Widok

ucisk pod prawymi żebrami

Witam, od jakiś trzech miesięcy mam uciążliwy problem. Z prawej strony pod żebrami czuję taki dziwny ucisk mija to kiedy się wyprostuję, położę albo przeciągnę w lewą stronę. Brałam już hepatil, sylimarol i inne środki na wątrobę ale nic nie pomaga. Czasami jak rano się budzę to ucisk znika ale zaraz jak zjem śniadanie i trochę się pokręcę wraca. Raczej nie jem zbyt tłusto i ostro a i ruchu mi nie brakuje bo mam roczne dziecko przy którym zawsze jest cos do zrobienia. Macie pomysł co to może być?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
paracetamol jest mniej szkodliwy od ibupromu.ale wiadomo ze wszystkie proszki sa niezdrowe.

ja profil watroby mialam robiony.
a co do saszetek to nie uzywam, kiedys jak w aptece pytalam o cos skutecznego na przeziebienie (cos co znalazlam bylo na bazie paracetamolu) to zaproponowano mi wlasnie dwukrotna jego dawke ://

ja zawsze sprawdzam sklad.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aniu 1988 co Ty piszesz? a wiesz, że paracetamol może równie skutecznie uszkadzać wątrobę? jak nie bardziej nawet niż ibuprom. te wszystkie saszetki gripexy fervexy itp mają nawet większą dawkę niż zwykła tabl paracetamolu, zamiast 500mg, nawet 750 do 1000. mieliśmy chorych z toksycznym uszkodzeniem wątroby właśnie po paracetamolu. a w ogóle, to skontroluj sobie profil wątrobowy. lepiej mieć pewność, że jest ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja bym poszła w nieco inna strone i zapytala sie ciebie CZY BIERZESZ IBUPROM jako lek przeciwbolowy- bo jesli tak to ODRADZAM!!! bo mialam takie same bóle i okazalo sie ze wlasnie od tego syfu.

ibuprom nie powinien byc tak ogolnie dostepny i to bez recepty.jesli juz trzeba brac cos przeciwbolowego to tylko paracetamol/apap.
chociaz jak mnie cos boli najpierw uciekam sie do natury.

powodzenia zycze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
zrób podstawowe badania profilu wątrobowego oraz usg jamy brzusznej. możesz mieć kamicę pęcherzyka żółciowego albo miąższowe uszkodzenie wątroby - i tu wtedy skierowanie do specjalisty celem ustalenia etiologii. oczywiście wszystko to należy Ci się w ramach POZ i lekarz rodzinny ma obowiązek przeprowadzić podstawową diagnostykę. jeżeli boli Cię po prawej stronie bliżej linii pośrodkowej - możesz mieć przewlekły nieżyt żołądka i/lub przepuklinę rozworu przełykowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (8 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

do góry