Re: cukiernia, piekarnia Eklerek w Baninie
To prawda. We większości dużych piekarni czy cukierni używa się jedynie gotowych mieszanek do wypieku. Chodzi o to że aby był zysk - ciasto, chleb MUSZĄ się udać, a pieczenie tradycyjne tego nie...
rozwiń
To prawda. We większości dużych piekarni czy cukierni używa się jedynie gotowych mieszanek do wypieku. Chodzi o to że aby był zysk - ciasto, chleb MUSZĄ się udać, a pieczenie tradycyjne tego nie gwarantuje. Jaki jest skład tych mieszanek można się domyśleć. Zadajmy sobie pytanie - dlaczego często po cieście kupnym mamy zgagę... Wiem to od koleżanki która pracowała we wielu cukierniach i piekarniach. Z kolei mrożenie wcale nie obniża wartości odżywczych produktu. Jeśli sklep podał taki skład i taki jest rzeczywiście to super, kwestia zaufania.
zobacz wątek