Odpowiadasz na:

Re: cukrzyca w ciąży

PODPOWIEDŹ:

Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub ok. 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków.
Oczywiście 1... rozwiń

PODPOWIEDŹ:

Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub ok. 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków.
Oczywiście 1 WW to 10 gram węglowodanów przyswajalnych.
Ja pomagam mojemu lekarzowi i dostosowałam te wymienniki do tabel tzw. NISKIE węglowodany.

Uzyskałam wyraźną STABILIZACJĘ cukru po spożyciu:

100 gram ciemnego chleba podnosi poziom cukru o ok. 40% wzrostu.
400 gram ziemniaków gotowanych podnosi poziom cukru do 20% wzrostu.
Ryż podnosi ok. 18%, a banan 20% czyli nisko.
Chleb pszenno-żytni o ok. 74% wzrostu tj. tak jak czysta glukoza, i to jest istny HORROR !!.

Są to OGROMNE różnice wzrostu poziomu cukru, NIE UWZGLĘDNIONE w WW !!!!!!.
Czemu ludzie o tym NIE WIEDZĄ i męczą się, nie mogąc opanować POZIOMU CUKRU.

Osoby które będą się opierały WYŁĄCZNIE na przeliczaniu WW, tj. przyswajalne węglowodany, i będą brały pod UWAGĘ wyłącznie ILOŚĆ, nie patrząc na jakość, powtórzę na JAKOŚĆ !!, A WIĘC nie będą wiedziały jak wysoko podnosi się cukier po poszczególnych produktach,

to SZALEJĄCE CUKRY będą u Nich Z A W S Z E !! i na zawsze, z wiadomymi KONSEKWENCJAMI.

Należy ustabilizować poziom cukru po spożyciu, do niskiego, a wtedy nasz lekarz będzie miał łatwiejsze zadanie.

NISKIE węglowodany; są na stronie, adres:
http://www.magdalirl.yoyo.pl/index8.php

Dostosuj swoje WW do tabel z NISKIMI węglowodanami, a zobaczysz ogromną zmianę, i wyraźną STABILIZACJĘ, poziomu cukru. Jednak po przeczytaniu i przemyśleniu tekstu poziom nie zacznie się stabilizować. Należy zwyczajnie zrobić to SAMEMU, czyli zmienić produkty ZJADANE !!!, w cukrzycy.

Wystarczy zakupić za grosze książkę, Pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Są tam tabele z różnymi produktami. My wybieramy tabele tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, O P A N O W Y W A Ć nasz cukier !!.
Pozdrawiam, M. C. Warszawa

zobacz wątek
16 lat temu
~Marta COLE, W-wa

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry