Re: cukiernia, piekarnia Eklerek w Baninie
No i co z tego ,że to z ciasta mrożonego?A Ty myślisz ,że piekarze robią inaczej?To bardzo się mylisz.Liczy się skład i to że nie ma w nim chemii.Złożyłem swego czasu zapytanie do biedronki o skład...
rozwiń
No i co z tego ,że to z ciasta mrożonego?A Ty myślisz ,że piekarze robią inaczej?To bardzo się mylisz.Liczy się skład i to że nie ma w nim chemii.Złożyłem swego czasu zapytanie do biedronki o skład tego chleba i otrzymałem odpowiedź :Skład chleba słonecznikowego: mąka pszenna 13,4%, drożdże 2,1%, woda 27,5%, mąka żytnia razowa 22,7%, mąka żytnia 19,7%, słonecznik 13,3%, sól 1,0%, słód jęczmienny 0,3%.
A teraz pofatyguj się do piekarni i niech Ci podadzą skład chleba kartuskiego albo oliwskiego , tylko weź ze sobą sporą kartkę ,żeby starczyło miejsca na wszystkie ,,E'' w składzie. Następnie zrób test zakupu obu chlebów o obserwuj ich przydatność do spożycia.Wnioski będą zaskakujące.
zobacz wątek