Widok

co wybrac

Wesele Temat dostępny też na forum:
Ludziska! narodzilo sie pytanie co wybrac na weselna potancowke??!??
Kapele? czy DJ'a?
Pomozcie dokonac wyboru.
Dajcie swoje za i przeciw...
ThanX!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
DJ
ZA: muza dla każdego, nie ma przerw, cena
PRZECIW: według mnie to tylko tyle że jeszcze starsze pokolenie nie jest za bardzo przekonanene do muzy z płytek

KAPELA
ZA: muza na żywo
PRZECIW: cena, stosowanie długich przerw, okrojony repertuar

Moje zdanie: byłam na weselach z Kapelą i z DJ-em, Kapelka niektóre utworki fajnie wykonała ale za to jak już usiedli na przerwę to zbytnio nie chcięli się podnieść i tak było w kilku przypadkach, za to wesele z dj-em no to akurat mój znajomy prowadził i kurcze się ździwiłam, widziałam jak gra na normalnej imprezce-byliśmy częstymi jego gośćmi, i akurat u mojej koleżanki na weselu prowadził, powiem Tobie ze było naprawdę sympatycznie. Wiem że moje napewno poprowadzi, tylko kiedy to będzie, hihi.
Pozdrawiam...Marta
zgadzam sie z marta chociaz uwazam ze z dj tez jest roznie.My tez zastanawialismy sie nad opcja zespolu ale w koncu zdecydowalismy sie na dj bo to zawsze troche taniej( choc nie zawsze) no i muzyki wiecej to fakt.Poza tym facet ma 20 letni staz i moze wybrac ze swojej plytoteki co chcesz a zespol gra to co umie nie to co lubisz .No i wiece ludzi do podzialu kasy !Chociaz niektorzy wlasnie tylko przy zespole bawia sie dobrze . Musisz zastanowic sie nad tym kto bedie na weselu i czego mozesz sie spodziewac po swoich gosciach.Ja wiem ze moi goscie przy zespole nie bawiliby sie dobrze .....chociaz kto wie!??Powodzenia
A mi się wydaje że na weselu powinien grac zespół. Tylko faktycznie musi być dobry. Ciocie i wujkowie nie dorośli jeszcze do tego żeby bawić się przy płytach a i młodzież też może się sprawdzić. A nie tylko dyskoteki. Płyte są dobre ale na poprawiny.
pozdrawiam i życzę słusznego dokonania wyboru
Witam!
Na podstawie ostatnich wesel które filmowałem zdecydowanie opowiadam się za orkiestrą.
Jeden z ostatnich DJ-ów puszczał muzykę z .........magnetofonu !!!!!!
Jakość skandaliczna !! charczący głośnik. Ustawienia korektora tak dobrane że wysokie tony były na granicy bólu.
Ktoś może powiedzieć że przesadzam i trafił mi się taki jeden, ale niestety miałem serię partaczy.
Owszem trafiają sie dobrzy DJ ale oni biorą na pewnio nie 300-400 zł tylko ok 1000-1200 zł i mimo ceny mają klientów.
Ludzie ta uroczystość jest raz w życiu nie róbcie oszczedności na wyborze sali i orkiestry.
Uważam że pierwsze co powinno się załatwiać przed weselem to
Z E S P Ó Ł M U Z Y C Z N Y później dopiero salę i całą resztę.
Nawet najlepszy kamerzysta nie nakręci fajnego filmu z wesela jeśli będzie ono nieprofesjonalnie poprowadzone, przerwy między blokami muzycznymi będą trwały 20 minut, Oczepin prawie nie będzie bo dj jest sam i nie jest w stanie jednocześnie puszczać muzyki i prowadzić zabaw.
(Często DJ puszcza muzykę bez przerw, co też jest porażką - dlaczego? nie chce mi się pisać, ale chodzi o to że po przerwie wszyscy wychodzą na parkiet, a jak muzyka "leci" cały czas to pojedyńcze pary wychodzą na parkiet i nigdy nie ma pełnego parkietu i dobrej spontanicznej zabawy)
Aha jeszcze jedno! Muzyka to nie wszystko liczy się też poprowadzenie wesela, a z tym u DJ-ów jest raczej tragicznie

Wideofilmowanie Filmart
www.filmart.end.pl
Zdecydowanie wybierz DJ'a. Ja miałam DJ'a na swoim weselu i było super. Puszczał muzykę dla każdego. Było w czym wybierać. A jakiś głupi zespół zaśpiewa ci kilka beznadziejnych piosenek i to wszystko. Nie ma to jak muzyka z płyty. Nawet się nie zastanawiaj i bierz DJ'a. Nawet moja babcia się świetnie bawiła. :)
Myślę,że lepszy jest DJ.Ja u siebie miałam DJ i nie żałuję. Jaką będzie grał muzykę zależy w dużej mierze od młodych. Umówcie się z nim jakiś czas przed weselem,porozmawiajcie czego oczekujecie,jacy będą goście,przekrój wiekowy,wasze gusta muzyczne ,jakim sprzętem on dysponuje.A najlepiej wybrać się w miejsce gdzie pracuje wasz DJ i posłuchać co sobą reprezentuje.Powodzenia

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry