickiego, a wydaje mi się że celebrowanie mszy w takim wydaniu należy do jakiegoś innego kościła ... więc w moim przypadku wynajęcie chóru gospel byłby pokazówką ... ale moze ty masz inne odczucia?
papilio1@op.pl