Re: co na śnidanko dla roczniaka z alergią(skaza białkowa)?
Jedno takie udo z indyka starcza na taką małą keksową foremkę do ciasta.
Gotuję to udo w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym (oczywiście może być bez tego)
po około...
rozwiń
Jedno takie udo z indyka starcza na taką małą keksową foremkę do ciasta.
Gotuję to udo w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym (oczywiście może być bez tego)
po około godzinie dodaję marchewkę, pietruszkę, całą cebulę i 2 spore ząbki czosnku. Gotuję jeszcze z godzinkę. Wyjmuję wszystko i studzę, wody nie wylewam.
Bułkę albo kawałek chlebka (to co możecie) moczę w ciepłym wywarze, odciskam i mielę z mięsem i warzywami 3 razy. Przyprawiam (ja daję gałkę muszkatołową, pieprz ziołowy i trochę soli ale nie za dużo). Pakuje do wysmarowanej oliwą foremki i zapiekam 1- 1,5 h.
Ja skórę z udźca zdejmuję po ugotowaniu,ale można ją też zmielić.
zobacz wątek