Widok

cytologia

Hej dziewczyny ile mialyscie lat jak robilyscie pierwsza cytologie, ja skonczylam we wrzesniu 26 i dopiero sie wybieram, jak dostalam list na darmowa l wolala kobiet
Do INVICTY DO MADISONA
czy ktos tam byl? i jaki tam jest ginekolog? ja bym wolala kobiete.
Kedys raz bylam tylko u ginekologa ale sie nie rozbieralam. Teraz czytalam ze sa talety specjalne a mam pyt co to sa za bidety, i sie zaklada to co jest w toalecie czy trzeba przejsc nago od pasa w dol ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
ten post to żart, bo ciężko uwierzyć w to co piszesz !?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robilam pierwszy raz majac 23lata.
Lepiej idz zrob to badanie oraz ogolnie sie przebadaj ginekologocznie bo faktycznie uwierzyc sie nie da co piszesz:)
Ale skoro juz tak jest to idz jak najszybciej:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
faktycznie cieżko uwierzyć..Ja pierwszą cytologię zrobiłam w wieku 18lat..i teraz robie co roku
kobieto gdzie Ty się chowałaś????żeby w tym wieku być tak zacofaną?maaasssaaakkkrrraaaa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny co z wami? Dziewczyna prosi o radę a nie o głupie komentarze i krytykowanie:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wlasnie, moze po prostu mam obawy i nie czulam potrzeby zle sie nie czulam
i sie wstydze troche ale pojde na pewno . choc do innych lekarzy to od malego dziecka chodze ...
czepiajcie sie siebie. Bo na pewno jesctescie tacy idealni i super
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak jesteśmy idealni,bo dbamy o siebie.
Nie rozumiem tego bania się chodzenia do ginekologia i robienia cytologii. Rozumiem wstyd,ale tłumaczę sobie,że to jest to taki sam lekarz jak inny.
Ja również nigdy nie miałam potrzeby robić cytologii,bo nigdy nie miałam problemów,ale robię ją co 1-2lata,a chodzę do ginekologa od 18roku życia.

Potem nie płaczcie,że Wam coś dolega.
Badanie nie boli,więc w czym problem? To może jest lekki dyskomfort ale nic więcej,wystarczy dobry ginekolog.

I nie trzeba się źle czuć,żeby pójść na cytologię ale w wieku 26lat jako dorosła kobieta,powinnaś zadbać o siebie i chodzić na cytologie co 12-36 miesięcy. Poza tym przecież jest refundowane do chyba 25 czy 26 roku życia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poza tym zazwyczaj są łazienki do przygotowania się. A jak tak Ci ciężko to ubierz luźną spódnicę,którą po prostu podwiniesz.

Na własną odpowiedzialność robicie sobie krzywdę.
Badanie trwa kilka sekund i naprawdę nie powinnaś nic poczuć przy pobieraniu wymazu.
poza tym moja jedna rada jeszcze: wybierz faceta.

Jest naprawdę delikatniejszy od kobiety.Wiem,że wstyd rozebrać się przez obcym facetem,ale pomyśl,że on widzi tysiące różnych kobiet i nie robi na nim już żadnego wrażenia co masz między nogami,bo dla niego to praca. Takie badania są pomocne,gdybyś na coś zachorowała to,żebyś miała większe szanse na wyleczenie.

Jest tyle kobiet,które nie chodzą do ginekologa a potem chorują na raka szyjki macicy, i nie mają często szansy na wyleczenie,bo za późno poszły się przebadać.

Ginekolog,internista,urolog co za różnica? Lekarz to lekarz,chce pomóc. O ile trafisz na odpowiedniego a nie bufona.

A w Madisonie to może Dr.Kobierska?
nie wiem do ktorej wlasnie w madison sie zapisze w po n ide
Pierwszy raz byłam u ginekologa jak miałam 18 lat. Pech tak chciał, że trafiłam na niemiła Panią doktor, że uraz w psychiczny pozostał na dużej. Mineło kilka lat i właśnie w wieku 26 lat ponownie udałam się do ginekologa w celu zrobienia cytologii. Też skorzystałam z darmowego programu. Na NFZ cytologię można wykonać raz na 3 lata, ale jednak warto robić co roku. W gabinecie u gibekologa są specialne pomieszczenia lub łazienki i tam możesz sie na spokojnie przygotowac do badania. Trzeba się rozebrac od pasa w dół. Jeżeli sie wstydzisz przed lekarzem to mozesz załozyć spodniczke jednorazową lub płaszczyk o ile gabinet taki posiada. Badanie samo w sobie trochę nie miłe. Jak trafisz na delikatnego lekarza to bółu zadnego nie poczujesz.

Inne tematy z forum Zdrowie

Środki na erekcję dla osoby po 60 (7 odpowiedzi)

Jestem po 60tce... ale nada z żoną prowadzimy jak mi się wydaje bujne pożycie. Od pewnego czasu...

Dobry ortodonta (40 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Psychiatra doktor Piasecki Gdańsk Wałowa ktoś coś wie? (8 odpowiedzi)

Podobno dobry lekarz ale nie wiem. Któraś z pań sie u niego leczy? Depresje, menopauzy? Napiszcie...

do góry