Odpowiadasz na:

Re: co na śnidanko dla roczniaka z alergią(skaza białkowa)?

Omlet - dodawałam mleka tego które pił ( nie pamiętam juz nazwy, chyba nutramigen)
Kluski własnej produkcji z marmoladą ( ciasto pierogowe pokrojone w paski i ugotowane na miękko)
Chleb... rozwiń

Omlet - dodawałam mleka tego które pił ( nie pamiętam juz nazwy, chyba nutramigen)
Kluski własnej produkcji z marmoladą ( ciasto pierogowe pokrojone w paski i ugotowane na miękko)
Chleb własnej produkcji z pastą jajeczną ( miksowane jajko na twardo z odrobina szczypiorku i majonezu)
Ryż pieczony z jabłkiem ( z oliwą z oliwek)

Amarantus Poping- do kupienia w zdrowej żywności - ratował nas przy słabej morfologii. Podawałam z ryżem + marmolada, do zup, do sosów.

Parówki- większość ma w składzie odtłuszczone mleko, serwatkę więc się nie nadaje
Chleb kupny też często ma dodatek mleka - tu żaden piekarz nie chciał mi wskazać produktu wolnego od mleka więc kupiłam maszynę do pieczenia chleba

Pasztety - najlepsze z królika - ile można jeść kurkę :) - tu wspomagała nas teściowa, sama piekła raz na tydzień dla wnuków

Polecam sklepy ze zdrową żywnością, mają sporo chrupek, klusek, przekąsek dla wymagających.

Gdzieś w necie jest też stonka z pomysłami na dania dla dzieci bez mlecznych

Na pocieszenie- z tego się wyrasta, moje w wieku 4 lat już wcinały jogurty i było ok ze skórą :)

zobacz wątek
13 lat temu
~WIechal

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry