Widok
Lepsza będzie myjka parowa, ja mam taką http://allegro.pl/myjka-parowa-karcher-sc-1-020-parownica-sc1020-i2872231956.html z końcówką d mycia fug, wszystko doczyści
Pozyczylam od brata jakiegos super extra mopa parowego i powiedzialam sobie - nigdy wiecej. Wole wiadro i zwykly mop plaski. Jesli mialabym kupic to faktycznie taka parowarnice w formie odkurzacza. Ale i tak kupujac odkurzacz ostatnio wybralam taki pioracy bez czyszczenia para bo co za duzo to nie zdrowo i to sie nie sprawdza w jednym urzadzeniu.
co do mieszania produktów czyszczących proszę Was nie mieszajcie razem ewentualnie każdy po zmyciu z osobna. Zapytacie dlaczego, a to że w każdym produkcie jest inny skład chemiczny. I tak: mogą zawierać kwas solny inne wodorotlenek sodu jeszcze inne podchloryn sodu itd. A takie zmieszanie stężonych środków przy dużej powierzchni grozi uwolnienie się trujących gazów w następstwie bóle głowy, mdłości w najgorszej sytuacji mini eksplozji czy reakcji termicznej z poparzeniem.
ps. armaturę łazienkową chromowaną świetnie się myje octem domowym pozbywa się nalotów z kamienia, nie używajcie do niej żadnych produktów zawierających kwas solny. On po prostu niszczy powłokę chromu i stanie się żółta.
ps. armaturę łazienkową chromowaną świetnie się myje octem domowym pozbywa się nalotów z kamienia, nie używajcie do niej żadnych produktów zawierających kwas solny. On po prostu niszczy powłokę chromu i stanie się żółta.
galwanizer coś jest w tym,co piszesz. kiedyś w szpitalu widziałam efekt spłukania jakiegoś środka do czyszczenia zbyt gorącą wodą z bojlera - facet był koszmarnie poparzony.... miesiąc spędził w szpitalu :/
też nie polecam łączyć mimo,że daje to efekty. nie wiem czy akurat na to ale często pomaga tak zwana znikająca gąbka do czyszczenia. wiele zabrudzeń znika dzięki niej.
też nie polecam łączyć mimo,że daje to efekty. nie wiem czy akurat na to ale często pomaga tak zwana znikająca gąbka do czyszczenia. wiele zabrudzeń znika dzięki niej.
Wiele środków już sprawdziłam. Ale jakiś czas temu kupiłam jakiś środek w sklepie http://esilver.com.pl do mikroporowaty płytek i świetnie się sprawdził. Podłoga wygląda jak nowa. Wiem tylko że środek ten nie nadaje się na linoleum. Ale wybór płynów do czyszczenia w tym sklepie jest bardzo duży. Polecam