Widok
Na dowód ,że nie wszystkie praktyki czy staże muszą być bezpłatne świeże ogłoszonko:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/platny-staz-mlodszy-specjalista-ds-reklamy-ogl4149364.html
wystarczy poszukać...
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/platny-staz-mlodszy-specjalista-ds-reklamy-ogl4149364.html
wystarczy poszukać...
Nie wszystkie praktyki czy staże są bezpłatne.Poza tym jeśli w inny sposób niema możliwości zdobycia doświadczenia myślę , że warto poświęcić swój czas jeśli trafi się do firmy , która po stażu oferuje stabilne zatrudnienie.Przykładowo koleżanka poświęciła 3 m-ce na staż dostawała jakieś "grosze" , a po 3 m-cach ma umowę o pracę i ok 2500-3000 zł ...
No okej, ale jak tu nabrać doświadczenia jak nikt nie chce przyjąć do pracy?Dlaczego nie dadzą nawet szansy udowodnić, że potrafi się sprostać danemu stanowisku? Wiem, że trzeba się było uczyć i pracować jednocześnie, ale nie wszystkie kierunki to umożliwiają. A nawet jeśli ktoś przespał sprawę to teraz ma do końca życia zamiatać ulice bo nie pracował na etat podczas studiów?
A wygra ten polityk z tą partia, który/a jako pierwszy powie ludziom,
prawdę, że idzie złe.., spowolnienie, jeśli ine kryzys, - ODPUKAĆ !
i będzie starał się temu zaradzić, co łatwe nie będzie, a nie tylko pier..lenie dookoła..
Z Naszej strony, jak łapać prace, to teraz, bo przed nami jesień
i ..zima.. dosłownie i w przenośni..
Napisałem to, nie dlatego, żeby Kogoś straszyć, bo też człek poszukuje, i wysyła CV nie akceptuje LM, nikomu niepotrzebnego dokumentu..
Tylko dlatego, żeby się ten rynek wykazał solidnymi argumentami
w postaci poważnych ofert.
Dlatego mam też pytanie, gdzie najdalej poszukujecie
pracy, piszac najdalej mam na myśli odelgłosc / czas dojazdu.
Bo nierzadko wiedzę, że są w miarę atrakcyjne oferty, ale logistycznie daleko, = koszt/a i czas..
prawdę, że idzie złe.., spowolnienie, jeśli ine kryzys, - ODPUKAĆ !
i będzie starał się temu zaradzić, co łatwe nie będzie, a nie tylko pier..lenie dookoła..
Z Naszej strony, jak łapać prace, to teraz, bo przed nami jesień
i ..zima.. dosłownie i w przenośni..
Napisałem to, nie dlatego, żeby Kogoś straszyć, bo też człek poszukuje, i wysyła CV nie akceptuje LM, nikomu niepotrzebnego dokumentu..
Tylko dlatego, żeby się ten rynek wykazał solidnymi argumentami
w postaci poważnych ofert.
Dlatego mam też pytanie, gdzie najdalej poszukujecie
pracy, piszac najdalej mam na myśli odelgłosc / czas dojazdu.
Bo nierzadko wiedzę, że są w miarę atrakcyjne oferty, ale logistycznie daleko, = koszt/a i czas..
Po roku szukania pracy w gdansku wyjechałem do anglii. prace może tu znaleźć każdy. Nawet największa oferma może robić kanapki dla sieci marketów za 1200 funciakow na miesiąc. Pracując w restauracji pod londynem dostawałem 900 funtów na rękę, w tymi 3 posiłki dziennie i zakwaterowanie bez limitu na prąd i wodę.
Teraz mam pracę związaną ze studiami, pracodawca dba o moje kwalifikacje poprzez ciągły system szkoleń, oraz chętnie dopłaca do moich indywidualnych kursów, o ile są związane z zawodem.
Teraz mam pracę związaną ze studiami, pracodawca dba o moje kwalifikacje poprzez ciągły system szkoleń, oraz chętnie dopłaca do moich indywidualnych kursów, o ile są związane z zawodem.