Widok

co w tym roku się daję na komunie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
inspiracji poszukuję. Dla dziewczynki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Justyna.. Świetny pomysł.. :) od nas córa dostanie złote kolczyki..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja już sobie wymyśliłam, że dam w tym roku fotoksiążkę mojej chrześnicy :) dokładnie ten model: http://fotobistro.pl/fotoksiazki . chcę tam umieścić wszystkie zdjęcia od momentu, jak była niemowlakiem do komunii z komentarzami :). chciałabym, zeby miała pamiątkę na całe życie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez mam 2 komunie w niedużym odstępie.Pierwszy kuzynki syn i druga moja chrześniaczka którą widziałam ostatnio jak miała ok.2 lata.tak się potoczyło.nie wiem co dac tym bardziej,ze po 200zł na kazdego napewno mnie nie stać.Kuzynka mnie męczy o tort komunijny ale co dalej?
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
razem z mezem jestesmy chrzesnymi mojego brata- mial komunie w zeszlym roku. poprosil o pieniadze, tak wiec dalismy mu biblie dla dzieci i kase. jeszcze tego samego dnia pojechal i kupil ogromna trampoline :D a ze pogoda byla piekna, a przyjecie mielismy w domu to po obiedzie i torcie cala rodzina skakala na trampolinie :) super bylo. mlody do tej pory jest zadowolony :)
ja osobiście nie rozumiem kupowania konsol róznego typu albo innej elektroniki, a rower kupić rolki...karnet na basen na rok zeby dzieciak z domu wyszedł poruszał sie...rodzice sami kupuja sprzęt ze dzieci siedza non stop przed ekrananami a potem pretense ze nie wychodzi co to za młodzież i inne bzdety....a bibli to zapytaj rodziców mojej kuzynki syn dostał z kościoła, bo rodzice zbieral wcześniej kase...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla dziewczynki kupiłabym złoty łańcuszek z wisiorkiem a dla chłopaka zegarek plus do tego biblia
Wiola, to była odpowiedź na to jak ktoś skrytykował jak napisałam co lubi dziewczynka bo padło takie pytanie, to odpowiedziałam że gadżety z jej ulubionej bajki są tak samo komunijnymi prezentami jak cała masa tu wymienionych.nie wiem czym różni się kamerą od torebki ulubionej bajki, tak samo ma się jak piernik do wiatraka do komunii
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeszcze jedno pomyślałam odnośnie religii ,duchowieństwa ,rodzice powinni pokierować dziecko na droga Bożą i tłumaczyć o co w tym wszystkim chodzi ,dlaczego przyjmuje sakramenty ,ale nie tylko rodzic ale i ksiądz który z dziećmi rozmawia o Bogu ,tymczasem ksiądz wynajmuje firmę dekoracyjną za prawie 10 tys oczywiście za pieniądze rodziców i tak musi być bo firma od lat dekoruje kościół i jest pięknie ,skromność prawda ,wychodzi na to że udekorowania kościoła przez profesjonalną firmę jest ważniejsze niż sama uroczystość komunijna.

,Dlaczego dzieci muszą mieć alby które narzuca ksiądz ,bagatela za 170 zł i nie zapominajmy o prezencie dla księdza ,pomysł czyj ,Pani katechetki i tak pewnie już teraz jest w większości kościołów ,dzieci to widzą wiec nie ma sie co dziwić że religijność jest na drugim miejscu albo w większości przypadków wcale jej nie ma a komunia dzieciom kojarzy się z prezentami .
Tak jak pisałam wcześniej u nas nie będzie imprezy komunijnej nie będzie prezentów od gości, syn na to przystaje chętnie.

Sam chodzi do kościoła zdaje przed czasem modlitwy sam sie uczy tego bez mojego udziału ,Pani katechetka chwali go przed innymi klasami a wracając z zebrania szkolnego pękam z dumy patrząc na oceny chociaż to dopiero 2 klasa .Uważam ze mojemu dziecku należy się prezent materialny .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Emenems Twoje slowa ,Mąż w tym roku ma komunię córki i zupełnie nie mamy pomysłu...z rzeczami różnie bywa,cora męża ma bardzo bardzo mały pokój i po prostu nie ma miejsca ma dodatkowe "graty"jakieś pomysły?

Rozumie że Twój mąż kupi córce Biblię albo coś z sklepu z dewocjonaliami , albo nic ,w tym wypadku podarowanie jakieś kwoty tez pewnie nie wchodzi w grę bo to nie religijne .

Już nie pisz głupot bo jakby tak wszyscy patrzyli to by wszystkie dzieci dostały medaliki i miały ich po kilkadziesiąt od każdego z gości albo nic ale ,nic tez nie ma przesłania religijnego , nie wierze że nie kupicie czegoś dziewczynie co nie będzie miało charakteru ,przesłania duchowego jak to nazwałaś .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
jak dobrze znacie obdarowywane dzieci to moze jakis plakat w ramie ze- sportowcem/muzykiem/samochodem/ widokiem/koniem/ delfinkiem czy co kto akurat lubi
jak ktos chce dac glownie zywa gotowke, to polecam cos do tego dodac - drobiazg- kubek,poduszke,bombonierke,pilke,bukiet z lizakow/zelkow. cokolwiek namacalnego
teraz myślę nad ładnymi kolczykami dla jednej, bo ma przekute uszy. druga nie ma to może coś innego z biżuterii plus może jednak jakiś dodatek związany z tą uroczystością książka czy coś...
A kamerą to też pasuje jak świni siodlo do przeżycia religijnego i duchowego więc wybaczcie, pasuje tak samo jak konsola skuter czy inne bądziewie.
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Monster High na komunię? A nie pomyliłaś imprez..?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pudełka ozdobne na prezenty http://opakowaniaozdobne24.eu/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
fajnym pomysłem jest tablet jesli dzieciak nie ma , nawet taki najprostszy , ze 300 zł 7 calowy będzie hitem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
najlepszym prezentem jaki moja córka dostała,była wycieczka po europejskich parkach rozrywki,byla zrzuta,pojechala z chrzestną,wspomina to do dziś a ma już 14 lat.
Kamerki sa teraz małe i poręczne i proste w użyciu więc jesli lubi kręcić filmiki to będzie dla niego mega prezent!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak kamerka prosta w użyciu, mała poręczna to dla dziecka co ma takie hobby czemu nie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój syn ma manię nagrywania filmików na telefon jak wyjeżdżamy zawsze ma aparat przy sobie bo ja nagminnie zapominam zabrać nagrywa i dokumentuje ,dosyć fajnie mu to nawet wychodzi ,myślałam żeby mu kamerę kupić nie za nie wiadomo jakie pieniądze ale widziałam firmowe za 600-700zł ,kiedyś wspominał że by chciał kamerę ale wówczas uważałam że jest za mały ,teraz też nie jest za duży ale dba o wszystkie swoje rzeczy ,interesuje się nowościami technicznymi .
My nie robimy żadnego przyjęcia ,nie będzie u na gości ,po komunii zabieramy syna jakiś obiad ,lody więc to byłby jedyny prezent jaki by dostał .

Jak myślicie czy kamera to dobry pomysł ,czy za dorosły ?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podoba mi się pomysł z książkami, bo ja książki kupuję na każdą okazję i uważam to za najlepszy prezent :) Ale na komunię w tym roku nie przejdzie. Ja mam za zadanie wymyślić prezent dla chłopaka.

No i pewnie stanie na kasie. Zaczynam zbierać już dzisiaj, bo jednak te kilka stów - 300-500 na raz wyciągnąć to nie tak fajnie ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry