Widok

co warta 4-ro zawiasowa amortyzacja ramy ?

Witam :) Kumpela napaliła się na rower z takim bajerem i mnie pyta o zdanie...a ja pytam ekspertów :))
Tak on wygląda:
http://www.decathlon.com.pl/PL/b-twin-7-2009-80017392/
Ja jestem raczej nieufna jeżeli chodzi o takie wynalazki, obawiam się, że jest to jeszcze jeden element skłonny do zepsucia się.
Dodam, że używa roweru głównie na dojazdy do pracy, ok 60km tygodniowo w terenie mieszanym ale przełaj to nie jest :)

Co o tym sądzicie? Bo w podobnej cenie to ja bym była za klasycznym trekingiem np.
http://www.decathlon.com.pl/PL/riverside-3-damski-141021018/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sądząc po cenie to jest to nie lada "paździerz" który nie spełni swojej roli a i doda zapewne parę gramów jak nie kilogramów temu rowerowi. W tej cenie i na te przebiegi szukałbym raczej możliwie najlżejszego roweru beż żadnych wynalazków. Może taki:
http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/cypress.classic.w/7742/45775/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie ten temat przerabiałem 1.5 tygodnia temu dla dwóch moich znajomych i poleciłem im Riverside 3 (damkę). Nic innego w tej cenie (w zasadzie nawet do 1,3-1.4tys) nie będzie lepsze do zastosowania 3/4 miasto, 1/4 lekki teren (ścieżki).
Wystarczy nawet porównać wspomnianego przez B. wyżej Gianta - osprzęt gorszy, cena wyższa. A wagą się nie pochwalili (decathlon - 14).
Zresztą panuje u nas tendencja do kupowania "górali do wszystkiego" a tymczasem miałem okazję jeździć tymi zakupionymi riversidami i... mógłbym na tym zapylac do pracy.
patrząc na oba rowery to ich zastosowanie wydaje się być takie same... ciężko mówić też że osprzęt lepszy czy też gorszy - w tym przedziale jeden czort. Fakt, Giant nieznacznie droższy ale wg mojej żony ładniejszy ;) i to jest argument nie do przebicia :) Waga zapewne podobna, oraz moim zdaniem Giant będzie wygodniejszy.
i ten argument (że ładniejszy) jest końcowym argumentem, przynajmniej, jeżeli chodzi o kobiety ;)
;)
ten riverside wydaje sie calkiem spoko, ostatnio nawet stwierdzilem ze nie ma bata - trzeba bedzie sobie kiedys sprawic 28" na miasto i dojazdy do pracy. taki rowerek zdecydowanie lepiej sie toczy od tego na kolkach 26".
zapomnij o tym dziwacznym fullu. dla kobietki damka gianta czy podobna innej firmy powinna byc idealna.
Wielkie dzięki za pomoc :)
Koleżanka całe szczęście nie jest tzw. 100% kobietą, więc te argumenty na pewno do niej dotrą :)
Pozdrawiam
A.

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry