Re: co ze szpinakiem?
Co do rybki ze szpinakiem to robię tak:
Przygotowuję sos szpinakowy w garnku - daję szpinak (1 opakowanie, przyprawiam solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodaję śmietanę, starty parmezan i...
rozwiń
Co do rybki ze szpinakiem to robię tak:
Przygotowuję sos szpinakowy w garnku - daję szpinak (1 opakowanie, przyprawiam solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodaję śmietanę, starty parmezan i surowe jajko) - sos musi trochę zgęstnieć, można zamiast jajka zagęścić mąką.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem, układam na spodzie pokrojone talarki ziemniaka (surowy ziemniak). Solę i polewam sosem szpinakowym. Potem kładę filety rybne - np. tilapię (ryby wcześniej nie przyprawiam), po czym tą warstwę znowu trochę solę i polewam resztką sosu. Powierzchnię sosu posypuję sporą ilością parmezanu. Zapiekam 40-50 min. w temp. 180-200 stopni. Ważne jest tylko aby sos był gęsty, a ryba i ziemniaki mocno odsączone z wody.
zobacz wątek