Widok

coffee heaven

czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak tam się pracuje?? Ile się zarabia i jak atmosfera?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
brak informacji to też informacja... chyba jest ok skoro nikt nie wypowiada się negatywnie, bo ludzie chętniej dzielą się złymi wrażeniami niz dobrymi na temat pracodawcy
Moja koleżanka tam pracowała i bardzo chwaliła sobie pozytywną atmosferę.
Moja żona pracowała tam kilka lat, poza oczywistymi minusami tego typu pracy (praca cały czas na nogach, zmianowość) nie narzekała. Stawki są minimalnie wyższe jak najniższa krajowa więc to raczej praca dobra na początek
Hej,

pracowałam w Coffee Heaven ponad 2 lata podczas studiów. Miło wspominam ten okres :)

Jeśli chodzi o zarobki i formę pracy to tak:
- przez pierwsze 3 miesiące umowa zlecenie i płatne za godzinę w przeliczeniu na etat ok. najniższej krajowej
- po 3 miesiącach umowa o pracę, na zarobki składa się: podstawa trochę więcej niż najniższa krajowa + ekwiwalent za pranie (dodatkowe ok. 2 złote za każdą godzinę) + dodatek za okresową ocenę pracowniczą (jak jesteś dobrym pracownikiem to po ocenie twoja pensja wzrasta) + cały czas organizowane są konkursy sprzedażowe i za wygraną nagrody finansowe np. 100-300zł do wypłaty.
Można przyjąć, że na umowę o pracę spokojnie za godzinę zarobisz ok. 8,50-9,50, a jak będziesz dobrym pracownikiem to ponad 10. Jak wygrasz jakiś konkurs, albo 2 w miesiącu to możesz zarobić 12-13 zł/h

Atmosfera, zależy od ludzi pracujących w konkretnych lokalach. Ale raczej we wszystkich jest fajnie.
Ludzie jak to ludzie, czasem maja plusy dodatnie, a czasem plusy ujemne ;)

Szczególnie polecam prace w coffee w lokalach, które są w centrach handlowych. Otwarte są one najczęściej od 9 do 21, więc nie musisz chodzić do pracy skoro świt, ani wracać po nocy. I do tego wszystkie dni ustawowo wolne od pracy też są wolne (Boże Narodzenie, 1 i 3 maja itd). A te punkty, które nie są w centrach handlowych są w te dni otwarte i wtedy jest też tam najwięcej pracy.

Polecam!
ab, kończenie pracy o 21-ej lub raczej kwadrans po nie jest według Ciebie uciążliwe ?? Komunikacja miejska o tej godzinie np. w Gdańsku nie jest za dobra (na głównych węzłach przesiadkowych kursy co 20-30 min.), a co jak ktoś nie ma auta i musi dojechać np. z Riviery w Gdyni na gdańskie Stogi ??! Nieraz ludzie kończący ok. 21.00 są w domu o północy. A za najwyższą stawkę jaką opisujesz można zamówić taksówkę z którego miejsca przesiadki może raz w miesiącu. I co jak ktoś jest nawet w ok. 45 min. w domu skoro ma np. być w pracy nazajutrz rano o 9.00 ??!! A gdzie czas na sen ?? Dobranoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
kolejny raz pojawiło się ogłoszenie.. ponawiam pytanie: czy ktoś wie coś więcej nt. pracy w CH w trójmieście? konkretnie interesują mnie punkty w Gdyni;) jeśli ktoś z Was pracował w tym miejscu to bardzo proszę o opinie, jak zarobki? jak atmosfera? Pozdrawiam.
Ja byłam ostatnio na rozmowie, jeśli chodzi o zarobki to podobno 9zł/h można wyciągnąć po okresie próbnym i po bardzo dobrze napisanym teście jakimś sprawdzającym.
Sandi, dziękuję za odpowiedź;) a jesteś może zorientowana ile trwa u nich taki okres próbny?
3 miesiące i jest na umowę zlecenie.
Praca w Coffee Heaven wydaje się być całkiem spoko. Czytałem różne opinie, ale najbardziej przekonały mnie te na tutejszym forum i na forum firmy gowork www gowork pl/opinie_czytaj,4029 - też sporo ciekawych informacji można uzyskać.
Muniek - jeżeli Ci się nie udało to spróbuj też w Coffee Corner jako barista na gdańskim lotnisku. Rekrutacja odbywa się tam co parę miesięcy - ostatnio pod koniec lutego (nie znam powodu - może zwolnienia lekarskie pracowników ??). Punkt ten prowadzi spółka-córka międzynarodowego koncernu i jednocześnie PHZ BALTONA (właściciel sklepów wolnocłowych). Jeżeli chcesz mogę podać Ci adres e-mail do nich i nr tel. kom. do miłej Pani manager HR, która przyjeżdża do Gdańska na czas rekrutacji.
P.S. Warto też próbować w Starbucks, choć proponują na wstępie gorsze warunki płacowe (był już o tym wątek). Nie wiem natomiast jak jest w Grycan, T. Dekker, Pijalni Czekolady i Cukierni Sowa. Ogłoszenia z tych firm ostatnio często się pojawiają i dot. głównie jednej lokalizacji - Centrum Riviera w Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sowa to franczyza więc zarobki są różne w zależności od właścicieli, w Rivierze płacą dobrze, po okresie próbnym 10 zł za godzinę, jeśli na cały etat jeszcze więcej, ale trzeba pamiętać o tym, że praca jest bardzo ciężka fizycznie, bo od środka wygląda to zupełnie inaczej niż nam się wydaje, nie jest to tylko pakowanie ciasta i nakładanie pączków.
Nie polecam pracy w Cukierni Sowa, ciągle wstawiają ogłoszenie , bo każdy kto zobaczy o co tam chodzi ucieka.
okres próbny 3 miesiące, ale samo szkolenie trwa 10 dni, a potem masz test do napisania i nie ukrywajmy, trzeba się do niego porządnie nauczyć, nie ma zmiłuj.
do góry