Widok

ciąża - problemy

Biorę duphaston od ponad pół roku, mam stwierdzone PCO, powiększony prawy jajnik, i problem z zajściem w ciążę, za 2 dni idę do dr Szczurowicz - endokrynolog. Chciałabym się przygotowac do tej wizyty. Może ktoś mi pomoże i podpowie czego powinnam wymagać od słynnej pani dr. tzn jakich badań??o co zapytać...nie mam zielonego pojecia jak podejść do tej całej sprawy. Staramy się od pół roku, wszystkie moje dolegliwości i gro lekarzy twierdziło zawsze że będą jakieś tam, bliżej nieokreslone problemy z ciążą. Nigdy szczegółów nie otrzymałam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to Ty jestes fachowcem w tej dziedzinie czy ona ? bo ja zupełnie nie rozumiem Twojego pytania ? :))))

...Remember the jester that showed you tears...
zajrzyj tutaj

http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&home=1
http://www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums
fachowcem ja nie jestem w tej dziedzinie, ale wiem że ta babeczka rzadko komu cokolwiek tłumaczy, a jak się przygotuje i będę wiedziała o co pytać to może.....coś mi wyjaśni się w główce :-)

Wydajemi się, że przede wszystkim musisz wiedzieć jakiego rodzaju masz problemy, na czym Twoja choroba polega, na czym polega leczenie i jakie są rokowania. O to powinnaś zapytać na wstępie lekarza prowadzącego.
A czy pytałaś lekarza o szczegóły? Jeśli tak, i mimo to ich nie otrzymałaś, to powinnaś być bardziej zdecydowana, masz prawo wiedzieć i masz prawo o nie pytać, a lekarza obowiazkiem jest podanie wszystkich informacji dotyczących Twojej choroby:)

chorobą jest to że nie mogę zajść w ciążę, a szczegóły to takie jakie wcześniej podawałam...
To dla Ciebie są szczegóły? Gdyby to o mnie chodziło wyciągnęłabym od lekarza wszystko co wie na ten temat....a nawet więcej;)

to to jest w końcu ginekolog czy psycholog ? ja myślałem, że do lekarza chodzi się po to żeby się wyleczyć, a nie po to żeby się czegoś dowiedzieć... tym bardziej, że żeby zrozumieć, to każdy musiałby chyba być lekarzem... ;)))))

polecam Ci stronkę
http://www.mamo-tato.pl/index.php
może Ci się coś rozjaśni:) pozdrawiam
hmmmm........ chyba ci głodek rzeczywiście doskiera że się tak ludzi czepiasz, a zresztą lecząc się poznajesz i dowiadujesz się chyba czegoś o sobie czy nie???
dzięki kuleczko :-)
gizmo napisał(a):

> to to jest w końcu ginekolog czy psycholog ? ja myślałem, że do
> lekarza chodzi się po to żeby się wyleczyć, a nie po to żeby
> się czegoś dowiedzieć...

to mi coś przypomina....jak pewna owieczka pędzi na oślep za baranem i nie wie nawet dokąd baran zmierza....;)))

Trzeba mieć świadomość na co jest się chorym, jaka jest przyczyna itd.
Jest tyle samo pseudo lekarzy co wspomnianych owieczek...chodzi o to, żeby przypadkiem nie dać sie zrzucić w przepaść...a przy takiej ilości konowałów, którzy nie wiedzieć czemu sami mają czelność nazywać się lekarzami, to rzecz niezwykle prawdopodobna....poza tym ludzie niestety
ślepo wierzą lekarzom, że np.za takie a takie badanie badanie trzeba tyle a tyle zapłacić, co w rzeczywistości jest wierutne kłamstwo, albo że taka terapia będzie trwała baaaardzo długo(bo jeden taki konował chce wyciągnąć jak najwięcej kasy z takiej owieczki) co może mijać się również z prawdą.

tym bardziej, że żeby zrozumieć, to
> każdy musiałby chyba być lekarzem... ;)))))
>

Niekoniecznie...wystarczy trochę chęci...
podobno "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera";))))))

masz rację, że coś mi doskwiera... ;)))) moim największym probleme jest brak doświadczenia w problemach ze zdrowiem, dlatego tak sobie troszkę poteoretyzowałem... mam nadzieję, że tegoroczne bociany zapracują sobie u Ciebie na swoją reputację... ;)))))

no tak, kolejny temat o którym nie mam zielonego pojęcia... i obym jak najdłużej nie musiał mieć... ;)))))))))))))))))))

Kochana Mróweczko, to rzeczywiście trudne zadanie powolać do życia nowego czlowieka...ludzie zastanawiają się kalie leki pomogą, jakie podjąć środki medyczne aby się udało....ale przecież to nie tylko my decydujemy o powodzeniu...Bóg tworzy każdego człowieka, każdego z nas utworzył :)...polecam Tobie koronkę do Miłosierdzia Bożego w tej intecji, to naprawdę działa :) zaufaj Bogu, mi pomógł w bardzo wielu sytuacjach...
pozdrawiam i życzę Tobie słonko wszystkiego dobrego...Ola
A ja moge Ci dac numer do dobrego lekarza...przynajmniej mi pomógł...
ktos_zyczliwy27 napisał(a):

> Kochana Mróweczko, to rzeczywiście trudne zadanie powolać do
> życia nowego czlowieka...

No wiesz , nie zawsze.... Są tacy, którym przychodzi to zbyt łatwo...niestety....

ktos_zyczliwy27 napisał(a):

> polecam Tobie
> koronkę do Miłosierdzia Bożego w tej intecji, to naprawdę
> działa :)

a Ty z tymi koronkami... świńtucha jedna ;))))))))))))))))))))

gizmo napisał(a):

> to Ty jestes fachowcem w tej dziedzinie czy ona ? bo ja
> zupełnie nie rozumiem Twojego pytania ? :))))
>
Gizmo, ile razy byłeś w ciąży, że wtrącasz się do tak poważnej rozmowy?
Do tego dziwisz się, że nic nie rozumiesz.
Pedałki nie zachodzą w ciążę a Ty chyba do nich nie zaliczasz się, być może mylę się:)

Takie jest moje zdanie

Ryszard Zieliński

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry