Widok

co do tarcia buraczków ?????

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
czym trzecie ??? ja już mam dosc ręcznej tarki i zastanawiam się co kupić aby sie nie rujnować na jakiegoś wypasionego robota co będzie stał w szafce bo nie będzie mi się chciało rozkladac go :-)
doradzicie cos ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam blender i do niego miske z nozami do tarkowania
tylko on ma takie grubsze noże do tarkowania - idzie sie przyzwyczaic - choc na poczatku troche bylam zflustrowana

wsio male i WIECZNIE W UZYCIU

http://www.juka.pl/cena,3571,braun_blender_mr_550_fp__hc___stare_oznaczenie_:_mr_6550_m_fp____hc__.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
od czasu jak go sobie kupilam zaden ROBOT w miom domu nie zagości !!

ja mam ten sam blender co Dejwi i polecam
bardzo dużo rzeczy nim robię w kuchni :)
Jaki to blender żeby rozdrobnić buraki do koktajlu?
Najmniej roboty: zmielić maszynką do mięsa z sitkiem o dość dużych oczkach. Jednak przy mieleniu buraczki ulegają zgnieceniu i traci się sporo soku.
Przydatna jest też ręczna szatkownica do warzyw (takie walcowate pudełko z ostrzami i korbką :)
Nie zajmuje dużo miejsca a przydaje się dosyć często (jesli ktoś regularnie robi sałatki czy surówki)
polecam blender :) wszelkie tarki i wieloczęściowe roboty się nie umywają; mniej mycia i paznokcie całe ;))
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Ja mam i blender i tarkę ale jeśli o buraczki chodzi to na tarce :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
ale jaki macie ten blender takie coś jak Dejwi . bo to taki w zasadzie mini -robot juz ...ehh chyba czeka mnie wydatek
Może coś takiego: http://allegro.pl/maszynka-do-tarcia-ziemniakow-sera-orzechow-tarka-i1985224030.html ?
lub
http://allegro.pl/solidna-maszynka-do-miesa-szatkownica-bomann-i2015218996.html - ale same końcówki do maszynki, super rzecz, mam takie.
marta no własnie o czyms takim myślałam , to 2 urządzenie da radę zetrzeć buraczki czy ziemniaki ??nie ma za małej mocy ???
w sumie to miałam coś podobnego ale wywaliłam na śmietnik bo ani buraczka nie utarło ugotowanego ani tym bardziej ziemniaka - niestety za słabe było ...nie chcę wtopić drugi raz :-)
ja mam maszynkę do mielenia mięsa (na prąd), taką typową i zamiast części mielącej doczepiam część siekającą-trącą. Buraczki są typowo potarte, bo oczka są takie same jak w tarce ręcznej. Druga dostawka tnie na plasterki- idealna do ogórków. Ja dostałam te tarki osobno, nie w zestawie z maszynką.
to żaden robot - kązda czesc osobno gdzie s w szfce stoi a mam malutka kuchnie i leczą mnie te wszystkie roboty, maszynki ... tym robie wszystko co potrzebuje: dziecku obiad mielic, cebule poszatkowac, pietruszke, czosnek NAWET MIESO TYM MIELE na kotlety - rach ciach i gotowe - ekstra sie myje ....

POLECAM

i polecam dobrej firmy kupic: BRAUN, bosh ma tesciowa i testowalam - 1000 % Braun lepszy

teraz niedawno, po 5 latach uzywana non stop zatarł sie silnik - to kupilam zestaw podstawowy i mam w nosie ... :)

kupujcie na allegro / agito --> w sklepach typu media, saturn nie oplaca sie

sorry ze się wepnę - mam pytanie do Dejwi - czy ta wersja MR 550 da radę posiekać mieso np. na mielone i skruszy lód?
z góry dzięki za odp!! :)
image
dejwi napisz co tym da radę zrobić :-) poważnie rozważam zakup tego cuda bo widzę , ze nic innego nie wymyślę chyba sensownego z tego co widzę
ja mam taki najprostszy
http://www.electromarket.pl/Blender_ZELMER_491_6_Czarny-5900215018843,454.html
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
Rybalon KUPUJ i jeszcze mi podziekujesz!!

co robie ja:

mieso mielone (z indyka 20 sekund), papkę dla noworodka (20 sekund), papke dla nienoworodka (10 sekund) - zalezy ile pomielisz

takowanie, szatkowanie,

czosnek, zebula, pietruszka, koperek

ja kupuje buraki dużo i zawsze: tarkuje (tylko uwaga - troche grubsze niz tarka - ale jak dla mnie rewelka jesli nie musze tego sama poginać ale prefekcyjna Pani domu tego nie zniesie) i mrożę a potem tylko wyjmuje i wrzucam do zupki ... :)

Ulka26:
Ja mam ten model co wyżej link podałam - on nie jest do lodu - do lodu masz inne pudelko ... osobno chyba nie dokupisz - niewiem nie szukałam

jak chcesz mam urządzenie do lodu do sprzedania - użyte ok 3 razy - z Niemiec

https://picasaweb.google.com/109215539911433891580/RozneDlaDomu#5672725178610810658

http://www.domuran.pl/Blendery_c3684.html tu można dokupić osobno części (nie porównywałam cen)
A jarzyny na sałatkę pokroić, ziemniory na placki zetrzeć da radę?
Dzięki za linka, ale właśnie szukam czegoś w 1 urządzeniu. Nie mogę się "zawalać" sprzętami
image
jarzyny na sałatke to nie raczej, a na placki - nie pamietam czy jest tam nakladka - trzeba sprawdzic ... ja mam do obu czynności MĘŻA :)

ooooooooooo marta ze ja na to wczesniej nie wpadłam ...
kupilam bym tam sam silnik i uchwyt na sciane ... bububbuub

Ulka to pojemnik do lodu chyba:
http://www.domuran.pl/Przystawka_BC5000_kpl_p1011.html

Ja też!! :D
Ale czasem bym chciała mu zrobić niespodziankę ;)
image
Nie mogłyscie szybciej tego wątku założyć??? Dopiero kupiłam blender Bosch z pierdylionem końcówek, ale bez tarki!

Teraz siedzę i Wam zazdroszczę!

Tarki mam w dużym robocie stojącym Philipsa, ale po nim jest dużo mycia, wyciągam go do większych zabaw, w stylu placki ziemniaczane.
Forum jak zwykle niezastąpione :) Dowiedziałam się, że mogę dokupić samą głowicę do depilatora a nie cały depilator od razu nowy :)
A co do blendera to dajcie znak czy jest ta część do tarkowania ziemniaków! Bo jeśli jest to zaczynam odkładać kasę na niego :)
image[/url]
image[/url]

Jak wszystkie kupimy to Braun powinien Dejwi jakiś % odpalić ;)
image
to nich mi chociaż ten uchwyt na ścianę odpali :) bo szłak mnie trafią jak mi to wkłóko sie przewraca w tej mojej kuchni dla krasnoludków!!

Agatha nie łam się ... zostaw BOSh w schronie w ogródku (potem będzie jak znalazł jak HALEWICZ z burakmi wpadnie) i kupuj BRAUNa - musisz mieć taki jak zaraz połowa forum bo pasować tu nie będziesz znów ... :) hihiihih

nie przypominam sobie żebym kiedyś tarła buraki ręcznie :] zawsze używam robota kuchennego :] (ma takie wieloczynnościowy, z masą tarek, przystawek itp.)

hehe - to był mój pierwszy zakup na raty ;) "0%" ;) hihihi :D

10 lat temu ;) zapłaciłam za niego prawie 1000zł ;) a za gotówkę kosztował ok 600zł :) interes życia ;) ale w dalszym ciągu działa idealnie :)
Agusia no ja własnie trę ręcznie i juz mnie cholera bierze ....czas coś chyba jednak kupić , musze się z tą myślą przespać hehehe i poszukać miejsca na to ustrojstwo :-)
mam cos takiego do sprzedania
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/agd/robot-kuchenny-sokowirowka-mikser-nowe-ogl4298495.html

mega nieudany prezent - nawet nie wyjełam ani razu z kartonu

Dziewczyny, dzięki Wam dowiedziałam się ze moge rozbudować swojego brauna MR 6550.
tylko musze sprawdzić typ mojego urządzenia i bedę mogła (mam nadzieję :) ) dokupić tarki.
ale się cieszę:D
DZIĘKI
Asiunie uważaj bo są przynajmniej dwa rodzaje tych silniczków - nie wszystko moze ze soba pasować ...

Dejwi, jak byłam na stronie braun.pl, to tam jest podany numer modelu (czy typ modelu, nie pamiętam).
myślę ,że jak sprawdzę na swoim urządzeniu i będzie część dopasowana do tego konkretnie typu, to nie ma szans, zeby nie pasowało, co?
Dejwi - z nieba nam spadłas hahaha ja tez chciałam kupic ten blender ale nie miałam kogo podpytac. Wiec jesli mozna to napisz proszę czy bez problemow ten blender radzi sobie z surowymi, twardymi warzywami?? Surowym miesem?? Sucha bułką na bułkę tartą itp? dzieki Aga
bułka - nie wiem - mama gdzies to mieli ale nie wiem czy w tym BRAUNIE - bo u siebie ma moj EX ROBOT

mieso - sama miele na mielone piers , mama chyba nawet inne miecho tym mielila

surowe warzywa ... - ja tarkuje tylko surowe buraki, surową marchew

ja jeste z niego mega zadowolona

jesienie kupuje dwie siaty pietruszki - siekam tym tym i mroże ... :) rachu ciachu ... tylko to mycie pietruszki ... echhh ... skubany nie myje pietruszki przed zmialeniem ... no ale od tego jest mąż - zeby nie czuł sie zupelnie niepotrzebny :)

Od dzisiaj robisz dwie porcje, szpanerko.

A Halewicz dostanie starą, zardzewiałą tarke czterostronną ;)

Są gdzieś akcesoria do blenderów Bosch, czy tylko ja nie mogę znaleźć? Bo może jest nadzieja i dla mnie na małą tareczkę :(
jesli trze surowa marchew i buraki to super, bo to chyba najtwardsze warzywa, chyba sie wiec skusze na niego. Dzieki!
polecam, blender jest świetny. dostałam taki zestaw w prezencie ślubnym, ma wszystkie potrzebne dla mnie funkcje. Dodam jeszcze, że ciasta też robię tym zestawem, ubijanie białek, czy ucieranie masła z cukrem.
image
rybalon, napisz do mnie;) za chwilę kolejna zima minie;)
image image
hahah wiem , wiem ...mamooo pisze na priv Lidka:-)
Dziewczyny, ja też mam Browna ale nie mam tych koncowek do tarkowania. Tylko zwyklą miskę z nozykami do szatkowania i w tym ucieram, ziemniaki na placki. Kroję ziemniaki na kawałki i wrzucam razem z jajkiem żeby był poślizg i sru...uciera jak na tarce na drobnych oczkach.
Musze koniecznie sprawdzić jaki mam model i też dokupię te tareczki. Mój Brown ma już 4 lata i super się sprawuje. Mielę zupki Lence, kroję drobno cebulę, ziemniaki, jabłaka itd. Stopień zmielenia zależy od tego jak długo się naciska przycisk.
Mam też maszynkę do mielenia zelmera z nakładkami do tarkowania, ale to leży bo nie chce mi się wyciągać tego ustrojsta i potem myć. Raz do roku jak pasztet robię to wyciągam, rzadko mielę mięso...myć mi się nie chce. A w Brownie też zmieliłam mięso drobiowe na mielone - po prostu mega poszatkowało i masa wyszła jak po zmieleniu.
Michalowa - bo mielić mieso trzeba KRÓTKO !! :)

jak ktos będzie zamawiąl ze stroki wyżej = dajcie znaka - domówie ten PIEP* uchwyt i przesylka na pół

Michałowa, ja na pasztet też w tym mielę. mieli super.trochę dłuzej mi to zajmuje pewnie niż Tobie, ale z braku laku... nie mam nic innego.
Dejwi, napisz jaki jest dokładnie model Twojego blendera bo pod linkiem który podałaś na początku nie ma nic :/
image[/url]
image[/url]

ja mam robota kuchennego kenwood i ma tarke,ostrza i inne tego typu wymienne czesci i jest dobry.
jednak powiem wam ze jak mam to wszystko myc,pozniej wycierac to naprawde wole uzyc tarki:) jest szybciej hehe
ja mam pytanko do wielbicielek Browna

sprawa dotyczy przystawki z tarkami do ciecia i szatkowania

wczoraj próbowałam sie tym posłuzyc jednak pojawił sie taki problem że warzywa nie scierały sie do konca
i na tej plastikowej platformie z tarką zbierały mi sie koncówki

musiałam je co jakis czas wybierac

troche mnie to zdrzaźniło bo te koncówki warzyw były za duze aby je dorzucic do surówki czy po prostu wyrzucic a zbyt nieporęczne aby je starkowac na zwykłej tarce

jak wy sobie z tym radzicie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

do góry