Widok

mucosolvan - pyt do doświadczonych mam?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
w jaki sposób go stosowałyście? włąśnie przyjechałam do domku a pierwszy raz używam tego leku i nie wiedziałam ze potrzebny jest inhalator, jak można go podać 10 miesięcznemu dziecku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli masz mucosolvan do inhalacji to tylko w inhalatorze
Zalecaną dawkę należy połączyć z solą fizjologiczną ( najlepiej sprawdzają się małe ampułki). Taki mix wlewa się do pojemniczka w inhalatorze. Maseczka na buzię i do dzieła.
a.a..a. nie wiem, czy lekarz Cie uprzedził, że nie stosuje się mucosolvanu na noc, bo działa wykrztuśnie. Na noc najlepiej inhalować się samą solą fizjologiczną.
tak, my co prawda mielismy w syropie , ale lekarka mowiła że najpozniej do 16 podac druga dawke...własnie przez to odkrztuszanie
image
dokladnie, jesli masz mucosolvan do inhalacji, to wlewasz do komory, mozesz rozcienczyc sola fizjologiczna w stosunku 1:1 (w celu optymalnego nawilzenia sluzowki), inhalacje powinny trwac ok 10-15 minut, az do zuzycia calej dawki. i tak jak pisaly dziewczyny, ta inhalacje robic najlpozniej do 16. z syropem podobnie, ostatnia dawka powinna byc o 16-17, nie pozniej, bo jest to srodek, ktory dziala wykrztusnie (podobnie jak deflegmin etc).
image

image
Inhalacja 1:1 dwa razy dziennie do 16 a później dobrze jest oklepać plecki. Co do czasu trwania inhalacji wszystko zależy jaki masz inhalator (jaki jest przepływ w ciągu min)
dokladnie tak:)my tez mamy takie zalecenia:)
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url