Widok
co za durny artykuł
moja ulubiona gazeta wyborcza - niestrudzona obrończyni człowieka honoru kiszczaka, patrioty jaruzelskiego, etatowego tropiciela odwiecznego polskiego antysemityzmu grossa, a ostatnio największego dobra narodowego - wałęsy (ale to tylko od czasu kiedy okazało się, że lubi kolekcjonować państwowe archiwalia, wcześniej był "nieobliczalny, nieodpowiedzialny, niepoprawny, a przede wszystkim nieudolny" - cytuję dosłownie nadredaktora michnika) napisała przepiekny artykuł. dotyczy on przyznania jakichś swoich nagród trójmiejskim artystom. btw nagrodę dostał człowiek, którego dobrze kiedyś znałem, a z któym drogi rozeszły się nam bardziej niż buty pani w obuwniczym. swoją drogą ciekawe, że nagrodzono go za, moim zdaniem, bardzo nudną i męczącą grę komputerową, podczas gdy jest on najwybitniejszym obecnie, też moim zdaniem, twórcą komiksów w posce. nieważne, taki burak jak ja nie musi znać się na sztuce. nie o tym chciałem zresztą pisać.
otóż ten artykuł szczegółowo wymienia osoby...wręczające nagrody. o samych laureatach nie ma natomiast ani słowa! dobrze, że autor pracuje tylko w trójmiejskim dodatku pisma oświeconych elit. co by to było, gdyby zlecono mu napisanie relacji z przyznania oskarów? dowiedzielibyśmy się wtedy że oskara za najlepszy film...przyznał spielberg. ale za jaki film i komu ją przyznał? a czy to ważne?
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,6352598,Gazeta_rozdala_Sztormy_Roku.html
otóż ten artykuł szczegółowo wymienia osoby...wręczające nagrody. o samych laureatach nie ma natomiast ani słowa! dobrze, że autor pracuje tylko w trójmiejskim dodatku pisma oświeconych elit. co by to było, gdyby zlecono mu napisanie relacji z przyznania oskarów? dowiedzielibyśmy się wtedy że oskara za najlepszy film...przyznał spielberg. ale za jaki film i komu ją przyznał? a czy to ważne?
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,6352598,Gazeta_rozdala_Sztormy_Roku.html
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
och,Ty naprawdę za dużo czytasz;)
Ale fakt, absurd jakich wiele tylko zwykli śmiertelnicy tego nie zauważają, jak wielu rzeczy i bezmyślnie wlepiają oczy w wiadomości przyjmując wszystko za fakt... bez zastanowienia poddają się manipulacji itd... mierzi mnie to...no proszę, jest coś co mnie złości...nono
Ale fakt, absurd jakich wiele tylko zwykli śmiertelnicy tego nie zauważają, jak wielu rzeczy i bezmyślnie wlepiają oczy w wiadomości przyjmując wszystko za fakt... bez zastanowienia poddają się manipulacji itd... mierzi mnie to...no proszę, jest coś co mnie złości...nono